Serhio Ramos i Markos Akunja (©Reuters)
Serhio Ramos i Markos Akunja (©Reuters)

Totalni raspad Sevilje na svim frontovima, nema ni tračka svetlosti u Andaluziji (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.01.24. | 21:05

Klub sa Ramon Sančes Pishuana tone ka zoni ispadanja

Stanje u Andaluziji je alarmantno. Mrkli je mrak, nema ni tračka svetlosti! 

Finansijska situacija daleko je od bajne, poprilično je teška. A, na svim frontovima - totalni raspad. Sevilja je završila kao četvrta u grupnoj fazi Lige šampiona i na proleće neće igrati u međunarodnim takmičenjima. Neće biti fudbala četvrtkom za kraljicu Lige Evrope. Eliminisana je i iz Kupa kralja, a u šampionatu samo što nije dotakla dno. Zahvaljujući osvajanju jednog boda protiv Osasune i dalje je iznad zone ispadanja - 1:1 (1:0).

Izabrane vesti

Još je iznad crte, ali tone ka dnu. Postepeno. Od sredine decembra andaluški klub nikoga nije dobio u Primeri. Poslednju pobedu upisao je na gostovanju Granadi. Više se niko ne plaši Sevilje, pogotovo ne kada dođe na Ramon Sančes Pishuan. Tamo svi jurišaju po tri boda, bilo da je reč o timovima iz gornjeg ili donjeg doma. Svi se sa punim pravom nadaju pobedi.

Imaju debeo razlog da gaje optimizam. Zvuči neverovatno, ali Sevilja nikoga nije dobila na Ramon Sančes Pishuanu od kraja septembra! Tada je pala Almerija. Od tada je andaluški klub u svim takmičenjima ostvario tek pet pobeda. Tri su bile protiv ekipa iz nižih rangova...

Seviljini navijači strahuju, osećaj nimalo nije prijatan. Krv im se ledi od same pomisli da mogu da ispadnu u drugu ligu.

Kike Sančes Flores je protiv Osasune bio bez pola tima. Nije mogao da se osloni na Jusefa En Nesirija, Erika Lamelu, Nemanju Gudelja, Dodija Lukebakija, Ivana Rakitića koji ide u Saudijsku Arabiju... Previše je to udaraca za klub koji grca. I pored toga domaćin je poveo preko Isaka Romera.

Nonšalantni su bili igrači Osasune kod auta. Izveo ga je Markos Kunja, poslao loptu do strelca gola, a on izigrao odbranu, otvorio stopalo i matirao Serhija Ereru. Sevilja je bila daleko bolja u prvom poluvremenu, stvorila više šansi. Klub iz Navare nijednu čestitu, ali je u nastavku Ante Budimir skresao krila domaćinu.

PRIMERA – 22. KOLO

Petak

Almerija - Alaves 0:3 (0:1)

/Omorodion 10, 88, Rioha 52/

Subota

Sosijedad - Rajo Valjekano 0:0

Las Palmas - Real Madrid 1:2 (1:0)

/Munjos 53 - Vinisijus Žunior 65, Čuameni 84/

Barselona - Viljareal 3:5 (0:1)

/Gundogan 68, Pedri 68, Baji 71 pen - Moreno 41, Akhomah 56, Guedes 84, Serlot 90+9, Morales 90+12/

Majorka - Betis 0:1 (0:1)

/Altimir 45+1/

Nedelja

Selta - Đirona 0:1 (0:1)

/Portu 20/

Kadiz - Atletik Bilbao 0:0

Sevilja - Osasuna 1:1 (1:0)

/Romero 24 - Budimir 55/

21.00: (1,53) Atletiko Madrid (4,10) Valensija (6,50)

Ponedeljak

21.00: Hetafe – Granada

***kvote su podložne promenama



tagovi

PrimeraOsasunaSeviljaAnte Budumir

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara