""
""

Transfer karijere Matića mlađeg: Nova osmica šampiona Danske

Vreme čitanja: 2min | uto. 13.12.16. | 16:45

Mlađi brat asa Čelsija postao novi fudbaler Kopenhagena

Još jedan Srbin je stigao u Kopenhagen! Reprezentativac Andrija Pavlović od nove godine imaće društvo u redovima najboljeg danskog kluba, pošto je danas ugovor sa timom iz prestonice potpisao 26-godišnji srpski vezista Uroš Matić.

Izabrane vesti

Dosadašnji prvotimac Šturma iz Graca, inače mlađi brat reprezentzativca Srbije Nemanje Matića, dočekan je sa velikim uzbuđenjem na Parken stadionu, gde je parafirao ugovor na četiri i po godine sa timom koji je imao solidnu jesen u Ligi šampiona. Odmah je zadužio dres sa brojem osam, koji je do juče nosio najbolji fudbaler ovog tima, kapiten Tomas Dilejni, koji se posle praznika seli u Verder.
„Radujem se dolasku u Kopenhagen, koji je veliki evropski klub. Dugo igram u Evropi i znam šta se od mene očekuje. Ovaj transfer je veliki korak za mene i boriću se naporno da opravdam očekivanja. Puno mi znači što mi je ukazano poverenje da zamenim kapitena Dilejnija, jer znam o kakvom se fudbaleru radi. Osmica je samo broj, važno je ono što donosim sa sobom na terenu, a to je želja da pomognem uspesima Kopenhagena“, poručio je Matić koji je pre danskog šampiona nastupao za Košice, Benfiku, Bredu i Šturm.

Trener Kopenhagena Stale Solbaken takođe je oduševljen:
„Pažljivo smo ga pratili i skautirali. Za samo šest meseci u austrijskoj Bundesligi ustalio se kao jedan od najboljih vezista u tamošnjem šampionatu. Radi se o snažnom i brzom fudbaleru koji će biti pravo pojačanje za nas s obzirom na način na koji se predstavio u dresu Šturma“, ocenio je norveški stručnjak.

Prvi trening sa novim timom Uroš Matić će odraditi posle nogodišnjih praznika 12. januara.

(FOTO: FC Copenhagen)


tagovi

DanskaKopenhagenTransferiUroš Matić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara