""
""

TRANSFERI (12. avgust): Totenhemov kapitalac iz Liona od 17.000.000 evra! Potpisali Džeko, Romeu, Vargas... Palermo dovodi napadača Arsenala

Vreme čitanja: 13min | sre. 12.08.15. | 22:25

Pogledajte šta se danas dešavalo na fudbalskoj pijaci

Ljubitelji transfera i dešavanja sa fudbalske pijace, to bi bilo sve od nas za večeras. Još 20 dana nas deli od spuštanja zavese na prelazni rok u najjačim ligama Evrope. Iz dana u dan, situacija je sve zanimljivija i polako možemo da se spremamo za ludi finiš prelaznog roka. Nudimo vam i kratak pregled najvažnijih vesti dana: 

Izabrane vesti


- Vest dana je da je potvrđen prelezak Edina Džeka iz Mančester Sitija u Romu. Opširnije OVDE
- Veliki posao je završio i Sautempton dovođenjem Oriola Romeua iz Čelsija. Opširnije OVDE
- Još jedno poznato fudbalsko ime je stiglo u Betis: Huan Manuel Vargas
- Totenhem je praktično sve završio oko 17.000.000 evra vrednog transfer Klintona N'Žijea iz Liona. Opširnije OVDE
- Zvanično je potvrđen i prelazak Mijata Gaćinovića u Ajntraht iz Frankfurta. Opširnije OVDE


22.30 - Dolazak Klintona N'Žijea nije jedina lepa vest za navijače Totenhema. Prema mnogim najavama se uskoro može očekivati i prelazak Saida Berahina iz VBA na Vajt Hart Lejn. 

22.19 - Prema najavama iz Italije, sutra bi mogao da bude i ključni dan što se tiče prelaska Giljerma Sikeire iz Atletika u Juventus. Izgleda da je PSŽ odustao, čime se upalilo zeleno svetlo da dva kluba nađu zajednički jezik.

22.03 - Palermov predsednik Mauricio Zamparini je večeras otputovao u London. Razlog je samo jedan: Džoel Kembel! Paleromov patron želi po svaku cenu Kostarikanca iz Arsenala, ali detalji transfera nisu poznati. Nešto više će se znati verovatno kada završi sastanak sa Vengerom

21.51 - Pao dogovor! Inter i Bolonja su utanačili sve detalje oko prelaska Safira Tajdera u tabor novog italijanskog prvoligaša. Tačnije, njegovog povratka, s obzirom da je upravo iz Bolonje došao na Meacu. Bolonja će pozajmiti Tajdera s obavezom da narednog leta otkupi njegov ugovor za 3.600.000 evra. Alžirac će potpisati ugovor na četiri godine za platu od 900.000 evra po sezoni. 

21.39 - I dok se čeka zvanična potvrda transfera Adame Traorea iz Barselone koji je danas obavio lekarske preglede, Aston Vila već radi na dovođenju još jednog pojačanja, što bi im bila 11. kupovina ovog leta. Klub sa Vila Parka bi uskoro trebalo da pošalje zvaničnu ponudu Anderlehtu za talentovanog ofanzivca Denisa Prata

21.26 - Milan je prleomio da španskog ofanzivca Susa pošalje u domovinu na pozajmicu. Nekoliko klubova iz Primere se interesuje za Susa, ali po svemu sudeći će tu bitku dobiti Viljareal. 

21.18 - ZVANIČNO: Evo i potvrde da je Oriol Romeu novu član Sautemptona. 

21.06 - Kakav bi ovo pregled bio fudbalske pijace bio, a da makar jednom dnevno ne pomenemo najdosadniju priču leta. Naravno, reč je o Interovoj želji da angažuje Ivana Perišića. Hrvat je danas na društvenoj mreži Insatgram "zapratio" Interov zvanični profil, ali se ubrzo oglasio Volfzburgov direktor Klaus Alofs koji je rekao da Inter nije poslao dovoljno dobru ponudu i veruje da ta ponuda neće ni stići iz Italije. 

20.59 - ZVANIČNO: Lionov desni bek Mehdi Zefan je prešao u Ren sa kojim je potpisao ugovor na četiri godine. 

20.49 - Palermo želi pojačanje iz Bundeslige, Sicilijanci su bacili oko na Volfzburgovog ofanzivca Arona Hanta, za kojeg se interesuje i Bešiktaš. 

20.38 - Iako je izgledalo da je Matija Destro na ivici potpisa za Bolonju, Norič se nada da bi mogao da pokvari posao novom italijanskom prvoligašu i ugrabi napadača Rome. 

20.30 - Čarls Arangiz je doputovao u Leverkuzen i uskoro možemo očekivati i zvaničnu potvrdu transfera sjajnog čileanskog veziste. Ostaje još da prođe lekarske preglede i da zapečati transfer težak 12.000.000 evra. 

20.23 - Prelazak Đerara Morena iz Viljareala u Espanjol je pitanje sata. Dva kluba su se dogovorila, žuta podmornica će dobiti 1.500.000 evra na ime obeštećenja, a ostaje još da napadač prođe lekarske preglede i bude zvanično promovisan u Kataloniji. 

20.11 - Pomalo neverovatno zvuči, ali veće su šanse da će Čičarito Ernandez ostati u Mančester Junajtedu nego da će doći neko veliko ime u napadu. Prema najnovijim informacijama sa Ostrva, Van Gal je odlučio da stopira sve pregovore o prodaji Meksikanca i blizu je odluke da mu pruži drugu šansu kao alternativi za Runija

19.58 - Nakon što je menadžer Mino Rajola demantovao da Zlatan Ibrahimović pregovara sa Galatasarajem, to je učinio i sam fudbaler:
"Zadovoljan sam gde sam. I dalje imam ugovor na godinu dana i planiram da ga odradim do kraja", izjavio je Ibra.

19.33 - Senegalski vezista Pape Diop je slobodan igrač pošto mu je istekao ugovor sa Levanteom, ali daleko od toga da treba da bude zabrinut za budućnost. Ima opciju da ostane u Primeri pošto ga zove Espanjol, a ima i šansu da dobro zaradi pošto mu je lepu finansijsku ponudu poslala turska Bursa. 

19.26 - Pored Balotelija i Borinija čiji se odlasci uskoro očekuju, kao i Lukasa Leive koji želi negde gde će imati veću minutažu, višak u Liverpulu je i levi bek Hose Enrike. Njemu je menadžer Brendan Rodžers saopštio da može da potraži novi klub. 

19.19 - Fenerbahče je putem zvaničnog sajta demantovao da je zainteresovan sa Sofijana Fegulija i Adnana Januzaja

19.12 - Totenhem je osigurao kupovinu mladog napadača Klintona N'Žijea iz Liona. Londonski klub će Lionu za Kamerinca platiti 17.000.000 evra, a predsednik Ola je potvrdio da je postignut dogovor. Možda je ovo uvod u prodaju Harija Kejna u Mančester Junajted. Opširnije OVDE

19.01 - Palermov levi bek Ašrif Lazar se ovog leta pominjao želja brojnih klubova, a za marokanskog reprezentativca se sada interesuje i novi premijerligaš Votford. 

18.50 - Sampdorija traga za levim bekom ofanzivnih karakteristika, a dva imena se danas pominju kao najveće želje. Prvi je Juto Nagatomo kojeg Inter jedva čeka da se reši, a drugi je Rafael Gereiro, portugalski reprezentativac iz Lorijana za kojeg je madridski Atletiko svojevremeno nudio 7.000.000 evra. 

18.36 - Frka u Lionu oko mladog napadača Jasina Benzije. Klub sa Žerlana je već sve dogovorio oko prodaje Benzije u Ren, ali je mladi golgeter odbio da pređe. Odmah je prebačen u B tim Liona, čime mu je klub poslao jasnu poruku da će morati dobro da razmisli o selidbi u Ren. 

18.25 - Napoli se i dalje nada dolasku Nikole Maksimovića, ali s obzirom da su se pregovori sa Torinom pretvorili u pravi maraton u igri živaca, klub sa juga Italije ima i plan B. Ponudili su Korintijansu 5.000.000 evra za štopera Felipea koji se pominjao i kao želja Atalante i Udinezea. 

18.13 - ZVANIČNO: Edin Džeko je novi igrač Rome, potvrdio je italijanski klub! Opširnije OVDE

18.02 - Preokret! Nikola Kalinić nije ni pošao na put ka Firenci, iako je njegov klub Dnjepar to objavio danas na zvaničnoj internet stranici. Vest je povučena sa sajta, a italijanski mediji pišu da je došlo do nesporazuma oko visine obeštećenje koje bi trebalo da iznosi 6.000.000 evra. Viola i dalje mora da čeka na naslednika Marija Gomeza... 

17.50 - Stiglo pojačanje u Everton! Talentovani, 18-godišnji štoper Mejson Holgejt se trenutno nalazi na lekarskim pregledima i očekuje paraf ugovor sa Evertonom. On dolazi iz Barnslija, a bio je na probi u Mančester Junajtedu kao i na listi želja Bornmuta. Da li je ovo uvod u prodaju Džona Stounsa

17.36 - Brentofrd je odbio i treću ponudu Hal Sitija za napadača Andrea Greja. Brentofrd insistira na obeštećenju od 10.000.000 evra plus još 3.000.000 evra na ime bonusa ako se Tigrovi plasiraju u Premijer ligu. 

17.24 - Španska radio stanica Kadena Kope koja je poznata po ekskluzivama sa fudbalske pijace tvrdi da je danas u popodnevnim časovima postignut sporazum između Sevilje i Fernanda Ljorentea i da je visoki špic odbio ponude sa Ostrva i Baskije. Ostaje sada da Sevilja nađe zajednički jezik sa Juventusom. Italijani traže 12.000.000 evra. 

17.15 - Nikola Kalinić je u Firenci gde trenutno obavlja lekarske preglede. Do kraja večeri bi trebalo da bude promovian u pojačanje Fiorentine. 

17.03 - Evo jedna vest kojoj će se obradovati navijači Crvene zvezde. Džošua Parker odlazi, a budući klub je škotski premijerligaš. Opširnije OVDE

16.58 - Nastavlja se saga oko odlaska Luke Milivojevića iz Olimpijakosa u Fenerbahče. Turci su ponudili 7.000.000 evra, Grci traže milion više. Da li će se konačno završiti ova sapunica? 

16.43 - Fabio Koentrao je i definitivno odbio Realovu ponudu za produženje ugovora jer želi samo jedno - Benfiku! Portugalac hoće da se vrati u klub iz kojeg je došao u Real, ali sada će i Benfika morati da se potrudi i dostavi Madriđanima pravu ponudu. Time se otvara prostor za dovođenje levog beka koji će biti konkurencija Marselu, a njačešće se do sada pominjao Brazilac Aleks Sandro iz Porta. 

16.32 - Sanderlendov menadžer Dik Advokat je spreman da razbije klupsku kasu i ponudi čak 21.000.000 evra za Musu Dembelea iz Totenhema, ali ni to mu neće biti dovoljno. Iz Totenhema su poručili da Belgijanac ni u kojem slučaju nije na prodaju i da ne žele da počinju pregovore o njegovom transferu. Advokat će morati pare da potroši na nekom drugom mestu... 

16.21 - Selta se ozbiljno pojačala ovog leta, a sada je krenula u operaciju dovođenja jednog od najperspektivnijih fudbalera Evrope. Meta kluba iz Galicije je Pione Sisto, supertalentovani Danac iz Midtjilanda koji se ranije dovodio u vezu sa Barselonom, Arsenalom i Mančester Sitijem. Prva ponuda Selte iznosi 4.500.000 evra. 

16.08 - Čelnici Galatasaraja poslali su ultimatum gazdama Intera da do 14. avgusta finaliziraju transfer Brazilca Felipea Mela ili će fudbaler morati da potpiše novi ugovor i da ostane u Istanbulu.

15.59 - Desni bek Reala Alvaro Arbeloa neće napustiti Madrid, uprkos velikom interesovanju pojedinih premijerligaša, pre svih Liverpula koji se raspitivao o mogućnosti da ga vrati.

15.50 - Betis se nada da će u najskorije vreme obezbediti povratak svog "izgubljenog sina" Hoakina. Agent iskusnog španskog veziste nalazi se u Firenci gde pokušava da nagovori čelnike Ljubičastih da mu omoguće slobodan transfer.

15.41 - Oklevanje čelnika Torina da ponude 9.000.000 evra Hal Sitiju za napadača Abela Ernadeza, mogla bi da iskoristi Bolonja koja želi da angažuje 25-godišnjeg urugvajskog napadača.

15.30 - ZVANIČNO: Peruanski igrač sredine terena Huan Manuel Vargas (31) potpisao je dvogodišnji ugovor sa Betisom.

15.24 - Fenerbahče želi krilnog napadača Valensije Sofijana Fegulija. Istanbulski tim spreman je da plati 8.000.000 evra za dolazak reprezentativca Alžira. 

15.17 - Paragvajac Antonio Sanabrija (19) zvanično je pojačao Sporting iz Hihona. Mladi fudbaler Rome provešće narednih godinu dana kao pozajmljen igrač u španskoj Primeri.

15.08 - Vezista Boke Juniors Marselo Meli (23) pojačaće Benfiku nakon što je argentinski tim prihvatio ponudu tešku 3.500.000 evra. 

15.01 - ZVANIČNO: Španski vezista Lukas Perez vratio se u Deportivo iz La Korunje. Fudbaler je minulu sezonu proveo na pozajmici u grčkom PAOK-u.

14.53 - Vezista Čelsija Oriol Romeu pojačao je Sautempton. Opširnije OVDE

14.41 - Roma je stavljena na čekanje kada je reč o transferu levog beka Lukasa Dinja. PSŽ odugovlači sa izdavanjem zelenog svetla jer želi da mu obezbedi zamenu, recimo u vidu Kurzave iz Monaka...

14.30 - Letošnje pojačanje Bajerna Arturo Vidal pozvao je krilnog napadača Juventusa Komana Kingslija (19) da mu se pridruži u Minhenu.
"Iako je mlad poseduje ogroman kvalitet i brzinu. Može da napravi fantastičnu karijeru i izraste u strašnog fudbalera. Ako bi došao kod nas, to bi bilo sjajno", istakao je Čileanac. 

14.21 - Talentovani vezista Benfike Brajan Kristante (20) želja je čelnika Intera. Italijan koji je pre samo godinu dana prešao iz redova Milana u Lisabon za 6.000.000 evra, mogao bi da se vrati u Seriju A, ali u redove gradskog rivala.

14.13 - Kolumbijski mediji tvrde da je napadač Deportivo Kalija Rafael Santos Bore novi fudbaler madridskog Atletika. Jorgandžije su za talentovanog 19-godišnjeg fudbalera izdvojile 5.000.000 evra, a on će ostati još godinu dana kao pozajmljeni igrač u domovini. 

14.05 - ZVANIČNO: Veteran Kris Kirklend novi je golman engleskog drugoligaša Prestona. Nekadašnji čuvar mreže Liverpula i reprezentacije Engleske potpisao je jednogodišnji ugovor nakon što mu je istekao sporazum sa Šefild Vensdejom.

13.55 - Inter nastavlja pokušaje da angažuje Ivana Perišića koji je velika želja Roberta Mančinija. Volfzburg je zacepio i traži 20.000.000 evra, dok milanski tim ostaje pri prvobitnoj ponudi od 5.000.000 odmah za jednogodišnju pozajmicu plus 12.000.000 za otkup na kraju sezone.   

13.47 - Menadžer Zlatana Ibrahimovića demantovao je da je pregovarao sa Galatasarajem oko prelaska Šveđanina u Tursku. Mino Rajola tvrdi da su turski mediji izmislili njegove izjave.

13.39 - Španski As javio je danas da je Real Madrid dogovorio produženje ugovora sa Pepeom i Serhijom Ramosom, fudbalerima za koje se ovog leta interesovao Mančester Junajted. Videćemo da li će ova informacija odvratiti Luja van Gala od namere da ih angažuje.  

13.24 - Srpski reprezentativac Filip Đuričić stavljen je na transfer listu Benfike. Opširnije OVDE

13.15 - Legendarni Dragan Stojković Piksi mogao bi da postane novi trener Marselja. Opširnije OVDE.

13.07 - Neće ga Vest Hem, ali hoće Torino. Čičarito Ernandez mogao bi karijeru da nastavi u Seriji A, jer su Bikovi izrazili želju da ga dovedu, a uzdaju se i na nedavno prijateljstvo s Mančester Junajtedom prilikom transfera Matea Darmijana. Cena Meksikanca se zna - 17.000.000 evra. 

12.58 - Italijanski Tutosport javlja da su Milan i Zenit sve bliži dogovoru oko prelaska Aksela Vicela u Seriju A. Ruski šampion ne odustaje od obeštećenja od 35.000.000 evra, što je Milan na kraju i prihvatio, ali uz uslov da ga isplati u više rata.

12.47 - Hrvat Alen Halilović je sve dalje od pozajmice u Sporting iz Lisabona. Novi klub talentovanog napadača Barselone biće Hamburger, ali samo ako bundesligaš bude mogao da mu garantuje da će odigrati 60 odsto utakmica sledeće sezone, što je izričita želja čelnika Katalonaca. 

12.40 - Nema ništa od transfera Čičarita Ernandeza u Vest Hem. Vlasnik kluba Dejvid Gold poručio je da je Meksikanac preskup i da će se okrenuti jeftinijim napadačkim opcijama.   

12.29 - Menadžer Čelsija Žoze Murinjo želi da pojača konkurenciju Branislavu Ivanoviću na poziciji desnog beka, pa će dovesti defanzivca PSŽ-a Gregorija Van der Vila. Francuski mediji javljaju da su Sveci voljni da puste Holanđanina i to za znatno nižu cenu od 9.000.000 evra koliko su ga platili Ajaksu 2012. godine. 

12.20 - Mađarski vezista Balaž Džužak viđen je jutros na aerodromu u Istanbulu gde je doputovao na pregovare oko prelaska u redove Burse. Odlični vezista je pod ugovorom sa Dinamom iz Moskve, koji mu neće praviti problem da se preseli u Tursku, naravno za pravu cenu.

12.08 - Talentovani krilni napadač Suso želja je čelnika Viljareala, ali samo u slučaju da im propadne namera da angažuju Denisa Čeriševa fudbalera Reala. Španski mediji su fudbalera Milana označili kao plan B.

11.57 - Menadžer Sautemptona Ronald Kuman uveren je da će do kraja prelaznog roka (31. avgusta) angažovati zemljaka Virdžila van Dajka bez obzira na to da li će se Seltik plasirati u grupnu fazu Lige šampiona ili ne. Sveci će platiti 14.000.000 evra za dolazak perspektivnog holandskog štopera.

11.45 - Napoli želi vezistu Sampdorije i reprezentacije Italije Roberta Sorijana, a kao adut u pregovorima nameravaju da iskoriste činjenicu da je trener Đenovljana Valter Zenga veliki ljubitelj Marokanca Omara El Kadurija, koga bi mu rado ustupili jer ne računaju na njega na San Paolu.    

11.36 - Juventus je poslao konačnu ponudu madridskom Atletiku za levog beka Giljermea Sikeiru, a ona glasi: dajemo 1.000.000 evra za jednogodišnju pozajmicu plus 8.000.000 za otkup na kraju sezone. Ako se trener Jorgandžija Dijego Simeone ne složi s ovim predlogom, Stara dama se okreće angažovanju Levina Kurzave, levog beka Monaka.

11.28 - Trener Volfzburga Diter Heking otkrio je da se za Kevina De Brujnea interesuju Real Madrid, Barselona i Bajern iz Minhena, ali ne i Mančester Siti, koji je već nekoliko nedelja u svim medijima označen kao klub koji je spreman da plati 70.000.000 evra za dolazak Belgijanca.
"Poštujem Mančester Siti, ali moram da kažem da su nas za sada samo Real, Barselona i Bajern kontaktirali i poslali ponude za fudbalera. De Brujne će nas napustiti samo ako cifra bude preozbiljna i ogromna. Saslušaćemo sve ponude, ali ona mora da bude astronomska", poručio je trener Vukova.   

11.20 - Roma traži centralnog defanzivca, a izbor čelnika Vučice je Aleksander Milošević (23), štoper Bešiktaša. Šveđanin srpskog porekla prva je želja sportskog direktora Valtera Sabatinija, a ako ne uspe da ga angažuje, okrenuće se fudbaleru Katanije Norbertu Đomberu

11.13 - Aston Vila se i dalje pojačava. Tim Šervud je potrošio ovoga leta preko 50.000.000 evra, a novo lice na Vila Parku biće engleski reprezentativac Andros Tauzent, krilni napadač Totenhema koji košta 21.000.000. 

11.05 - Iskusni Džoji Barton neće pojačati Vest Hem. Pregovori sa Slavenom Bilićem su propali, pa će doskorašnji vezista Kvins Park Rendžersa potražiti novi klub.

10.58 - Napadač Rome Matija Destro definitivno prelazi u Bolonju sa kojom će potpisati petogodišnji ugovor.

10.50 - Problemi u pregovorima oko kupovine Julijana Drakslera naterali su čelnike Juventusa da se okrene alternativi, a to je vezista Čelsija Ramires. Brazilac je, međutim, važan i Žozeu Murinju koji ga pritiska da produži ugovor...

10.39 - Zlatni srpski omladinac Mijat Gaćinović je novi fudbaler Ajntrahta iz Frankfurta. Opširnije OVDE.

10.32 -  Napoli je poslao novu ponudu Torinu za Nikolu Maksimovića. Od ranije se zna da Bikovi neće da ga puste za manje od 20.000.000 evra, a Korijere delo Sport javlja da je klub sa San Paola ponudio 10.000.000 plus 2.000.000 bonusa i da igra na kartu činjenice fudbaler želi da pređe kod njih.  

10.25 - Sanderlend pokušava da dovede na pozajmicu fudbalera Mančester junajteda Adnana Januzaja. Talentovani Albanac poreklom sa Kosova teško da će imati mesta na Old Trafordu naredne sezone, pa je prelazak na sever Engleske izgledna opcija. 

10.17 - Totenehem ne pušta Harija Kejna u Mančester Junajted, a namerava i da ozbiljno pojača napad. Opširnije OVDE

10.12 - Počinjemo informacijom sa Ostrva. Arsen Venger želi kvalitetnog defanzivnog vezistu, a to je prvotimac Sevilje Gžegož Krihovjak. Poljak ima otkupnu klauzulu od 30.000.000 evra, koju je menadžer Tobdžija spreman da isplati, kako bi pojačao tim. 

Dobro jutro! Dobro došli ponovo na naš blog posvećen letnjoj fudbalskoj pijaci, na kome se u svakom trenutku možete informisati o svim najaktuelnijim transferima, nagađanjima i svemu što vas zanima. Za početak bismo vam preporučili da se OVDE informišete šta se sve juče dešavalo na pijaci širom sveta. Sve vesti od početka fudbalske pijace možete pronaći klikom na naš tag „Prelazni rok 2015“, a imate priliku da se informišete i na MOZZART specijalu „Prelazni rok“. Ako želite  da saznate sve o najvećim transferima ovoga leta, ali i platama igrača, to možete da uradite u rubrici „Najveći transferi“. Počinjemo!

(FOTO: Action Images)


tagovi

Transferi uživoletnji prelazni rok 2015

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara