Totenhem odbio Interovih 12.000.000 i sad traži 23.000.000, Eriksen već dao reč Konteu, ključ drži Vesino?

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.01.20. | 09:25

Igre se nastavljaju...

Hoće, neće, hoće, neće...

Slučaj Kristijana Eriksena sve više prerasta u transfer sagu kojoj se trenutno ne vidi kraj, ali do 31. januara najkasnije sve mora da bude jasno! Ako u ovom trenutku pitate čak i danskog plejmejkera šta ga čeka u narednim danima, verovatno ni on sam ne bi mogao da kaže najpreciznije. 

Izabrane vesti

Njegov fudbalski život se ovih dana sveo na relaciju Inter – Totenhem. Dok sportski sektor Nerazura pokušava na sve načine da “slomi“ kategorički teškog pregovarača Danijela Levija kako bi Danac što pre mogao da se preseli u Grad mode, prvi čovek Totenhema im samo otežava posao i odlaže neizbežno. Informacije s Ostrva kažu da je Levi zvanično odbio Interovu ponudu na 12.000.000 evra i da je sada podigao svoje zatheve, te da za obeštećenje traži 23.000.000 evra. To je za tri miliona više od novca koji se dosad pominjao za Eriksena, ali isto tako tri miliona koji bi mogli drastično da otežaju posao Interu.

U Milanu se polako diže temperatura jer je za danas zakazan dolazak prvog čoveka Stivena Žanga u klupske prostorije nakon poslovnog putovanja po Kini i Japanu. Žang se nadao da će s njegovim povratkom već biti novosti u klubu, ali pošto direktori Marota i Auzilio još ništa nisu uspeli da završe, italijanska štampa predviđa da će se dvojica najbližih saradnika naći na meti kritika kineskog biznismena.

Interov direktorski tandem ovih dana radi na više frontova istovremeno, ali konkretnih rezultata još nema. Situacija s Eriksenom dosta se zakomplikovala, iako je Danac navodno već dao reč Antoniju Konteu da će zadužiti Interovu opremu. Da li sada, da li na leto, ostaje pitanje. Svi u Interu nadaju se da će to biti sada, iako je jasno da Dancu za šest meseci ističe ugovor s Totenhemom, ali klubu su pojačanja potrebna sada kako ne bi izgubio šampionsku trku s Juventusom.

Navodno, Eriksenovi agenti će se koliko danas sastati s ljudima iz Intera kako bi definitivno dogovorili sve detalje ugovora. Godišnja plata ne bi trebalo da prelazi sumu od 7.500.000 evra, bonusi dolaze na tu svotu.

Interu sada preostaje da pokuša ili da umanji Totenhemove zahteve, ili da proda nekog iz postojećeg igračkog kadra kako bi se nadomestio novac potreban da bi se dobio Eriksen. Ruku spasa mogao bi da pruži Matijas Vesino za koga je interesovanje pokazao novi trener Evertona Karlo Anćeloti. Ako bi ponuda s Gudisona bila dovoljno dobra, Vesino bi bio ključ za otključavanje Totenhemove “brave“.

Do tada, u Interu polako završavaju transfere Žirua i Spinacole, možda čak i Janga, a usmeni dogovori postoje...

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara