Sportska štampa u Španiji
Sportska štampa u Španiji

Totalna katastrofa i samo 2.900.000 evra za komplet novi stručni štab Barselone

Vreme čitanja: 2min | čet. 30.09.21. | 12:03

Eto zašto bi Kuman mogao da ostane…

Barselona kao bokser na konopcima, piše lokalni Mundo Deportivo, madridski As navodi: “Potopljeni”. Marka dodaje: “Potpuna katastrofa”. I svi su u pravu i svima je jasno da je Blaugrana u debelom kanalu. Samo što kao da niko još ne može sasvim da pojmi u kolikom je zaista problemu Uprava posrnulog giganta.

Jer dok navijači čekaju ishod hitnog sastanka predsednika Đoana Laporte sa ostatkom Uprave, dok mediji spekulišu o tome da li će Ronalda Kumana na klupi zameniti Ćavi Ernandez, Robert Martinez, Andrea Pirlo ili Marselo Galjardo – šanse da se Barsa dokopa ovog poslednjeg se mere promilima – oni koji su navikli da zakopaju malo dublje svakog dana pronađu neki novi teg oko vrata klupskih čelnika.

Izabrane vesti

Ugledni španski novinar Roberto Bajon, specijalizovan za finansije u tamošnjem fudbalu, detonirao je danas bombu na Pirinejima informacijom da bi Barselona za novi stručni štab smela da izdvoji svega 2.900.000 evra!

A to je suma za glavnog trenera, pomoćnog i kondicionog. Pravila La Lige naime klubovima dozvoljavaju da za stručni štab izdvoje samo do četiri odsto odobrenog im budžeta za plate. Sada tri odsto, jer je Kuman ipak potrošio tri meseca sezone.

18.45: (2,05) Real Sosijedad (3,50) Monako (3,90)

Podsetimo, samo nekoliko sati pre no što je Barselona doživela debakl u sudaru sa Benfikom u Lisabonu (0:3) La Liga je objavila da će klub ove sezone na plate igrača smeti da potroši “tričavih” 97.000.000 evra, oko dva puta manje nego Sevilja i Atletiko, a više od 640.000.000 manje od Reala!

Ima tu verovatno izuzetaka, pravnih rupa i načina da Barsa bar malo podigne, ali sasvim je jasno da će uprava kluba morati debelo da razmisli pre no što reši da otpusti Kumana. Jer za nekog dokazanog stručnjaka novca očigledno neće imati, pa će tako verovatno otpasti i Martinez i Galjardo, Pirlo svakako ne garantuje rezultat odmah, a i Ćavi bi u ovakvim okolnostima mogao da bude brzo potrošen kao igračka legenda kluba.

Kumana svakako očekuje isplata od 12.000.000 evra ako dobije otkaz, tek da lakše preboli neuspeh. A toliko je neuspeh da trenutno u Ligi šampiona samo Malme ima gori učinak od Barsinih nula bodova uz gol razliku 0:6.



tagovi

Ronald KumanĐoan Laporta

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara