Trajković devet godina kasnije: Nije trebalo da napustimo teren u finalu

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.06.20. | 11:20

"Trebalo je da nastavimo muški do kraja", rekao je iskusni štoper

Finale Kupa Srbije između Vojvodine i Partizana 10. maja 2011. godine ostaće upamćeno kao jedno od najtmurnijih u novijoj istoriji ovdašnjeg fudbala. Lale, nezadovoljne odlukama sudije Slobodana Veselinovića, odlučile su da napuste stadion Rajko Mitić u 83. minutu. Partizan je u tom trenutku vodio sa 2:1, meč je na kraju registrovan službenim rezultatom. Zanimljivo, večeras će biti odigrano prvo finale između dva tima nakon tog nemilog orkšaja.

Vojvodina je tada imala odličan tim i igrače kao što su Brkić, Trajković, Medojević, Lazetić, Oumaru. Dovoljno je reći da je meč sa klupe započeo tada ekstratalentovani Aleksandar Katai, pa da bude jasno s kakvim je sastavom raspolagao Zoran Milinković.

Izabrane vesti

"Nezasluženo smo ostali bez trofeja. Bio sam fauliran, nije dosuđen jedanaesterac, Mojsovu je poništen čist gol. Meč je bio pun naboja i adrenalina. Najmanje smo zaslužili penale ili produžetke. Nisam govorio da smo oštećeni za te dve situacije, već čitava javnost", kaže za Žurnal Branislav Trajković, tada štoper Lala, a kasnije i Partizana.

Konačna odluka je doneta posle razgovora sa navijačima.

"Posle penala i poništenog gola, kapiten Brkić, Lazetić, Mojsov i ja otišli smo na razgovor do navijača, sa kojima je sedeo pokojni predsednik Bata Butorović. Ubrzo, uz konsultacije sa trenerom Milinkovićem, odlučili smo da prekinemo meč".

Ipak, iskusni štoper smatra da je to bila pogrešna odluka.

"Sa ove dstance, drugačije je tebalo da postupimo i ne napustimo teren. Da nastavimo muški do kraja. Stoji da je bilo još sitnih detalja koji nam nisu išli u korist. Ali, na kraju krajeva mislim da smo prenaglili. Dešavalo se i dešavaće se u fudbalui da sudija ne svira penal... Jednostavno, vruće glave su učinile svoje. Samo je glavni sudija činio propuste. Pomoćnici se nisu istucali, koliko se sećam. Pored spornog penala i poništenog gola nij3e nam svirao i sitne faulove".

Sedam minuta u fudbalu može da bude mnogo.

"U fudbalu za minut može svašta da se dogodi. A mi smo ih imali sedam. Možda bismo dali gol, imali produžetke i penale. Ovako nismo imali nikakvu šansu da osvojimo trofej. Utakmica treba da se igra do kraja, bez obzira na sve. Ne mogu, međutim, da osudim nikog ako se to desi. Uveđen sam da ovoga puta sudija neće odlučiti, već kvalite i nijanse", dodao je Trajković.



tagovi

Branislav Trajković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara