Zoran Tošić ©Star Sport
Zoran Tošić ©Star Sport

Tošić nema nameru da kaže - dosta! Na stolu je ponuda vicešampiona

Vreme čitanja: 1min | čet. 08.12.22. | 18:16

Aktobe želi iskusnog srpskog fudbalera u svojim redovima

Onda kada je delovalo da bi Zoran Tošić (35) mogao da se približi kraju karijere, usledio je novi blesak. Posle sjajnih godinu i po dana u Tobolu, iskusni srpski krilni vezista dobio je ponudu kazastanskog vicešampiona Aktobea.

Tošić je u aprilu 2021. godine stigao u klub iz Kostanaje, nakon rastanka sa kineskom Tijažu Juandom, a onda je zaključno sa poslednjim kolom ove sezone igrao na 48 utakmica i postigao 11 golova uz 13 asistencija. To su pažljivo ispratili u Aktobeu, koji je šampionsku trku završio sa bodom zaostatka u odnosu na šampiona Astanu.

Izabrane vesti

Nekadašnjem reprezentativcu Srbije na kraju ove godine ističe ugovor sa Tobolom, što znači da bi popularni Bambi u redove petostrukog šampiona Kazahstana došao kao slobodan igrač.

Tošić je ponikao u Proleteru iz Zrenjanina, a u Partizan je stigao u julu 2007. godine iz Banata za obeštećenje od 400.000 evra. Godinu i po dana kasnije otišao je u Mančester Junajted za obeštećenje od 7.000.000 evra. Najbolje godine karijere proveo je u Moskvi, gde je sedam godina nosio dres CSKA i osvojio tri šampionske titule, uz dva državna kupa.

Sa Tobolom je 2021. godine osvojio šampionsku titulu, dok je na početku tek završene uzeo i Superkup pobedom nad Kairatom.


tagovi

Zoran TošićZimski prelazni rok 2023AktobeTobol

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara