(© AFP)
(© AFP)

Tragedija u Argentini: Ubio se čovek na Monumentalu!

Vreme čitanja: 2min | ned. 04.06.23. | 00:13

Jezive scene iz Buenos Ajresa

Važe Argentinci za strastvene navijače, možda i najprepoznatljivije u svetu sporta, ali u tom zanosu nekad preteraju. Jezive informacije iz Buenos Ajresa obišle su planetu pošto se jedan navijač River Plejta ubio tokom meča sa Defensa i Hustisijom.

Tragedija se desila na stadionu Monumental, kad je sa gornjeg nivoa, tribine Sivori Alta, gledalac skočio na nivo ispod. Pao je sa visine od 15 metara i posledice su, nažalost, bile tragične. Čim je publika shvatila šta se desilo gestikulacijama je stavila do znanja zvaničnicima da nešto nije u redu, posle čega su se kapiteni Franko Armani i Ezekijel Unsain, u dogovoru sa sudijom Fernando Rapalinijem, saglasili da je najbolje za sve da se meč prekine u 27. minutu, pri rezultatu 0:0. Realno govoreći, kome je posle svega do fudbala.

Izabrane vesti

Mediji u Argentini su se isprva uzdržavali da objave šta se tačno desilo. Jedino je bilo jasno da je jedan ljudski život izgubljen.

Dok smo stigli do njega već je bilo kasno. Radilo se o čoveku koji je preminuo na licu mesta, pošto je pretrpeo ozbiljne povrede glave. U pitanju je bio pad sa više od 15 metara visine“, pojasnio je Alberto Krešenti, direktor Hitne pomoći.

Uviđaj (© AFP)Uviđaj (© AFP)

Sat vremena posle prekida meča oglasio se River zvaničnim saopštenjem u kome navodi rečenice koje sugerišu da je reč o samoubistvu.

Jedan navijač je skočio sa tribine i poginuo na licu mesta. Tribina Sivori Alta, za koju je preminuli gledalac imao godišnju propusnicu, bila je ispunjena 90 odsto kapaciteta. U trenutku pada nije bilo intervencije trećih lica. Ujedno je potvrđeno da nije bilo nasilja na tribinama“, poručili su sa Monumentala.

U međuvremenu, stadion je evakuisan, a po nalogu lokalnog tužioca, galerija Monumentala, sa koje je bao nesrećni gledalac, zatvorena je na 24 sata kako bi se prikupili dokazi koji bi moglo da pomognu u rasvetljavanju slučaja.



tagovi

Južna AmerikaRiver PlejtMonumental

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara