Foto: Reuters
Foto: Reuters

Totenhemovo samoubistvo na Stamford Bridžu, Tanganga pogurao Čelsi ka finalu Liga kupa (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 05.01.22. | 22:38

Šampion Evrope stekao kapitalnu prednost pred revanš - 2:0

Žalio se Tomas Tuhel na zgusnut raspored, krpio ekipu usled povreda i korona virusa, ali je i pored svega spreman da ide do samog kraja i potuče se za svaki trofej u aktuelnoj sezoni. Čak i onaj "najnebnitniji", što je potvrdio večeras na svom terenu. Čelsi je u prvom meču polufinala Liga kupa savladao Totenhem i došao na korak od finala - 2:0 (2:0).

Da mu je stalo da što pre stigne do prvog trofeja u novom klubu - finale Liga kupa igra se krajem februara - pokazao je i Antonio Konte izvođenjem praktično standardne prve postave na megdan ljutitom rivalu. Od igrača na koje ne računa ozbiljnije priliku je od starta dao jedino Metu Doertiju i Džafetu Tangangi, a ovaj drugi bio je krivac za oba primljena gola svoje ekipe.

Izabrane vesti

Snažni Englez je u ranoj fazi pucao svom timu u koleno. Već u petom minutu je poslao kratku loptu ka Emersonu Rojalu, Markos Alonso je presekao dodavanje, uposlio Kaija Haverca čiji je udarac sa pet metara u mrežu poslao Dejvinson Sančez. Drugi hitac Tanganga je ispalio pola sata kasnije, ovog puta posle slobodnog udarca Hakima Zijeha, pokušao je da izbaci loptu iz peterca, ali je prilikom intervencije glavom pogodio saigrača Bena Dejvisa od kojeg se lopta odbila iza leđa Iga Ljorisa. Ni kriv ni dužan, šampion Evrope je imao dva gola prednosti sa kojoj je otišao na odmor, a Tanganga gotovo sigurno sebi zacementirao status rezerviste.


U uvodnim minutima nastavka prštalo je na sve strane, nizale su se poluprilike ispred oba gola, ali je Čelsi bio znatno bliži trećem pogotku, nego Totenhem tome da prepolovi prednost rivala. Zijeh je sredinom drugog dela sa centra odigrao teledirigovan pas za Tima Vernera na ivici šesnaesterca, Nemac je vešto primio loptu, ali ne podjednako dobro pokušao da lobuje istrčalog Ljorisa koji je prozreo njegovu nameru. Totenhem je tek u samom finišu ušao u ozbiljniju priliku, rezervista Đovani Lo Selso je šutirao iskosa sa leve strane posle povratne lopte, ali je Kepa Arizabalaga odličnom intervencijom sprečio Sparse da se vrate u ovaj dvomeč.

Za razliku od Konteovih, Tuhelovi rezervisti su svoju ukazanu šansu iskoristili. Posebno se u dobrom svetlu pokazao Saul Nigez, etiketiran kao promašaj Čelsija, večeras je odigrao svoju najbolju utakmicu od dolaska na Stamford Bridž. Povezivao je odbranu i napad, dobijao duele, presecao protivničke napade, oduzimao lopte rivalu na sredini terena.

LIGA KUP ENGLESKE – POLUFINALE (PRVE UTAKMICE)

Sreda

Čelsi - Totenhem 2:0 (2:0)

/Haverc 5, Dejvis 33ag/

Četvrtak

20.45: (1,75) Arsenal (3,60) Liverpul (4,90)

***kvote su podložne promenama


tagovi

ČelsiTotenhemLiga kup EngleskeKarabao kup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara