Filip Malbašić (©Starsport)
Filip Malbašić (©Starsport)

Transfer vesti sa Karađorđa: Malbašić stiže, Visla ne da Fernandeza! Devetak u Palermu, Ivanović u Sampu

Vreme čitanja: 2min | pon. 25.07.22. | 13:11

Vojvodina i te kako angažovana u letnjem prelaznom roku

Sedam bodova iz prva dva kola uz vrlo dobar utisak i već standardno na hiljade ljudi na tribinama Karađorđa. Novi Sad je očigledno osetio da se Vojvodina uzdiže, a nova uprava neprestano radi kako bi šefu struke Milanu Rastavcu obezbedila što kvalitetniji sastav za napad na povratak u Evropu.

Pa da vidimo kakve su poslednje informacije. I da krenemo orvo od navijačima najzanimljivijih – dolazaka.

Izabrane vesti

Ono što je sasvim izvesno je da će se u Novi Sad posle pet godina vratiti Filip Malbašić, jer on samo treba da završi lekarske preglede i da se zvanično rastane sa Burgosom. Uz nadu svih na Karađorđu da će biti efektan kao u prvom mandatu koji je okončao sa 20 golova i šest asistencija u onoj sezoni kada je Voša preko Bokelja, Konahs Kija i Dinamo Minska stigla do plej-ofa za plasman u Ligu Evrope gde su pali pred AZ Alkmarom.

Vesti nisu tako pozitivne kada je u pitanju druga želja Lala, pošto Visla uprkos ispadanju iz poljske Ekstraklase ne dozvoljava argentinskom ofanzivcu Luisu Fernandezu da napusti Krakov i potpiše sve ono što je već dogovorio sa Vojvodinom. Taj posao je trenutno na čekanju, mada bi situacija mogla da se promeni ako bi Stara dama realizovala neki unosan izlazni transfer.

I ne mislimo tu na Mladena Devetka i Mihajla Ivanovića, koji su već na izlaznim vratima. Devetak samo čeka da se završi papirologija i da prođe lekarske preglede pred potpis sa italijanskim drugoligašem Palermom, od nedavno u vlasništvu Siti Grupe koja gazduje i Mančester Sitijem, Njujork Sitijem, Melburn Sitijem, Montevidio Siti Torkeom, fracuskom Troom, španskom Đironom, belgijskim Lomelom i indijskim Mumbaj Sitijem. Vojvodini će pripasti određeno obeštećenje, ne preterano jer je klub želeo da izađe i igraču u susret, a zadržaće i 10 odsto od narednog transfera.

U Italiju, ali u Seriju A, ide i 17-godišnji Ivanović što će biti jedan od prvih efekata dogovora o tehničko-poslovnoj saradnji Sampdorije i Vojvodine. Baš zbog toga što je Ivanović maloletan on će prvo otići na plaćenu jegnododišnju pozajmicu (Voša će dakle i za to dobiti određenu naknadu), a Samp će imati pravo otkupa. Podsetimo, prema prvim informacijama Mozzart Sporta ceo transfer bi mogao da košta 1.500.000 evra. A biće i bogatih premija, koje će zavisiti od toga šta će Ivanović da uradi u Đenovi.

Tu ne mora da bude kraj, jer Vojvodina ima ponude za još trojicu igrača, ali za sada nije prelomila da li da ih prodaje.



tagovi

Filip MalbašićMihailo IvanovićMladen DevetakLuis FernandezFK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara