Slavlje Palestinaca (©Reuters)
Slavlje Palestinaca (©Reuters)

Tračak radosti i za Palestince: Bod protiv velikodušnih Emirata, morala su sva tri

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.01.24. | 20:38

Protiv Hong Konga za osminu finala Azijskog kupa nacija

Imajući u vidu šta sve proživljavaju poslednjih meseci nismo sigurni da fudbal baš može da im pomogne da vrate osmeh na lice. Ali ako je to uošte teoretski moguće svim onim Palestincim koji su imali sreću da se danas nađu uz TV ekrane večeras se oteo i taj mali osmeh. Suprotno očekivanjima, palestinski fudbaleri iznenadili su favorite iz Ujedinjenih Arapaskih Emirata i remijem od 1:1 sačuvali šanse da se domognu osmine finala Azijskog kupa nacija što bi bio najveći uspeh u istoriji ove napaćene zemlje.

Doduše, večeras su možda morali i više, jer Emirati su, ne kažemo namerno, bili velikodušni. Nakon ranog gola Sultana Adila za vođstvo od 1:0, selekcija UAE kao da je stala da igra. U stvari, čak i više od toga je uradila za Palestince.

Izabrane vesti

Prvo crveni karton Al Hamadija već u 37. minutu i penal za Palestince. Mada i odbrana Kalida Ejse, koji je skinuo šut Tamera Sejama sa kreča.

Kad ni sa igračem više Palestinci nisu mogli do gola, Emirati su još jednom “pomogli”. Baderovim autogolom – kako se samo elegantno poklonio – Palestinci su izbegli poraz. Mada sa igračem više možda su morali i više od toga.

Svakako prvi bod za njih na turniru, u poslednjem kolu igraće protiv Hong Konga, u slučaju pobede verovatno će u osminu finala. A Hong Kong je svakako među najslabijim ekipama na Azijskom kupu. S tim da treba reći da ni Palestinci u istoriji nemaju još nijednu pobedu na kontinentalnoj smotri.

Pa ipak, teško da će neko imati veći motiv od njih?

GRUPA C, drugo kolo

Palestina - UAE 1:1 (0:1)

/Bader 50ag - Adil 23/

Petak

18.30: (25,0) Hong Kong (13,0) Iran (1,07)



tagovi

PalestinaUAEujedinjeni arapski emiratiAzijski kup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara