Foto: Shutterstock, AFP, Reuters
Foto: Shutterstock, AFP, Reuters

Transferi - Premijer liga: Klopova panična kupovina štopera, Arsenal s novim plejom, Brajtonova krađa Junajtedu ispred nosa, Alardajsov odred za spasavanje od 1.500.000 evra...

Vreme čitanja: 15min | uto. 02.02.21. | 08:30

Everton zapalio vatromet u ponoć, Palas i Fulam pojačali napadačke opcije, Aston Vila još jednom pametno poslovala

Očekivano mršavo. Bez pompe, bilo kakvih najava i praktično ijedne bombe, onoga zbog čega i čekamo prelazni rok. Uticaj korona virusa na finansije klubova u Premijer ligi konačno se osetio ove zime, o čemu govori ukupna suma od oko 85.000.000 evra utrošenih na januarska pojačanja. Mada ne treba smetnuti uma da je tek sredina sezone i da su se klubovi u prethodnih mesec dana trudili da nadomeste propuste sa letnje pijace, zakrpe rupe pred nastavak ili eventualno ulove po koji talenat.

Isključivo u te svrhe su premijerligaši i trošili novac. Mesta, odnosno finansija za luksuz na koji su naviknuti poslednjih godina, nije bilo. A opet, i onda kada kriza drma čitav fudbalski svet, na Ostrvu su pokazali da ih najmanje pogađa, pa su i u ovom prelaznom roku potrošili više od svih svih ostalih "liga petica".

Izabrane vesti

Doduše, nisu svi bili podjednako aktivni. Barnli, Lids, Mančester Siti, Lester, Šefild Junajted i Totenhem praktično su prespavali prelazni rok, zbog čega se na njih nećemo ni osvrtati u nastavku teksta. Utisak je da su Oštrice, za razliku od ostalih pomenutih klubova, morale da se koliko-toliko aktiviraju, kako bi za koji procenat uvećale šanse za opstanak. Međutim, nisu i Kris Vajlder će sa nepromenjenim sastavom pokušati da napravi čudo u prolećnom delu sezone.

A sada pređimo na one nešto vrednije...

ARSENAL

Prostora za promene i te kako ima, Mikel Arteta je još letos govorio da su mu za ideju i formaciju koju je zamislio potrebna minimum petorica igrača, ali januar nije period kada se vrši rekonstrukcija kompletnog tima.

Jednog od fudbalera koji mu fale ipak je dobio ove zime. Doduše, privremeno, jer je Real Madrid Martina Edegarda pustio na Emirate na šestomesečnu pozajmicu. Kraljevići nisu želeli da se olako odreknu Norvežanina, te nisu ubacili opciju otkupa na kraju sezone, ali su ostavili mogućnost Tobdžijama, ukoliko baš zagrizu, da po isteku pozajmice sednu za sto i pregovaraju o potencijalnoj prodaji. Bilo kako bilo, Arteta je konačno dobio kreativnog vezistu za kojim njegov tim vapi još otkako se Mesut Ozil preselio na tribinu. Prelazni rok su u Arsenalu, barem što se dolazaka tiče, kompletirali pozajmicom Brajtonovog Metjua Rajana. Australijanac bi do kraja sezone trebalo da posluži kao rezervna opcija za Bernda Lena. Mnogo pouzdanija od letošnje kocke Aleksa Runarsona.

Što se Ozila tiče, on je svoj šestoipogodišnji boravak u Londonu završio raskidom ugovora sa Tobžijama, nakon čega se, kako je i bilo najavljivano, preselio kao slobodan igrač u Fenerbahče. Bez obeštećenja su klub napustili i dvojica centralnih defanzivaca Sokratis Papastatopulos i Škodran Mustafi, koji su se vratili u domovinu. Sokratis će karijeru nastaviti u Olimpijakosu, dok je Mustafi završio u Šalkeu, kojem je početkom januara pozajmljen i Sead Kolašinac. U rodnu zemlju se privremeno vratio i Vilijan Saliba. Mladi Francuz je i ove jeseni ostao bez debija u Premijer ligi, pa su u Londonu procenili da je bolje da stiče iskustvo u Nici, gde će provesti ostatak sezone, bez prava da ga francuski klub otkupi.

Veću minutažu u nastavku sezone potražiće i Ejnsli Mejtland-Najls u Vest Bromvič Albionu i Džo Vilok u Njukaslu.

Došli: Martin Odegard (Real Madrid - pozajmica, 2.000.000), Metju Rajan (Brajton – pozajmica)

Otišli: Sead Kolašinac (Šalke – pozajmica), Sokratis Papastatopulos (Olimpijakos – bez obeštećenja), Mesut Ozil (Fenerbahče – bez obeštećenja), Vilijam Saliba (Nica – pozajmica) Ejnsli Mejtland-Najls (VBA – pozajmica), Džo Vilok (Njukasl – pozajmica)

ASTON VILA

Kupovina Morgana Sansona iz Marselja za nešto manje od 16.000.000 evra stigla je pomalo iznenada, jer je Din Smit i pre akvizicije 26-godišnjaka imao dovoljno kvalitetan vezni red. Ali reklo bi se da se od francuskog veziste i ne očekuje da odmah uskoči u startnu postavu birmingemskog tima, već deluje da su na Vila Parku razmišljali korak unapred. Iz više razloga.

Ros Barkli je letos stigao u Vilu na čistu jednogodišnju pozajmicu nakon čega će se vratiti među Plavce, a postoji i bojazan da bi Mančester Siti do 5. juna mogao da aktivira povratnu klauzulu – oko 30.000.000 evra - i vrati u svoje redove odličnog Daglasa Luiza, kojeg joj je prodao na leto 2019. godine za oko 17.000.000. Pride su na Vila Parku odlučili da Konora Hurihejna pošalju na pozajmicu u Svonsi, pa im je zamena bila potrebna. A Sanson, letos cenjen na preko 30.000.000 evra, može poziciono da odmeni svakoga od njih.

Ali samo će vreme pokazati da li je Sanson sposoban da uskoči u kopačke Konora Hurihejna, koji je svojim golovima poslednjih godina doneo velike stvari Vili. Ukoliko Svonsi uspe da se plasira u Premijer ligu i odluči da otkupi Hurihejna, Vila će prihodovati solidnu svotu novca od prodaje. U tom slučaju, pokriće veliki deo Sansonovog transfera, što bi mogao da bude samo benefit više za klub iz Birmingema.

Došli: Morgan Sanson (Marselj – 15.800.000)

Otišli: Henri Lenzburi (Bristol – bez obeštećenja), Lovre Kalinić (Hajduk Split – pozajmica), Konor Hurihejn (Svonsi – pozajmica), Frederik Gilber (Strazbur – pozajmica)

BRAJTON

Trebalo je da na Old Trafordu nastavi novi trend kupovine mladih igrača. Početkom januara praktično je viđen kao novi fudbaler Mančester Junajteda. Čak je i izjavio da mu je san da zaigra za Crvene đavole i nastavi putem legendarnog sunarodnika Antonija Valensije. Ugledni Atletik tvrdi da su ga želeli i Everton, Čelsi, Vest Hem, Njukasl, izvan Ostrva Milan, Lajpcig i Briž. Mojzes Kaisedo se na kraju ipak odlučio za – Brajton.

Prednost koju su Galebovi imali u odnosu na ostale timove jesu dobri odnosi sa Indepentijente del Valjeom, ostvareni još prilikom kupovine Bilija Arsea od ekvadorskog kluba leta 2018. godine. Kaisedovi predstavnici su uvideli da će njihov klijent imati neuporedivo veće šanse da obezbedi minutažu na Ameksu nego na Old Trafordu. Probijanje u manjem klubu može lakše da otvori vrata velikana u budućnosti. Najbolji primer za tako nešto je Kaisedov novi saigrač Ives Bisuma, čija bi Ekvadorac mogao da bude zamena uskoro, možda već i od leta, pošto se Arsenal interesuje za njegove usluge.

Pored Kaiseda na Ameks se sa pozajmice iz Anderletha vratilo i brzonogo krilo Persi Tau, dok su klub privremeno napustili Bernardo i Metju Rajan, koji je sredinom decembra naprasno izgubio mesto među stativama Galebova.

Došli: Mojzes Kaisedo (Independijente del Valje – 5.000.000), Persi Tau (Anderleht – prekinuta pozajmica)

Otišli: Bernardo (Salcburg – pozajmica), Metju Rajan (Arsenal, pozajmica)

ČELSI

Još letos, kada je na pojačanja izdvojio preko 250.000.000 evra, Roman Abramovič je oformio tim po želji Frenka Lamparda. Ono što smo naglasili još po završetku letnjeg prelaznog roka, kasnije u toku sezone se ispostavilo tačnim. Lampard nije bio sposoban da sklopi skupocenu slagalicu i ove zime je ključeve svlačionice morao da preda Tomasu Tuhelu. Stigao je Nemac prekasno da bi bilo šta pazario, mada je i pitanje da li bi u ovom trenutku išta menjao. Kompletan prolećni deo sezone imaće na raspolaganju da iskristališe izgled startnih 11 Plavaca, otud bez pojačanja na Stamford Bridžu u prethodnih mesec dana.

Umesto toga, londonski klub je odlučio da se makar privremeno reši nekih ranijih promašaja poput Denija Drinkvotera i Rahmana Babe. Ostaje pitanje da li su se Fikaja Tomorija prelako odrekli, jer će Milan na kraju sezone imati priliku da ga otkupi za 30.000.000 evra, a radi se o defanzivcu sa velikim potencijalom. Ali bi i u slučaju da ga izgube zaradili više nego pristojnu svotu novca za igrača koji je ove sezone odigrao samo jednu utakmicu u Premijer ligi.

Ono što je možda i najzanimljivije u prelaznom roku iza nas, a da se tiče Čelsija, jeste informacija da je Lukas Pijazon posle devetogodišnjeg seljakanja po pozajmicama konačno napustio Plavce i kao slobodan igrač prešao u Bragu.

Došli: /

Otišli: Lukas Pijazon (Braga – bez obeštećenja), Deni Drinkvoter (Kasimpaša – pozajmica), Fikajo Tomori (Milan – pozajmica), Abdul Rahman Baba (PAOK – pozajmica)

KRISTAL PALAS

Kristijan Benteke već tri i po godine nikako da se probudi, Miši Batšuaji ne uspeva da se skrasi na Selhurst Parku, Džordan Aju je nekonstantan, pa sve u Kristal Palasu zavisi od raspoloženja Vilfrida Zahe već duže vreme. Da tako ne bi bilo i u budućnosti, u londonskom klubu su rešili da se ove zime kockaju i dovedu Žan-Filipa Matetu. Neće to, ruku na srce, biti veliki rizik, pošto je Francuz iz Majnca isprva stigao na 18-mesečnu pozajmicu vrednu 3.500.000 evra, nakon čega će ukoliko budu zadovoljno njegovim izdanjima moći da ga otkupe za dodatnih 15.000.000.

Ako uspe da održi formu iz Bundeslige, gde je na dosadašnjih 17 utakmica mreže rivala tresao deset puta, rado će u Londonu istresti pomenutu svotu novca, samo kako bi već jednom rešili neefikasnost.

Od zvučnijih odlazaka valja istaći povratak Maksa Majera u domovinu. Obećavao je Nemac još u Šalkeu da bi mogao da napravi ozbiljnu karijeru, ali nikada nije ispunio očekivanja tamošnje fudbalske javnosti, pa će karijeru pokušati da oživi u Kelnu, gde je stigao kao slobodan igrač.

Došli: Žan-Filip Mateta (Majnc – pozajmica 3.500.000)

Otišli: Maks Majer (Keln – bez obeštećenja)

LIVERPUL

U rezimeu letnjeg prelaznog roka na Enfildu istakli smo da je Liverpul napravio ozbiljan previd što nije doveo makar jednog štopera nakon što je pustio Dejana Lovrena u Zenit. Nažalost, ispostavilo se da smo pogodili. Šampiona Engleske su zadesile brojne povrede, najčešće upravo u srcu odbrane. Virdžil van DajkDžo Gomez povredili su se do kraja sezone i Klop je bio primoran da srce odbrane u jesenjem delu sezone neretko sklapa od veznih igrača, preciznije Fabinja i Džordana Hendersona. Govorio je nemački stručnjak kako Redsi trenutno ne stoje najbolje finansijski, te kako ne bi bio previše nezadovoljan da sezonu nastavi sa onim što ima na raspolaganju.

Međutim, nova povreda Džoela Matipa, takođe do kraja sezone, naterala je Klopa da krene u potragu za defanzivcem. Ne jednim, već dvojicom. I to poslednjeg dana prelaznog roka.

U minut do 12 stigli su malo poznati štoper Prestona Ben Dejvis, plaćen nešto više od 2.000.000 evra i Ozan Kabak, pozajmljen od Šalkea do kraja sezone za 3.000.000 evra. Skupo plaćena pozajmica bila je način da Redsi ubede nemački klub da će na kraju sezone otkupiti turskog defanzivca, iako se radi samo o opciji, a ne obavezi, po ceni od između 25.000.000 do 30.000.000 evra. Bilo kako bilo, pitanje je da su na Enfildu postupili najbolje, s obzirom da bi ekipi u ovom trenutku od većeg značaja bio iskusan, provereni štoper, koji bi mogao da privremeno odmeni povređeni trojac. Ali vreme će pokazati da li su ove odluke bile ispravne, posebno u slučaju Kabaka, kojeg je Liverpul želeo još letos.

Dok su radili na dovođenju štopera, u Liverpulovoj upravi su odlučili da Takumija Minamina proslede na pozajmicu u Sautempton, gde će sakupljati potrebno iskustvo i minutažu, za koju nije uspeo da se izbori na Enfildu.

Došli: Ben Dejvis (Preston – 2.250.000), Ozan Kabak (Šalke – pozajmica 3.000.000)

Otišli: Takumi Minamino (Sautempton – pozajmica), Sep van den Berg (Preston – pozajmica)

MANČESTER JUNAJTED

Na Old Trafordu nisu imali velike planove ove zime. Jedina želja Uprave bio je Mojzes Kaisedo, ali su već sredinom januara u crvenom delu Mančestera shvatili da će ostati bez talentovanog Ekvadorca, koji je na kraju završio u Brajtonu.

Još pre početka prelaznog roka zvanično su završili kupovinu Amada Dijaloa iz Alatante, koji je još letos bio praktično pred ozvaničenjem, ali se odužio zbog radne dozvole na koju je doskorašnji član Boginje. Još jedna letnja akvizicija, Fakundo Pelistri, poslat je na pozajmicu u Alaves do kraja sezone, dok su u potragu za minutima pošli i Tahit Čong (Briž) i Džesi Lingard (Vest Hem).

Od Timotija Fosu-Mense ovog januara su i zvanično digli ruke u Mančesteru, pošto su ga za manje od 2.000.000 evra prodali Leverkuzenu. Poslednji odlazak odnosi se na Odiona Igala, kojem je istekla pozajmica, pa se vratio u redove kineske Šangaj Šenhue.

Došli: Amad Dijalo (Atalanta – 21.000.000)

Otišli: Timoti Fosu-Mensa (Leverkuzen – 1.700.000), Džesi Lingard (Vest Hem – pozajmica), Tahit Čong (Briž – pozajmica), Fakundo Pelistri (Alaves – pozajmica), Odion Igalo (Šangaj Šenhua – istekla pozajmica)

EVERTON

Već duže vreme je Dženk Tosun bio otpisan na Gudison Parku, samo nikako nije uspevao da pronađe novi angažman. Poslednjeg dana prelaznog roka javio se Bešiktaš i Turčina kojeg je Karamelama pre dve godine prodao za 22.500.000 evra, za 500.000 vratio na mesto uspeha. Doduše, na pozajmicu do kraja sezone.

Međutim, to je otvorilo mesto u špicu Evertonovog napada i aktiviralo alarm na Gudisonu da Karamele krenu po novog napadača. Odluka je pala na Džošuu Kinga, ali je klub iz Liverpula imao konkurenciju u Fulamu. Osim sa Kolibašima, trkao se Everton i sa vremenom, ali je obe trke uspeo da dobije. Najviše zahvaljujući Karlu Ančelotiju, koji je lično zvao Kinga i ubedio ga da se preseli u plavi deo Liverpula. Za početak, zbog finansijskog fer-pleja, na šestomesečnu pozajmicu, nakon čega će imati i opciju da ga otkupe. Taman Rišarlison više neće morati da igra u špica napada u odsustvu Dominika Kalvert-Luina, a Ančeloti ne mora da pravi rokadu, jer sada ima iskusnu i proverenu alternativu.

Došli: Džošua King (Bornmut – pozajmica)

Otišli: Dženk Tosun (Bešiktaš – pozajmica), Džondžo Keni (Seltik – pozajmica), Janik Bolasi (Midlsbro – pozajmica)

FULAM

Aleksandar Mitrović čitave sezone nije u formi, a Bobi Rid, iako je imao neka zapažena izdanja, nije pravi špic. Pride ni Abubakar Kamara nikad nije opravdao status pojačanja, ali je prvo bilo potrebno pronaći mu novu sredinu, kako bi se otvorilo mesto za novog napadača. Prvi se javio Midlsbro, ali je Kamara odbio ponudu, istakavši da želi u Dižon, gde je na kraju i pozajmljen.

Kada se konačno otvorio prostor, na Krejven Kotidžu su se bacili u potragu za novim centarforom. Kako ih je iz trke za Džošuu Kinga svojim ubeđivačkim sposobnostima isključio Karlo Ančeloti, Kolibaši su se okrenuli Džošu Maji. Nigerijac, inače strelac devet golova u Ligi 1 ove sezone, za početak je stigao na pozajmicu, a pronalaženje zajedničkog jezika među dvema stranama znatno je olakšala prethodna pozajmica Žan Mišela Serija upravo Žirondincima.

Mitrović je dakle dobio ozbiljnu konkurenciju u napadu, da li će ga to motivisati da se vrati u staru formu ostaje da vidimo.

Došli: Džoš Maja (Bordo – pozajmica)

Otišli: Žan Mišel Seri (Bordo – pozajmica), Stefan Johansen (KPR – pozajmica), Abubakar Kamara (Dižon – pozajmica), Maksim Le Maršan (Antverpen – pozajmica)

NJUKASL

Nije Džo Vilok definitivno bio prioritet Njukasla u januarskom prelaznom roku. Još prošle zime su Svrake želele Lilovog Bubakarija Sumarea. Doge su tada prihvatile ponudu od preko 40.000.000 evra, samo da bi Francuz odbio da pređe na Sent Džejms Park. Početkom ove godine situacija se izmenila i usled aktuelne situacije sa koronom očekivano je bilo da Njuka potrebna pojačanja dovede u vidu pozajmice.

Odlazak Mohameda Dijamea 2019. godine, kojim je Njukasl znatno izgubio na energičnosti i duel igri u veznom redu, Stiv Brus se nadao da će nadomestiti Hamzom Čudurijem, međutim, 23-godišnji vezista nije stigao.

Vilok fizički neće doneti previše benefita ekipi Njukasla, ali će uvesti raznolikost u jednodimenzionalni vezni red koji je često tokom sezone bio predvidiv, jer pored "osmice", može da odigra i na poziciji "desetke", ali i na krilu u formaciji sa tri ofanzivca.

Drugi prioritet, štopera, Brus nije dobio. Štaviše, pustio je Deandrea Jedlina bez obeštećenja u Galatasaraj, ali mu američki desni bek nije ni bio od prevelikog značaja za ekipu.

Došli: Džo Vilok (Arsenal – pozajmica)

Otišli: Deandre Jedlin (Galatasaraj – bez obeštećenja), Rolando Arons (Hadersfild – bez obeštećenja)

SAUTEMPTON

Jan Valeri dogovorio je pozajmicu u Birmingem, Džejk Voukins u Sanderlend i Sveci su poslednjeg dana prelaznog roka krenuli u paničnu potragu za pojačanjima na bekovskim pozicijama. Međutim, Arsenalov Ejnsli Mejltand-Najls završio je u Vest Bromvič Albionu, Liverpul ih je zbog širine u rotaciji odbio za Neka Vilijamsa, te su ostali praznih ruku.

Sve dok u minut do 12 kao grom iz vedra neba nije stiglo pojačanje, ali na potpuno drugoj poziciji, u ofanzivnoj liniji. Do kraja sezone na Sent Merizu će kao pozajmljeni igrač Redsa igrati Takumi Minamino. Za razliku od brojnih prethodnih kocki Jirgena Klopa, ova prošlogodišnja sa Japancem nije prošla i bivši vezista Salcburga prosleđen je na kaljenje.

Ljubitelji fudbala na Ostrvu već su krenuli da zbijaju šale na račun ovog transfera, podsetivši da je najsigurniji put do dresa Liverpula upravo preko Sent Meriza.

Došli: Takumi Minamino (Liverpul – pozajmica)

Otišli: Džejk Voukins (Sanderlend – pozajmica), Jan Valeri (Birmingem – pozajmica)

VEST BROMVIČ ALBION

Onako kako se od Sema Alardajsa očekivalo. Bez glamuroznih, atraktivnih i skupocenih pojačanja. Za svega nešto više od 1.500.000 evra Big Sem je doveo pet pojačanja! Doduše, Mbaje Dijanj, Okaj Jokuslu i Ejnsli Mejltan-Najls stigli su na pozajmicu do kraja sezone, a rezervni golman Endi Lonergan kao slobodan igrač, ali prevashodni cilj Vrećica je da sačuvaju status premijerligaša po svaku cenu. Pa makar na kraju sezone i ostali bez pomenutih igrača, što će gotovo sigurno biti slučaj. Jedino će Robert Snodgras ostati, pošto je plaćen Vest Hemu 100.000 evra.

Najveće pojačanje svakako bi trebalo da predstavlja fudbaler Arsenala Mejtlan-Najls, koji je na Hotorns, može se reći, stigao igrom slučaja. Arsenal je prvo želeo da ga prosledi Sautemptonu na pozajmicu, ali kako su na Sent Merizu planirali da Mejtlan-Najls pojača konkurenciju na desnom boku, iz londonskog kluba su odlučili da prihvate ponudu Vest Bromvič Albiona. Sam fudbaler će osim namere da pomogne ekipi u borbi za opstanak, imati i motiv da se dokaže selektoru Geretu Sautgejtu pred predstojeće Evropsko prvenstvo, i to na poziciji centralnog veziste, koju je još ranije tokom karijere isticao primarnom.

Valja napomenuti i da se Filip Krovinović, inače izričita želja bivšeg trenera Slavena Bilića, vratio u Benfiku.

Došli: Mbaje Dijanj (Galatasaraj – pozajmica), Robert Snodgras (Vest Hem – 100.000), Endi Lonergan (bez obeštećenja), Okaj Jokuslu (Selta – pozajmica), Ejnsli Mejtlan-Najls (Arsenal – pozajmica)

Otišli: Filip Krovinović (Benfika – prekid pozajmice), Rekim Harper (Birmingem – pozajmica), Čarli Ostin (KPR – pozajmica)

VEST HEM

"Bomba" prelaznog roka pukla je na Olimpijskom stadionu u Londonu. Zapravo je aktivirana još letos, ali je tek ove zime eksplodirala. Said Benrama je u jesenjem delu sezone očigledno oduševio čelnike Čekićara, te su u londonskom klubu odlučili da aktiviraju opciju otkupa i za 23.100.000 evra Alžirca učine punopravnim članom Vest Hema. Novac za Benraminu kupovinu u Londonu su finansirali prodajom Sebastijana Alea Ajaksu za 22.500.000 evra. Drugu polovinu uloženu u visokog francuskog napadača nikada neće uspeti da povrate, ali su barem, ako im je za utehu, pokrili transfer alžirskog ofanzivca.

Zvučniji od pomenutih transfera, iako se ne radi ni o izbliza sličnim svotama novca, napravio je Džesi Lingard. Engleski vezista je ove sezone pao u drugi plan kod Olea Gunara Solskjera, nije odigrao ni minut u Premijer ligi, te će u Londonu pokušati da oživi karijeru. Predstoji mu i u Vest Hemu borba za mesto, gužva je u ofanzivnoj liniji londonskog tima, ali Dejvid Mojes ga poznaje i sigurno ga nije dovodio da mu bude tek opcija više.

Došli: Said Benrama (Brentford – otkup ugovora 23.100.000), Džesi Lingard (Mančester Junajted – pozajmica), Frederik Alves (Silkeborg – 1.600.000)

Otišli: Sebastijan Ale (Ajaks – 22.500.000), Robert Snodgras (VBA – 100.000), Vinston Rid (Brentford – pozajmica)

VULVERHEMPTON

Kada je krajem novembra Raul Himenez na meču sa Arsenalom doživeo tešku povredu glave, sav teret u špicu pao je na pleća 18-godišnjeg Fabija Silve. Očekivano, igrač koji ni u Portu nije valjano stigao da stekne iskustvo, ne može još uvek da se nosi sa premijerligaškim defanzivcima, uprkos tome što je letos plaćen 40.000.000 evra.

Stoga je Nuno Espirito Santo prvo odlučio da sa pozajmice iz Fjorentine povuče Patrika Kutronea, kako bi pojačao konkurenciju u špicu. Međutim, kada im se otvorila mogućnost da dovedu Vilijana Žozea, na Molinou je nisu ispustili. Po sada već poznatoj formuli Brazilac je iz Sosijedada stigao na pozajmicu do kraja sezone, nakon čega će Žoze za 20.000.000 evra moći da postane član “čopora“ Vukova.

A Kutrone? On je u međuvremenu pronašao novu sredinu, preselio se u Valensiju na šestomesečnu pozajmicu, kao i Ruben Vinagre, koji je po povratku iz Olimpijakosa samo produžio do Famalikaa.

Došli: Vilijan Žoze (Sosijedad - pozajmica)

Otišli: Ruben Vinagre (Famalikao - pozajmica), Patrik Kutrone (Valensija - pozajmica)


tagovi

Zimski prelazni rok 2021

Obaveštavaj me

Man. Junajted
Liverpul
Arsenal
Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara