©Reuters
©Reuters

Totenhem iskalio bes na Kristal Palasu: Kejn prešao kotu 300, Son najzad prekinuo post

Vreme čitanja: 3min | sre. 04.01.23. | 22:59

Pevci slomili rivala u nastavku (4:0), prva pobeda Notingem Foresta na strani (1:0)

Protiv Brentforda su se provukli, izbegli poraz iako su imali dva gola zaostatka (2:2), isti podvig nisu mogli da ponove protiv Aston Vile (0:2), a onda su sav bes iskalili na Kristal Palasu i u drugom poluvremenu sa četiri gola režirali ubedljivu pobedu. Na krilima inspirisanog tandema Kejn-Son Totenhem je večeras deklasirao gradskog rivala i upisao prvi trijumf posle reprezentativne pauze - 4:0.

Očigledno uzdrmani Pevci su treći postmondijalski izazov dočekali bez prava na grešku, svesni da im polako klizi priključak u trci sa konkurentima za ligu šampiona. Uprkos imperativu rezultata gosti u malom londonskom derbiju ne samo da nisu uspeli da načnu rivala tokom prvih 45 minuta, već su bili tim koji je ostavio skromniji utisak pre odlaska na odmor.

Izabrane vesti

Negativnu seriju protivnika od sedam utakmica na kojima prvi primaju gol mešutim nisu uspeli da produže Aju, Andersen i Eze, a nenaplaćenu inicijativu Kristal Palasa Hari Kejn je kaznio u trećem minutu nastavka.

Loptu Perišića sa levog krila centarfor Pevaca je dočekao na drugoj stativi i glavom pretočio u prednost. Gol za vođstvo ujedno je bio 300. engleskom napadaču u Premijer ligi, međutim jubilej nije bio dovoljan da zadovolji apetite haubice Totenhema koja je samo pet minuta kasnije udvostručila prednost. Ovaj put, Kejna je sa golom spojio Brajan Žil, te je posle uvodnih minuta nastavka već bilo jasno da će Kristal Palas pretrpeti sedmi poraz u prvenstvu, četvrti na svom stadionu.

Impresivno drugo poluvreme gostiju nastavio je Hjong Min Son koji je obavio značajan deo posla kod gola Doertija u 68. minutu, a potom, četiri minuta kasnije, se i sam upisao u strelce na proigravanje Kejna. Reprezentativac Južne Koreje pogotkom za konačnih 4:0 ujedno je i prekinuo premijerligaški post s obzirom na to da se upisao u strelce prvi put od septembarskog het-trika protiv Lestera.

Večerašnjim rafalom Totenhem je održao korak u odnosu na vodeće klubove, a goleada u Londonu nije bila jedina viđena na Ostrvu večeras s obzirom da su se mreže četiri puta tresle i u susretu Lidsa i Vest Hema (2:2).

Uprkos inicijalnom vođstvu domaćina preko Njonta, Vest Hem je golovima u završnici prvog i početkom drugog poluvremena režirao preokret. Ipak, da makad bod ostane na Elan Roudu pobrinuo se Rodrigo golom u 70. minutu.

Remijem su morali da se zadovolje i Aston Vila i Vulvsi (1:1), dok je Notingem Forest golom Avonijija uspeo da savlada Sautempton i tako dođe do prvog slavlja na strani ove sezone u Premijer ligi.

PREMIJER LIGA – 19. KOLO

Ponedeljak

Brentford - Liverpul 3:1 (2:0)

/Konate 19ag, Visa 42, Mbeumo 84 - Okslejd Čemberlen 50/

Utorak

Arsenal - Njukasl 0:0

Everton - Brajton 1:4 (0:1)

/Grej 90+2pen - Mitoma 14, Ferguson 51, Marč 54, Gros 57/

Lester - Fulam 0:1 (0:1)

/Mitrović 17/

Mančester Junajted - Bornmut 3:0 (1:0)

/Kazemiro 23, Šo 49, Rašford 86/

Sreda

Sautempton - Notingem Forest 0:1 (0:1)

/Avoniji 27/

Lids - Vest Hem 2:2 (1:1)

/Njonto 27, Rodrigo 70 - Paketa 45p, Skamaka 46/

Aston Vila - Vulverhempton 1:1 (0:1)

/Ings 78 - Podens 12/

Kristal Palas - Totenhem 0:4 (0:0)

/Kejn 48, 53, Doerti 68, Son 72/

Četvrtak

21.00: (5,70) Čelsi (3,80) Mančester Siti (1,70)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Hari KejnHjong-Min Son

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara