Zoran Tošić (©Starsport)
Zoran Tošić (©Starsport)

Tošić uživa u ulozi džokera, srušio je Olimpijakos i sada nanišanio plej-of

Vreme čitanja: 3min | pon. 08.01.24. | 10:11

Nekadašnjeg reprezentativca Srbije sa PAS Lamijom ovog ponedeljka od 15 časova očekuje gostovanje OFI Kritu u 17. kolu Superlige Grčke

Prošlog leta je Zoran Tošić iznenadio mnoge odlukom da ne završi igračku karijeru, odnosno da potpiše ugovor sa grčkim prvoligašem PAS Lamijom. Prihvatio je 36-godišnji fudbaler poziv iz centralne Grčke, pre svega zato što mu je obećana uloga džokera. Sredina bez pritiska, ali opet ne i bez takmičarskih ambicija. Zasad nekadašnji krilni napadač Partizana i naše reprezentacije ima puno razloga za zadovoljstvo.

Tim pre jer njegova PAS Lamija ima dobru priliku ovog ponedeljka od 19 časova da se probije do šeste pozicije na tabeli, poslednje koja vodi u plej-of. Za plavo-bele to bi bio rezultat dovoljan da se ova sezona označi kao veoma uspešna.

Izabrane vesti

Prošla je Lamija kroz ozbiljnu krizu u novembru i decembru, osvojena su samo dva poena iz šest uzastopnih utakmica. Uprkos tome, trener Leonida Vokolos nije smenjen, bilo je dovoljno strpljenja i razumevanja, a nagrada za to je stigla kada su se navijači možda i najmanje nadali. U prošlom kolu, pre pet dana, Tošić i drugovi su savladali Olimpijakos sa 1:0.

Srpski fudbaler je proveo poslednjih dvadesetak minuta na terenu, svojim iskustvom je pomogao saigračima da sačuvaju prednost. Tošiću generalno ove sezone to i jeste neki prosek, u zavisnosti od dešavanja na terenu u igru ulazi u poslednjih dvadesetak minuta. Nekad malo ranije, nekad malo kasnije. Samo je u dva navrata bio starter.

U priču sa Lamijom sam ušao kada sam se razišao sa kazahstanskim Tobolom, sećam se da sam prvo pričao sa svojim prijateljem koji sada igra za Kifisiju, Ognjenom Ožegovićem. Posle toga me je pozvao i moj agent, rekao mi je da ne Lamija želi. Bio sam umoran od toga što sam bio daleko od Srbije i što sam morao da putujem daleko da bih se vratio kući. Želeo sam da se preselim negde bliže, i mojoj porodici se dopala ideja o Lamiji. Tokom čitave karijere sam se borio za prvi tim, ali u Lamiji mi je ponuđena neka drugačija uloga i to me je zaintrigiralo. Zato mogu da kažem, zasad imam veoma uspešan period ovde i svi smo veoma zadovoljni“, kazao je Tošić pre nekoliko dana u intervjuu za Gazetu.


19.00: (2,05) OFI Krit (3,45) PAS Lamija (3,60)


Lamija je osmi Tošićev klub u karijeri, koja je otpočela još 2004. u Proleteru iz rodnjog Zrenjanina. Godinu dana posle fuzije tog kluba sa Banatom prešao je u Partizan, odatle se izborio za transfer u Mančester Junajted, a preko pozajmice u Kelnu stigao 2010. u CSKA Moskvu. U ruskom velikanu je ostao punih sedam godina, vratio se potom u Partizan, a posle epizode u kineskom Taidžou i godinu i po dana u Tobolu stigao je do Grčke.

Ovo će Tošiću da bude drugi okršaj sa OFI Kritom, prvi put je igrao protiv njega sredinom septembra. Zaigrao je od početka drugog poluvremena, u momentu kada su ostrvljani vodili sa 1:0. Cilulis je već u 47. minutu doneo izjednačenje, OFI je ponovo poveo u 66. preko Galegosa, da bi zatim autogol Kara u 74. minutu postavio konačnih 2:2.

OFI Krit je trenutno 10. na tabeli, vezao je sve poraze u prethodna četiri kola i ostao tako na 15 poena. Ova utakmica mu je praktično poslednja šasna da se vrati u borbu za plej-of.

GRČKA 1 – 17. KOLO

Nedelja

Volos – Atromitos 1:2 (0:1)

/Moraitis 90+7 – Angielski 25, 59pen/

Panseraikos – Kifisija 1:1 (0:1)

/Bentankur 85 – Bifuma 43/

Panatinaikos – Panetolikos 2:1 (0:0)

/Šporar 51, 89 – Šengelija 90+2/

PAS Janjina – Asteras 2:1 (2:1)

/Pamlidis 32, Leo 36 – Miritelo 10/

Aris – PAOK 2:1 (0:0)

/Sulejmanov 46, Saverio 59 – Baba 75/

Olimpijakos – AEK Atina 1:2 (1:2)

/Masuras 44 – Garsija 32, Zuber 40/

Ponedeljak

19.00: (2,05) OFI Krit (3,45) PAS Lamija (3,60)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Grčka 1Zoran TošićLamijaOFI Krit

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara