TRANSFERI - utorak, 20. avgust

Vreme čitanja: 12min | uto. 20.08.19. | 23:35

Iz minuta u minut pratite dešavanja sa fudbalske pijace...

NAJVAŽNIJE VESTI DAN

Mario Lemina se dogovorio sa Monakom. Opširnije OVDE.
Jevhen Konopljanka prelazi u Bešiktaš. Opširnije OVDE
- Frenk Riberi na korak od Fjorentine. Opširnije OVDE.
- Samjuel Ovusu i zvanično iz Čukaričkog u Saudijsku Arabiju. Opširnije OVDE.
- Bibras Natho promovisan u Partizanu. Opširnije OVDE.

Izabrane vesti


Toliko za danas, dragi prijatelji. Laku noć želi vam redakcija MOZART Sporta.

22.20 - Islam Slimani je večeras uspešno prošao lekarske preglede u Monaku i sutra će biti promovisan kao novi fudbaler Kneževa.

22.11 - Pored Monaka i Roma vidi Marijana Dijaza iz Reala kao idealnu napadačku opciju ukoliko Patrik Šik pređe u Lajpcig ili Borusiju iz Dortmunda.

22.00 - DOGOVORENO: Najbolji bugarski fudbaler za 2018. godinu Kiril Despodov nije se proslavio u Kaljariju pa će sreću portažiti na pozajmici u Krotoneu u Seriji B naredne sezone.

21.55ODBIJENO: Pari Sen Žermen je odbacio ponudu Barselone o pozajmici s pravom otkupa za Nejmara, objavio je večeras Radio Katalonija. Zapravo, odbio je brojke koje je šampion Španije ponudio za pozajmicu i otkup jer traži da one budu znatno veće, mada se ne navodi koliko. 

21.44 - Mario Lemina se dogovorio sa Monakom. Opširnije OVDE.

21.30 - Beglijanac Miši Batšuaji spreman je da ostane u Čelsiju ove jeseni, ali će razmotriti opcije u januaru ukoliko mu se status na Stamford Bridžu ne popravi u međuvremenu, objavio je London Ivning Standard

21.25ODBIJENO: Splitski Hajduk je odbacio dve ponude holandskog Tventea za Brazilca Žaira. Poslednja, teška 2.000.000 evra, nije bila dovoljna da ubedi Dalmatince da ga puste ovog leta.

21.18 - Turski mediji javljaju da je Bešiktaš dogovorio večeras i pozajmicu napadača Totenhema Kevina Nkudua. Očigledno da moramo da sačekamo da ih sve vidimo sa belim dresovima u rukama pre nego što kažemo da su zvanično potpisali.  

21.00ZVANIČNO: Desni bek Mert Muldur (21) je novi fudbaler Sasuola. Stigao je iz bečkog Rapida za 5.000.000.

20.55 - Bešiktaš ne staje u fnišu prelaznog roka, a posle Ukrajinca Konopljanke spremna je još jedna bomba. I napadač Dženk Tosun sutra sleće u Istanbul na lekarske preglede, nakon što se predsednik Fikret Orman dogovorio sa Evertonom oko pozajmice.

20.48 - SPEKTAKL: I to u komšiluku do nas u Rumuniji. Hermanštat je doveo defanzivca Kevina Rimana (28) iz drugog tima Pari Sen Žermena, ali to nema gde da objavi. Pitate se kako? Pa čovek koji im održava društvene mreže je dobio otkaz i u naletu besa obirsao zvanične klupske profile na Fejsbuku i Instagramu

20.40ODBIJENOSimone Zaza neće preći u Espanjol ovog leta uprkos snažnom presingu iz Katalonije. Torino ne želi da ga se odrekne i to im je stavio do znanja danas.

20.33 - Iz Engleske stižu informacije da je Škordan Mustafi sve bliži Romi. Nemac je besan jer od početka sezone nije odigrao ni minut za Arsenal, a i novajlija iz Čelsija David Luiz ga je potpuno skrajnuo u drugi plan.

20.25 - ZVANIČNO: Defanzivac Žonatan Gradi (26) prešao je iz Kaena u Lans za 400.000 evra i potpisao na dve sezone. 

20.18ZVANIČNO: Nemački desni bek Robert Bauer (24) prešao je u Arsenal iz Tule. Stigao je iz Verdera kao slobodan igrač, a prethodne sezone igrao je na pozajmici u Nirnbergu. Inače, ima i kazahstanski pasoš.

20.04 - Fenerbahče će pokušati da dovede kvalitetnog zadnjeg veznog do kraja prelaznog roka, a želje su dve i to Brazilci - Fernandinjo (Mančester Siti) ili Luiz Gustavo (Olimpik Marselj).

19.50ODBIJENO:Gazeta javlja da je Mauro Ikardi definitivno odbacio ponudu Monaka i interesovanje Napolija i da je Juventus jedini klub zbog kojeg bi napustio Inter ovog leta. 

19.35 - ODBIJENO: Liverpul je odbacio predlog danskog Nordsjilenda da im pozajmi na godinu dana napadača rezervnog tima Bobija Dankana.

19.23 - Juče je bio aktuelan Sporting iz Lisabona, a danas se i Ajntraht iz Frankfurta spominje kao potencijalni novi klub za napadača Fiorentine Đovanija Simeonea. Razlog interesovanja Nemaca je zastoj u pregovorima oko prelaska Basa Dosta u redove bundesligaša koji se zakomplikovao zbog menadžera. 

19.15 - Meksikanac Irving Lozano stigao je konačno u Napulj na lekarske preglede i potpisivanje ugovora sa Napolijem. PSV Ajndhovenu će pripasti obeštećenje od 38.000.000 evra plus bonusi.

18.53 - Agent veziste Arsenala Lukasa Toreire kaže da je selidba njegovog klijenta u Milan bila vrlo izvensna u jednom trenutku, ali da su u Londonu odbili ponudu jer ne žele da ga se olako odreknu. 

18.45 - Italijanski desni bek Davide Zapkosta sutra će imati zakazane lekarske preglede u Rimu. On bi večeras trebalo da doputuje u Večni grad na finalizaciju pozajmice u Romu koju je Čelsi već odobrio.

18.40 - Italijanski Tutosport je objavio da je Borusija iz Dortmunda zainteresovana za Arkadijuša Milika. To znači i da je Patriku Šiku faktički otvoren put u Lajpcig, iako se i on dovodio u vezu sa Milionerima prethodnih dana.

18.30 - Predsednik Liona Žan Mišel Ola se oglasio povodom informacije da Juventus želi Musu Dembelea.
"Nije na prodaju", poručio je kratko i jasno iskusni čelnik Lavova.

18.15 - ZVANIČNO: Mladi napadač Intera Davide Merola (19) prešao je u Empoli.

18.08ZVANIČNO: Španski štoper Jonas Ramaljo (26) potpisao je trogodišnji ugovor sa Đironom. Njemu je 1. jula istekao prethodni sporazum sa katalonskim timom, ali je nekoliko nedelja kasnije odlučio da se ponovo obaveže na vernost.

18.00 - DOGOVORENO: Desni bek bečkog Rapida Mert Muldur (20) prelazi u Sasuolo za 5.000.000 evra.

17.55 - PARTIZAN: I Sejdu Dumbija u Humskoj? Opširnije OVDE

17.50 - Japanski reprezentativac Tatsuja Ito stigao je u Belgiju na lekarske preglede i potpisivanje ugovora sa prvoligašem Sent Trujdenom. Nemački drugoligaš HSV računa na obeštećenje od oko 1.200.000 evra. 

17.45 - Monako želi i novog veznog fudbalera, a kandidati su Mario Lemina (Sautempton) ili Bakajoko (Čelsi).

17.40 - Izgleda da je sve konačno dogovoreno i da Radamel Falkao u četvrtak putuje u Istanbul na lekarske preglede i potpisivanje ugovora sa Galatasarajem. To znači i da će Marijano Dijaz iz Reala uskoro stići u kneževinu kao zamena za čuvenog Tigra.

17.37 - Franko Vaskez bi mogao lako da postane žrtva revolucije u Sevilji. Italijanski mediji pišu da je Torino ozbiljno zainteresovan za Argentinca i da bi mogao da ga dovede na pozajmicu do kraja prelaznog roka. Naravno, pod uslovom da im propadne dovođenje Verdija iz Napolija koji je prioritet.

17.30ZVANIČNO: Nigerijski defanzivac Čidozi Avazim (22) prešao je na jednogodišnju pozajmicu u redove španskog Leganesa. Talentovani fudbaler je i dalje u vlasništvu Porta.

17.25 - Urugvajski napadač Mičel Santos (26) prelazi u redove Kopenhagena. Španska Malaga mu je danas dala zeleno svetlo za transfer nakon što su predstavnici danskog šampiona uplatili obeštećenje od 2.200.000 evra, kako bi se pojačali uoči okršaja za plasman u grupnu fazu Lige Evrope. 

17.17 - Ukoliko Kristijano Biragi pređe u Inter, na Artemio Franki bi mogao da stigne Juto Nagatomo. Japanac koji se proslavio u redovima Neroazura je zašao u godine (32), ali bi mogao da bude jeftina varijanta s obzirom na to da mu ugovor sa Galatom ističe sledećeg leta. 

17.10 - Iskusni golman Mančester Sitija Klaudio Bravo (36) odlučio je da ne produži ugovor sa Građanima sledećeg leta, piše San. To znači da će Čileanac moći da pređe u drugi klub za džabe kao slobodan igrač. 

17.05 - Sutra (sreda) je dan D za Trabzon i Danijela Staridža. Englez koji je slobodan agent od rastanka sa Liverpulom razmatra ponudu turskog tima, a predsednik Trabzona je uoči gostovanja u Atini protiv AEK-a izjavio da je optimista i da ga očekuje u bordo-plavom dresu.

16.56 - Valeri Božinov nastavlja karijeru u Turskoj? Opširnije OVDE.

16.50ZVANIČNO: Mladi brazilski napadač Luan Kapani (19) prešao je iz Lacija u Milan kao slobodan igrač.

16.45 - Velika želja Juventusa, levi bek Barselone Huan Miranda (19), mogao bi na kraju da završi u Šalkeu. Bild javlja da je klub iz Gelzenkirhena u konkretnim pregovorima sa zastupnicima mladog Španca koji nema prostora da se nametne u seniorskom timu španskog šampiona. 

16.42 - Četvrtak je sudbonosni dan za Dijega Laksalta i Atalantu. Čuveni Di Marcio javlja da agent Urugvajca tog dana ima zakazan sastanak na kojem će biti završen transfer levog beka u Bergamo i to na pozajmicu s pravom otkupa.

16.36 - Italijanski Skaj javlja da je Napoli ponudio ovog popodneva 65.000.000 evra u kešu za Maura Ikardija. Argentinac, međutim, nije oduševljen idejom da se preseli na San Paolo iako je svestan da neće igrati ako ostane u Interu po isteku prelaznog roka.

16.30 - Francuski novinar Nabil Đelit javlja da je Islam Slimani stigao ovog popodneva u Monako kako bi kompletirao pozajmicu iz Lestera. Međutim, klubovi se još nisu dogovorili pa Alžircu ostaje da čeka i nada se pozitivnom ishodu.

Toliko za danas od Dejana Stankovića, do kraja dana sa vama Milan Zdravković.

15.58 - Konopljanka i Bešiktaš! Opširnije OVDE

15.49 – PSV i Inter jure 21-godišnjeg napadača Štutgarta Nikolasa Gonzaleza, ali Švabe ne planiraju da prodaju Argentinca.

15.42 ZVANIČNO: Karlo Letica iz Klub Briža u SPAL.

15.40 - DOGOVORENOJevhen Konopljanka ide iz Šalkea. U Bešiktaš, koji će platiti svega 3.500.000 evra u čak šest rata. Uskoro opširnije...

15.08 Mičel Santos ide u Kopenhagen! Malaga će na ime obeštećenja za 26-godišnjeg napadača dobiti 2.200.000 evra.

15.05 – Takođe vest iz Milana, ali tiče se Intera. Mauro Ikardi je, nakon što mu je “devetka“ oduzeta i predata Romeluu Lukakuu, zatražio “sedmicu“ i klub mu je dao. To bi trebalo protumačiti kao akt pomirenja, ako je tačno naravno. I to bi značilo da nema niša od dolaska Aleksisa Sančeza, jer on je nosio sedmicu gdegod da je igrao.

15.02 – Kad smo već kod Milana, Paolo Maldini je potvrdio da Dijego Laksalt i Ivan Strinić idu sa San Sira. Samo još da se vidi gde. Ali prodaje su trenutno prioritet.

15.01 – Selta je odustala od Milanovog Samua Kastiljeha, jer – para nema. Nudila je 11.000.000 evra, Milan je odbio, Selta je odustala.

14.50 - Opširnije o mogućem transferu Maksija Gomeza u Dinamo čitajte OVDE.

14.46 - Svečarska atmosfera u Humskoj: Bibras Natho je zadužio Partizanovu šesticu i zvanično predstavljen kao novo pojačanje crno-belih. Opširnije OVDE.

14.45 – Nedeljama već čekaju navijači da Irving Lozano konačno potpiše za Napoli. I danas je sleteo u Rim, a sutra će Meksikanac na lekarske preglede.

14.30 – ZVANIČNO: Štoper Federiko Facio produžio ugovor sa Romom do 2021.

14.26 – Maksi Lopez, nekadašnji fudbaler Barselone, Milana, Sampdorije i drugih klubova, mogao bi da potpiše za – Dinamo iz Zagreba! Uskoro opširnije...

14.23 - Trener Partizana Savo Milošević kaže da su crno-beli pri kraju kompletiranja tima za tekuću sezonu. Govorio je i o najavljenim odlascima Strahinje Pavlovića i Ognjena Ožegovića. Čitajte OVDE.

14.23 - Opširnije o potencijalnom transferu Patrika Šika u Lajpcig čitajte OVDE.

14.13 – Napadač Aberdina Sem Kosgrou na meti je Lacija posle devet golova na početku sezone u Škotskoj.

14.00 - U Firenci se posle odličnog izdanja Dušana Vlahovića u Kupu Italije povela polemika o tome kako će izgledati napad Fjorentine. Opširnije čitajte OVDE.

13.57 - Opširnije o čudnoj situaciji Basa Dosta čitajte OVDE.

13.41 – U Romi su razočarani Patrikom Šikom, Lajcpig je spreman da rizikuje sa Čehom. Nudi pozajmicu sa pravom otkupa. Uskoro opširnije...

13.40 – Nekadašnji trener Kjeva i Juventusa Luiđi Delneri navodno bi mogao da preuzme rumunsku FCSB. Bez posla je otkako je napustio Udineze novembra 2017.

13.33 – Totenhem je mladog kiparskog vezistu Džeka Rolsa poslao na kaljenje u četvrtoligaša Kembridž junajted.

13.20Korijere delo Sport kategorički tvrdi: Romin Davide Santon ipak stiže na pozajmicu u Majorku! Juče se pisalo da se nije dogovorio oko plate i da će u Real Sosijedad na pozajmicu. Trik je izgleda urodio plodom.

13.01 – Izgleda da će dolazak Basa Dosta u Ajntraht propasti zbog – menadžera! Ginter Nojhaus bi na osnovu dve preostale godine ugovora sa Sportingom zaradio okruglo 1.000.000 evra (po 500.000 po sezoni), dok Ajntrahtu ne pada na pamet da tu obavezu preuzimaju na sebe. Nemci su inače već pristali na obeštećenje od 8.000.000 evra.

12.40ZVANIČNO: Đenova je dovela na pozajmicu s pravom otkupa Marka Pajača, prošle sezone igrača Empolija, nekadašnjeg reprezentativce Hrvatske u mlađim selekcijama.

12.35 - Fizioterpauet Bajerna Đani Bjanki otkrio je da j Frank Riberi imao ponudu Bavaraca da produži ugovor na još godinu dana, ali je odlučio da ne prihvati zato što je znao da neće biti dovoljno važan šraf u timu.

12.11 – Japanski vezista Kođi Mijoši iz Kavasakija je prešao u Antverpen. Pozajmica s pravom otkupa.

12.04 – Otkrovenje iz prošle sezone u Ligi 2, vezista Antonin Bobišon (23),m ide iz Nima u Anže. U Nimu je imao mesečno platu od svea 4.500 evra mesečno. Anže će na ime obeštećenja platiti 1.500.000 evra. Već treće pojačanje Anžea iz Nima ovog leta, posel Rašida Aliuija i Sade Tijuba.

11.33 – Ruben Dijas je ovog leta bio u žiži javnosti, ali je ostao u Benfiki, pa predsednik kluba Luiš Felipe Vijera sada pokušava da otkupnu klauzulu u ugovoru podigne sa 66.000.000 na 88.000.000 evra.

11.30 – Levi bek Barselone Huan Miranda (19) na pragu je Velodroma. Samo još da se ubaci stavka o obaveznom broju utakmica u dresu Marselja, cena otkupa i cena po kojoj bi Barsa mogla da ga uzme nazad. Načelno, već dva kluba imaju neke cifre u planu. Hteo ga je i Juventus.

11.23 – ZVANIČNO: Evo jedne neočekivane vesti, napadač B tima Brentforda Kolbajn Finson (19) prešao je u Borusiju Dortmund. Isprva će naravno igrati za U23 tim. On je ovaj plavušan levo na slici.

11.21 – Štoper Bešiktaša Nikola Izima-Miren prošao je lekarske preglede uoči pozajmice Tuluzu, koji će zadržati pravo da ga otkupi.

11.19 – Kristijan Pulišić je još pre Čelsija imao ponudu Mančester junajteda, ali njegov otac, otkriva bivši trener Robin Voker, nije hteo ni da čuje, jer – Žoze Murinjo nije baš poznat kao trener koji pruža šansu mladim igračima.

11.16 – Istanbul na nogama, danas bi Galatasaraj trebalo da zvanično potvrdi dolazak Radamela Falkaa.

11.11 – Komplikacije za Nemanju Radoju. On je već viđen u Levanteu, ali zbog finansijskog fer-pleja taj klub ne može nikog da dovodi pre no što proda nekog. Zato je sve na “stend-baju“.

11.08 - Kad smo već kod linkovanja, novu epizodu serije Ekipizza gledajte OVDE.

11.07 - A za Partizanove navijače preporuka, OVDE pročitajte kako je Bibras Natho stigao u Humsku.

11.06 - Filip Kostić u intervjuu za MOZZART Sport kaže da ima ponudu Intera, ali da mu se ne ide po svaku cenu iz Frankfurta. Opširnije OVDE.

11.05 - O odlasku Samjuela Ovusua sa Banovog brda opširnije čitajte OVDE.

11.03 – DOGOVORENO: Fabricio Romano tvrdi da Davide Zapakosta stiže na lekarske preglede uoči selidbe iz Čelsija u Romu na jednogodišnju pozajmicu.

11.01 – Eduardo Kamavinga (16) je oduševio Evropu u pobedi Rena nad Pari Sen Žermenom. Ali za pedantne skaute to nije baš toliko iznenađenje. Ekip piše da su se o njemu već ovog leta raspitivali Real, Barselona, Arsenal, Totenhem, Borusija Dortmund i Bajern. Neki su čak i nudili transfer sa opcijom da ostane u Renu na pozajmici još dve sezone. Igrač je odbio, ne žuri mu se. Uostalom, čeka francuski pasoš koji će mu značajno olakšati potragu za novim klubom kad za to dođe vreme.

10.56 – Nije tajna da je Mančester junajted želeo da vrati Džejdona Sanča u Englesku, Borusija je već reagovala. Prema informacijama Bilda 19-godišnjem fudbaleru je u Dortmundu u tajnosti plata udvostručena sa 3.000.000 na 6.000.000 evra po sezoni.

10.53 – Moskovski CSKA navodni bi uzeo Seviljinog štopera Serhija Gomeza na pozajmicu sa pravom otkupa.

10-49 - ZVANIČNO: Samjuel Ovusu u Saudijskoj Arabiji za 1.500.000 evra! Uskoro opširnije.

10.42 – Inače, Nejmar je na naslovnim stranama dobrog dela evropskih medija. I nema tu ničeg posebno novog. Radio Katalunja je doduše prisustvovao početku sastanka Barseloninih glavešina. Bili su tu predsednik Bartomeu, potpredsednik zadužen za finansije Enrike Tombas, menadžer Havijer Bordas, izvršni direktor Oskar Grau, tehnički direktori Erik Abidal i Ramon Planes, pa predstavnik Nejmarove porodice Andre Kuri... Plan je da se Pari Sen Žermenu pozajmica sa pravom – ne obavezom – otkupa za 150.000.00 evra. Dosta novca bi PSŽ dobio i za samu pozajmicu. Sveci za sada odbijaju.

10.37 – Baš senzacionalistička naslovna strana torinskog Tutosporta, koji tvrdi da Juventus nudi Pari Sen Žermenu Paula Dibalu i 100.000.000 evra u zamenu za Nejmara, te da želi da od Barselone otkupi Luisa Suareza. Onda bi imao trozubac: Nejmar, Suarez, Ronaldo. Lepo zvuči, ali nismo sigurni da je realno. Uostalom, katalonski Mundo Deportivo tvrdi da je sportski direktor Juventusa na sastanku u ponedeljak pitao za Usmana Dembelea - u međuvremenu se povredio - i nudio Danijelea Ruganija i Marija Mandžukića. O Suarezu ni reči.

10.30BLIZU JE: Fjorentina je uspela da dogovori Frenka Riberija! Opširnije OVDE.

10.27 – ZVANIČNO: Tin Jedvaj iz Bajer Leverkuzena na jednogodišnju pozajmicu u Augzburg.

10.24 – Kaljari je, piše Korijere delo Sport, počeo pregovorore sa Atalantom oko uzimanja napadača Muse Beroua (20) na pozajmicu. Proslavio se kada je u sezoni 2017/2018 postigao 26 golova na 22 utakmice u Primaveri. Na pozajmice na Sardiniju već su stigli Luka Pelegrini i Rađa Najngolan.

10.22 – ODBIJENO: Anhel Korea neće u Milan. Gazeta delo Sport javlja da će Paolo Maldini sad pokušati sa Realovim Marijanom Dijazom, pa i Lukom Jovićem, koji – to smo već pisali, a i on je potvrdio u današnjem intervjuu za Večernje novosti – sigurno ostaje u Realu. Bitno je dakle da Korea neće.

Dobro jutro i dobro došli na još jedno druženje posvećeno dešavanjima na fudbalskoj pijaci. Prelazni rok se završava za nekih petnaestak dana, ili manje. Sa vama je danas u prvoj smeni Dejan Stanković. Pre nego krenemo, OVDE se podsetite šta su to klubovi juče radili. I ne zaboravite da sve vesti vezane za ovu temu možete pronaći klikom na tag LETNJI PRELAZNI ROK 2019, kao i u svakodnevnom blogu TRANSFERI UŽIVO.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara