Tošić zbog Lige šampiona ostao u Tobolu: To je nivo na kom svako želi da vidi sebe

Vreme čitanja: 2min | ned. 27.03.22. | 22:34

"Ove sam sasim zadovoljan. Organizacija je na visokom nivou, momci, stučni štab, kompletan kadar. Ovo je veoma ozbiljan klub, osećam se prijatno", kaže iskusno krilo

Onda kada je izgledalo da bi Zoran Tošić mogao polako da krene ka zalasku karijere pojavio se kazahstanski Tobol koji je nekadašnjem reprezentativcu Srbije istu tu karijeru ponovo učinio uzbudljivom. U prvoj sezoni Tošić se okitio duplom krunom, a ovu sezonu otvorio je i osvajanjem Superkupa.

S obziorm da ima ugovor do kraja 2022. godine, te da ga sa šampionom Kazahstana, za koji nastupa i nekadašnji igrač Crvene zvezde Dušan Jovančić, očekuju uzbudljivi mečevi u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Tošić je standardan od početka ove sezone na desnom krilu, a bio je i strelaca u pobedi nad ekipom Kizl-Žar (2:0).

Izabrane vesti

"Što se mene lično tiče veoma sam srećan što sam postigao prvi gol u prvenstvu i nadam se da ću nastaviti u istom ritmu. Nakon što je Tobol osvojio trofeje shvatio sam da želim da ostanem i pomognem timu u Ligi šampiona. Za mene je to veoma važno, mislim da mogu da budem koristan klubu. Ove sam sasim zadovoljan. Organizacija je na visokom nivou, momci, stučni štab, kompletan kadar. Ovo je veoma ozbiljan klub, osećam se prijatno. Mogu da kažem da sam se sasvim navikao", rekao je Tošić.

Jovančić je tu od sunarodnika, ali u ostalim klubovima nema previše srpskih igrača.

"Kada je Antonio Rukavina igrao za Astanu stalno smo bili u konktaktu, baš kao i sa Nebojšom Kosovićem iz Kairata. Nažalost, nijedan ni drugi više ne igraju ovde tako da je malo poznatih srpskih igrača ostalo u drugim klubovima, videćemo šta će biti dalje".

Tošić je bio u prilici da osvaja šampionske titule u četiri različite zemlje - Srbiji, Engleskoj, Rusiji i Kazahstanu.

"Svaka od njih mi je veoma važna. Ona sa Partizanom mi je prva u karijeri koja je tek počinjala. Zatim sam osvojio sa Mančesterom. U Engleskoj sam igrao malo, ali sam stekao ogromno iskustvo. U CSKA sam tri puta bio šampion Rusije, a moj gol protiv Lokomotive doneo je jednu od njih. To se ne zaboravlja. Naravno, izuzetno sam srećan zbog trofeja u Tobolu, zaista se nadam da to neće biti sve, predstoji nam još mnogo važnih pobeda".

Ponovo povratak na kvalifikacije za Ligu šampiona, koje predstavljaju ogroman motiv, iako kazahstanskim klubovima nije lako da stignu do same završnice.

"Liga šampiona je ogromna motivacija za svakog fudbalera. Zaista se radujem trenutku kada budemo igrali u evropskom takmičenju. Ali prvo nas očekuje mnogo važnih utakmica unutar Kazahstana. Moramo ih uspešno odigrati da bismo posle mogli mirno da razmišljamo o međunarodnim takmičenjima. Naravno, Liga šampiona se izdvaja, to je nivo na kom svaki fudbaler želi da vidi sebe", dodao je Tošić.


tagovi

Zoran TošićTobol

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara