Sandro Tonali (©Reuters)
Sandro Tonali (©Reuters)

Tonali suspendovan na 10 meseci! Njukasl razmišlja da tuži Milan za deo obeštećenja od 70.000.000

Vreme čitanja: 2min | čet. 26.10.23. | 14:21

Italijani ozvaničili odluku

Taman što je trebalo da postane sledeća velika zvezda Premijer lige i evropskog fudbala – žestok udarac za Sandra Tonalija. Vezista Njukasla i zvanično je danas kažnjen suspenzijom na 10 meseci zbog toga što se, još dok je igrao u Italiji, na crnom tržištu kladio na fudbalske utakmice, pa među njima i na okršaj Breše i njegovog Milana.

Tonaliju je pretila i gora kazna, ali su se njegovi advokati nagodili sa Fudbalskim savezom Italije. Igrač je priznao sve grehe, a Savez je ublažio kaznu. Usputu 23-godišnjem fudbaleru naložio i da narednih osam meseci ide na odvikavanje od klađenja. Moraće Tonali i da se tačno 16 puta pojavi u javnosti i održi predavanja mladim naraštajima.

Izabrane vesti

Sada je postalo sasvim jasno da Tonali sigurno neće igrati na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj 2024. godine, a propustiće i uvodne nedelje nove sezone u Premijer ligi. Zbog toga Njukasl ispituje mogućnost da od Milana traži povraćaj dela novca plaćenog za obeštećenje.

Englezi su za Tonalija platili čak 70.000.000 evra. I mada još nisu komentarisali napise iz Italije da tokom suspenzije neće morati da Sandru plaćaju platu, prema navodima ostrvskih medija razmišljaju o mogućnosti da tuže Rosonere. Osnov bi bio taj što je Tonali suspendovan zbog nestašluka iz perioda kada je igrao na San Siru.

Podsetimo, prethodno je suspendovan i Juventusov vezista Nikolo Fađoli, kome je pretila kazna od tri godine, ali je zbog toga što je prvi progovorio pred tužiocima ona skraćena na sedam meseci i još pet uslovno.

Pravila o klađenju inače nisu ista u svim zemljama, a u Italiji su prilično stroga. Po njima, nijedan sportista ne sme da se kladi na utakmice iz sporta u kojem se takmiči, nebitno da li je u pitanju njegov tim, pa čak i njegova liga. Ko prekrši to pravilo automatski mu preti kazna suspenzijom u trajanju od pomenute tri godine.


tagovi

Sandro TonaliNjukasl

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara