Foto: Reuters
Foto: Reuters

Trabzon preko redovne mušterije želi bliže istanbulskim velikanima

Vreme čitanja: 3min | pon. 08.02.21. | 09:16

Oluja sa Crnog mora protiv Malatije vreba petu uzastopnu prvenstvenu pobedu

Posle serije utakmica, mahom pobeda, u kojima je Trabzon zaboravio značenje reči poraz Evropa je postala realan cilj, a titula misao koja provejava u glavi svakog navijača. Još uvek je rano pričati o tako velikom podvigu, ali puleni Abdulaha Avdžija putuju u Malatiju rešeni da protiv istoimenog tima ostvare peti ligaški trijumf u nizu i priđu liderima Galatasaraju, Bešiktašu i Feneru na šest bodova zaostatka.

Bordo-plavi su redom terali na kapitulaciju Konju, Genčlerbirligi, Bešiktaš i Denizli, a Malatija je tim koji su pobeđivali četiri puta uzastopno. Nijednom tokom pomenutog niza nije se desilo da Trabzon postigne manje od dva gola. Međutim, detalj koji poziva na oprez jeste njihov duel iz 2018. godine kada je Malatija kao domaćin petardirala klub sa Crnog mora.

Izabrane vesti

Trabzon samo jednom u poslednjih pet utakica nije primio gol, a to se dogodilo pre četiri dana protiv Denizlija. Jedan pogodak bio je dovoljan za tri boda, a postigao ga je sjajni Anastasios Bakasetas, momak koji je ove zime došao iz Alanje za 3.000.000. evra. Grčki internacionalac je vrlo brzo pokazao da će predstavljati kapitalno pojačanje na poziciji ofanzivnog veziste i protiv Malatije će ponovo biti deo startne postave.

Koliki je uticaj na igru i rezultate napravio Abdulah Avdži kada je 22. novembra 2020. godine uzeo u ruke kormilo ekipe, najbolje govori podatak da je Trabzon od tog momenta pa do danas osvojio najviše bodova (33) i primio najmanje golova u Superligi, samo devet. To je jedan od glavnih razloga koji ulivaju optimizam navijačima da Oluja sa Crnog mora ima kapacitet da se umeša u paklenu konkurenciju istanbulskih velikana i najtrofejnijih klubova države.

Vicešampion je neporažen na poslednjih devet gostovanja, ali protiv Malatije ga ne bi zadovoljio bod, jer bi u tom slučaju prvo mesto bilo udaljeno osam bodova. Poslednja dva puta kada su se sastajali Trabzon je pobeđivao s rezultatom 3:1, u dva navrata pre toga isti tim slavio je sa po 2:1. U ta četiri meča, tri puta je mrežu Malatije tresao Nigerijac Entoni Envakeme koji će u tandemu sa Ekubanom, Bakasetasom i Đaninijem predstavljati najveću opasnost po gol rivala.

Još samo podatak da je Malatija slavila samo dva puta u poslednjih 11 utakmica u svim takmičenjima i da joj je u kombinaciji sa lošim skorom protiv Trabzona poslednjih godina samopouzdanje na staklenim nogama.

Meč Malatija – Trabzon (17.00), kao i preostale utamice današnjeg programa u okviru 24. kola šampionata Turske možete da gledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

TURSKA 1 – 24. KOLO

Subota

Kasimpaša - Hataj 1:4 (0:1)

Alanja - Rize 2:1 (1:1)

Bašakšehir - Karagumruk 0:1 (0:0)

Fenerbahče - Galatasaraj 0:1 (0:0)

/Mohamed 54/

Nedelja

Erzurum - Kajzeri 1:1 (1:0)

/Šaešue 28 p - Parlak 73/

Ankaragudžu - Sivas 1:4

/Oguz 66 ag - Gradel 11 p, Kajode 48, Jesiljurt 69, Jatabare 69/

Denizli - Antalija 1:1 (1:0)

/Rodaljega 14 - Barjakdar 73/

Bešiktaš - Konja 1:0 (0:0)

/Ensakala 21 c.k, Rozje 81/

Ponedeljak

14.00: (2,30) Gazijantep (3,35) Goztepe (3,10)

17.00: (3,35) Malatija (3,20) Trabzon (2,25)

***kvote su podložne promenama



tagovi

TrabzonMalatija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara