Navijač Trabzona (©AFP)
Navijač Trabzona (©AFP)

Trabzon na putu ka duploj kruni posle 37 godina

Vreme čitanja: 2min | uto. 19.04.22. | 13:36

Oluja sa Crnog mora dočekuje večeras Kajseri u prvom meču polufinala Kupa Turske

Dani slavlja se očekuju na obali Crnog mora. Trabzon se bori za titulu šampiona turske Superlige, na dobrom je putu da je osigura, a večeras će u prvom meču polufinala Kupa da ugosti Kajseri.

Pošto je osvojio duplu krunu u sezoni 1983/1984, Trabzon ima za cilj da ponovi ovaj uspeh posle 37 godina. Bordo-plavi žele da već u prvom duelu na svom terenu ostvare prednost pred revanš za tri sedmice.

Izabrane vesti

Trabzon je na vrhu Superlige sa 11 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Fenerbahče na pet kola pre kraja sezone, a potencijalna pobeda u duelu sa timom iz Anadolije takođe može da bude značajna za podizanje morala pred finalne duele u ligi.


19.30: (1,55) Trabzon (4,10) Kajseri (6,00)

Trener Abdulah Avdži trebalo bi da malo promeša karte. Fode Koita i Kuasi očekuju se u ofanzivnoj liniji, Siopis u veznom redu, a u odbrani bi šansu mogli da dobiju Kaplan i Ismail. Oluja sa Crnog mora je ove sezone pobedila u obe prvenstvene utakmice sa žuto-crvenima (2:1 i 3:2), a još dva okršaja je dele od borbe za 10. pehar Kupa. Do polufinala je Trabzon stigao savladavši Bolu, potom Denizli i u četvrtfinalu Antalija.

Kajseri je igrao više utakmica u Kupu, pošto je uspeo da eliminiše Artvina Hop, Igdir, 68 Aksaraj, a u zavšnici je bio bolji od Fenerbahčea i Bešiktaša i zato nije za potcenjivanje.

Trabzon bi trebalo da ima veliku podršku sa tribina, jer je za ulaznice vladalo veliko interesovanje. Očekuje se da će stadionu Šenol Guneš da bude ispunjen sa više od 30.000 navijača.


-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

TURSKA, KUP - POLUFINALE, PRVI MEČEVI

Utorak

19.30: (1,55) Trabzon (4,10) Kajseri (6,00)

Sreda

19.30: (2,30) Alanja (3,30) Sivas (3,15)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Kup TurskeTrabzonKajseri

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara