Toni Kros (©Reuters)
Toni Kros (©Reuters)

Toni Kros za Superligu: Ako vam nisu dosadili Federer i Nadal zašto bi vam dosadili Real i Siti?

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.02.23. | 10:41

“Ni u Uefi ne sede dobri Samarićani, Liga nacije nikome ne treba“, ističe as madridskog Reala

Kad se prvi put javno pokrenula priča o evropskoj Superligi organizatori su naišli na žestok otpor navijača, kojima su se uskoro priklonili i mnogi igrači uz tvrdnje da je fudbal sport širokih narodnih masa i da svaka elitistička rekonstrukcija nije u skladu sa tradicijom. Međutim, as madridskog Reala Toni Kros otvoreno kaže: Superliga je budućnost.

Možda i zato što je on kao igrač Kraljevskog kluba već sada deo elite, možda zato što Real sam zagovara osnivanje Superlige, a možda i zato što jednostavno veruje u taj projekat? Kako bilo, u svom poslednje podkastu, Kros kaže...

Izabrane vesti

Mislim da ćemo videti Superligu. Verujem u to iz više razloga. Ideja Superlige se promenila i zaslužuje da se za nju čuje. Ako pogledate iz oba ugla, videćete da ni u Uefi ne sede dobri Samarićani koji služe za dobro fudbalskih navijača. Pride, ovaj drugi predlog Superlige ne isključuje nijedan tim, jer nema stalnih članova osnivača“, počeo je Kros u podkastu “Ajnfah mal Lupen“.

Nastavlja u dahu...

Superliga je sportsko takmičenje, otvoreno, samo njime rukovode klubovi, a ne Uefa, jer klubovi veruju da im Uefa više nije potrebna za to. I mislim da zaslužuju bar još jednu šansu“.

Što se tiče Uefe, Kros tu i nema posebno visoko mišljenje. Uostalom, ni Uefa nikoga nije pitala kada je krenula sa projektom Lige nacija.

Prečesto smo mogli da čujemo samo Uefinu stranu. Zašto je OK da Uefa uvede Ligu nacija koja nikome ne treba? I niko je ne pita za to. Zato mislim da je važno da saslušam druge predloge, kao što je ovaj Superligin. Imam utisak da nas više niko ne sluša“.

Kros za kraj staje na liniju onih koji tvrde da fudbal gubi na popularnosti i da samo Superliga može da ga spase.

Mnogi će reći: ’Ko hoće da svake nedelje gleda Real protiv Mančester Sitija?’ Ali pitam: da li ste se umorili od gledanja Federera protiv Nadala iz nedelje u nedelju? Ja nisam. I to je moje mišljenje. Možemo da privučemo navijače, da ih vratimo nazad fudbalu, a da neutralnom ljubitelju igre donesemo potpuno drugačiji entuzijazam“, završio je Kros.



tagovi

Toni KrosEvropska Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara