Real ne greši, Bilbao izdržao poluvreme

Vreme čitanja: 2min | čet. 13.02.20. | 23:21

Prelomna je bila treća deonica - 93:83

Barselona je večeras ispala iz Kupa Kralja, Virtus je ispao iz italijanskog Kupa, ali Real Madrid nije dozvolio iznenađenje. Ne može se reći da je blistao u meču protiv Bilbaa, ali je ekipa Pabla Lasa odradila dobar posao i zasluženo prošla u polufinale Kupa - 93:83.

Ovaj duel imao je predigru kroz ispadanje Barselone iz Kupa, Valensija je uspela da napravi iznenađenje, pa je očigledno i Bilbao osokoljen time izašao na crtu Realu da proba da učini iznenađenje. I videlo se to na samom parketu.

Izabrane vesti

Najefikasniji kod Madriđana bili su Serhio Ljulj sa 19 poena, Dek je dodao 16, Kampaco je imao 13 uz osam asistencija, a Tavares je dodao 12. Fabijan Kozer je ubacio 12. Mnogo dvocifrenih igrača. Kod Bilbaa su se istakli Kulboka sa 13 i Butej je dodao toliko, a najefikasniji je bio Rusel sa 16 datih poena. Sveukupno nedovoljno za Real.

U efikasnoj utakmici bilo je dobrih poteza i koševa sa obe strane, a Real je bio toliko bolji da je na poluvremenu vodio s 50:47. Poslao je Bilbao poruku Madriđanima da neće tek tako do polufinala Kupa Kralja. Sigurno je Pablo Laso na poluvremenu rekao svojim igračima šta treba da rade u nastavku i da moraju da pojačaju gas. To se i dogodilo.

Real je odigrao dosta bolje treću deonicu, ubacio 23 poena, pojačao je defanzivu i sebi napravio situaciju da u poslednjih 10 minuta uđe sa prednošću od 10 poena razlike. Relativno je Real mogao da bude miran posle toga, ali i dalje pitanje pobednika nije bilo rešeno do kraja.

Bilbao je odbijao da se preda... Madriđani su na ovoj utakmici bili napadački raspoloženi, imali su nekoliko dvocifrenih igrača, pa je to odnelo prevagu. Bilbau je to nedostajalo i zato je Real prošao dalje i zakazao polufinalni duel protiv Valensije.

Možemo reći da je Real rutinski odradio posao na ovoj utakmici...

FOTO: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara