Stadion u Toršavnu (©Shutterstock)
Stadion u Toršavnu (©Shutterstock)

Toršavn 4/4, prvi gol za AB

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.05.20. | 21:55

Nova pobeda šampiona Klaksvika

Kao da su B36 i HB Toršavn pupčanom vrpcom vezani na startu prvenstva Farskih Ostrva. Kako odigra jedan, tako mora i drugi.

Najpre je B36 u sredu upisao pobedu u 4. kolu, a onda je to večeras učinio i Toršavn. Bilo je lako, efektno i ekspresno. Vikingur u prestonici nije imao ni šansu da se spase poraza – 3:0.

Izabrane vesti

Utakmica je krenula kako je HB poželeo. Igrao se peti minut kada je Jensen doveo domaći tim do vođstva od 1:0. Obeležio je ovaj momak prvo poluvreme, pošto je na pogodak dodao i asistenciju u 37. minutu, a egzekuciju je obavio Kristensen. Njegova je bila i završna reč danas, pošto je pogodio i za konačan rezultat u 61. minutu. Upisao je Toršavn četvrtu pobedu u četiri odigrana kola i stoji rame uz rame na vrhu sa B36.

U timu Vikingura bio je i bivši fudbaler Jagodine, Napretka i Spartaka Vukašin Tomić.

Do lagane pobede došao je i KI Klaksvik protiv Strejmura – 3:0. Domaći tim lagano hvata korak nakon poraza u prvom kolu i posle njega je upisao treću uzastopnu pobedu.

Klaksvik je aktuelni šampion Farskih Ostrva, prošlu sezonu je završio sa tri boda više od B36, ali mu se rival osvetio već u prvom kolu novog šampionata i pobedio ga kao gost sa 2:0. Ali, to nije pokolebalo prvaka da posle toga zaigra kako ume.

Već do poluvremena je i ovde sve bilo gotovo. Midtskogen je pogodio za 1:0 u 17. minutu, a prednost je duplirao u 33. iz penala Bjartalid. I tek u poslednjim trenucima utakmice viđen je treći pogodak koji je postigao Johanesen.

Treća utakmica dana donela je i jedini remi u četvrtom kolu. „Fenjeraš“ Skala je dočekala AB, tim koji jedini nije postigao gol u prvih 270 minuta sezone, ali je taj led uspeo da probije večeras – 1:1.

FARSKA OSTRVA – 4. KOLO

Sreda

Runavik – Fuglafjerdur 5:0 (1:0)

TB Tvorojri – B36 Toršavn 1:3 (1:2)

Četvrtak

HB Toršavn – Vikingur Gota 3:0 (2:0)

Klaksvik – Strejmur 3:0 (2:0)

Skala Itrotarfelag – AB Argir 1:1 (0:1)




tagovi

Farska OstrvaHB ToršavnB36 Toršavn

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara