""
""

TRANSFERI (14. avgust): Soldado stigao u Viljareal, Roma u Nemačkoj našla štopera, Janga Mbiva potpisao za Lion

Vreme čitanja: 11min | pet. 14.08.15. | 19:00

Uz MOZZART sport pratite dešavanja na fudbalskoj pijaci...

Poštovani čitaoci, došlo je vreme da polako zatvaramo današnje poglavlje o fudbalskoj transfer pijaci širom sveta. Bez dileme, kada su u pitanju završeni poslovi, najveće ime danas je Roberto Soldado koji je prešao iz Totenhema u Viljareal. Uz podsećanje na ostale najzanimljivije informacije dana, redakcija MOZZART Sporta želi vam laku noć.

Izabrane vesti

- Prošlosezonski finalista Lige Evrope, ukrajinski Dnjepar potpisao je jednogodišnji ugovor sa nigerijskim fudbalerom Mičelom Babatundeom.

- Šampion Engleske Čelsi poslao je na jednogodišnju pozajmicu Nejtana Ejka u komšijski Votford.

- Španski radio Kadena Ser javio je da bi Nikolas Otamendi mogao da završi u Mančesteru, ali onom plavom delu, Sitijevom.

- Iskusni napadač Lestera Dejvid Nadžent (30) preselio se u Midlsbro u transferu vrednom 5.600.000 evra.

- Talentovani napadač Barselone Adama Traore (19) potpisao je petogodišnji ugovor sa Aston Vilom.

- Levi bek Augzburga Abdul Rahman Baba (21) doputova je u London na lekarske preglede nakon kojih će kompletirati transfer u Čelsi vredan oko 30.000.000 evra.

- Džeferson Farfan potpisao je ugovor sa Al Džazirom i zadužio dres sa brojem 17.

- Roma je izgleda rešila problem na poziciji štopera koji je nastao odlaskom Alesija Romanjolija u Milan. Rešenje se zove Antonio Ridiger koji će, prema tvrdnjama nemačkog Skaja, doći iz Štutgarta na jednogodišnju pozajmicu.


21.48 GOTOVO: Defanzivac Rome Mapua Janga-Mbiva potpisao je večeras petogodišnji ugovor sa Olimpikom iz Liona. Vučica će zaraditi 8.000.000 evra na ime obeštećenja, uz još 2.000.000 na ime dodatnih bonusa u budućnosti.

21.31 - Evo i prvih zvaničnih slika hrvatskog napadača Nikole Kalinića u opremu novog kluba, Fiorentine. U četvrtak je dogovorio transfer iz Dnjepra, a sada je bilo vreme za poziranje fotoreporterima u srcu Toskane. 

21.21 - Ponovo smo u carstvu Karamela iz Liverpula. Dejli Mejl tvrdi da Everton traži igrača koji bi zamenio povređenog Lejtona Bejnsa, a izbor je pao na bivšeg fudbalera Mančester Junajteda Aleksandra Bitnera. Ovaj Holanđanin od 2014. godine nosi dres moskovskog Dinama.

21.11 - Aleks Song, jedan od većih promašaja Barselone poslednjih godina, ponovo se nalazi na izlaznim vratima Nou Kampa, a ovaj put bi mogao da za stalno da promeni sredinu. Prošle godine bio je na pozajmici u Vest Hemu, a sada je Everton, kako navodi Mundo Deportivo, spreman da plati 5.000.000 evra za transfer.

21.00 - Nekada jedan od najtraženijih italijanskih napadača Marko Borijelo nalazi se na listi želja Kjeva iz Verone. On je u ovom trenutku slobodan igrač, pa tako Leteći magarci ne bi morali da plate obeštećenje. Prošle sezone odigrao je osam utakmica za ekipu Đenove.

20.50 - Vezista Totenhema Musa Dembele mogao bi da nastavi karijeru u ekipi Sanderlenda. Dembele je prošle sezone odigrao 34 utakmice i dao jedan gol. 

20.35 - Čelnici Intera polako gube strpljenje kada je u pitanju dovođenje Ivana Perišića iz Volfsburga, pa su kao prvu alternativu odredili Dijega Perotija iz Đenove. Kako navode lokalni milanski mediji, uprava Đenova spremna je da proda argentinskog vezistu za 12.000.000 evra.

20.23 - Roma je izgleda rešila problem na poziciji štopera koji je nastao odlaskom Alesija Romanjolija u Milan. Rešenje se zove Antonio Ridiger koji će, prema tvrdnjama nemačkog Skaja, doći iz Štutgarta na jednogodišnju pozajmicu, uz mogućnost otkupa ugovora na leto 2016. Prošle sezone je odigrao 19 prvenstvenih utakmica za Štutgart. 

20.11 - Kako prenosi ugledni Dejli Telegraf, Totenhem je spremio 21.000.000 evra za dovođenje Saida Berahina, najboljeg igrača Vest Bromvič Albiona. Posle prodaje Roberta Soldada španskom Viljarealu svež novac doći će u kasu Totenhema, koji već neko vreme prati Berahina. VBA je na početku tražio 25.000.000 evra, ali izgleda da je spreman da popusti.

19.55 - Italijanski golman Đanluka Kurči karijeru će nastaviti u nemačkom prvoligašu Majncu. Iskusni čuvar mreže potpisao je ugovor na dve godine, a u Majnc je došao kao slobodan igrač. U karijeri je branio za Romu, Sijenu, Sampdoriju i Bolonju.

19.44 - Sportski direktor Borusije Dortmund Mihael Cork negirao je da klub planira da u ovom prelaznom roku proda univerzalca Kevina Groskrojca.
“Naravno da nikoga ne teramo. Sa svima razgovaramo iskreno i jasno kažemo šta očekujemo. Nikakva ponuda za Groskrojca nije stigla u klub, ako se to i desi, videćemo prvo šta će da kaže trener“, objasnio je Cork.

19.32 - Gazeta delo Sport tvrdi da je sve zavšeno oko prelaska napadača Rome u Bolonju. Uprava kluba sa Renato Dalare će Rimljanima prvo platiti milion evra za jednogodišnju pozajmicu, uz obavezu da na kraju sezone plati još 9.000.000 evra za otkup igrača. Destro će godišnje zarađivati 1.500.000 evra.

19.15 - Trener Torina Đampjero Ventura otkrio je da u ovom trenutku nema nikakvih konkretne ponude za Nikolu Maksimovića. Do sada je najveće interesovanje pokazao Napoli, pa ostaje da se vidi da li će uskoro stići neka zvanična ponuda na adresu Bikova.

18.43 - Totenhem nastavlja da traži kupca za napadača Emanuela Adebajora, a izgleda da je prvi u redu gradski rival Vest Hem. Trener Čekićara Slaven Bilić navodno traži igrača baš tog profila, a Vest Hem “gura“ varijantu po kojoj bi prvo doveo na jednogodišnju pozajmicu napadača iz Togoa, a onda tek na leto otkupio ugovor ako bude zadovoljan njegovim partijama.

18.30 - OBRT: Trener Arsenala Arsen Venger demantovao je da su Tobdžije ponudile novi ugovor Naću Monrealu. Sadašnji mu ističe na kraju sezone, a za njega sa u ovom prelaznom roku baš interesovao Atletik Bilbao.

18.18 - ZVANIČNO: Šampiona Engleske Čelsi poslao je na jednogodišnju pozajmicu Nejtana Ejka u komšijski Votford. On je u drugom delu prošle takođe igrao kao pozajmljeni fudbaler, ali u Redingu. Ovaj 20-godišnji defanzivac u Čelsi je došao 2011. iz Fajenorda.

18.10 - GOTOVO: Londonski Totenhem potvrdio je da je postigao dogovor sa Viljarealom oko transfera napadača Roberta Soldada. Povremeni reprezentativac Španije već je doputovao u predgrađe Valensije, dogovorio lične uslove i čekao se samo amin Totenhema. 

17.59 - ZVANIČNO: Džeferson Farfan potpisao je ugovor sa Al Džazirom i zadužio dres sa brojem 17. Prethodnih sedam godina igrao je za ekipu Šalkea, a pre toga za PSV Ajndhoven i Alijansu iz Lime. Ima 30 godina i 63 nastupa za selekciju Perua iza sebe. 

17.49 - Francuski vezista Adrijan Trebel produžio je ugovor sa belgijskim Standardom do juna 2019. godine. Prošle sezone odigrao je za ekipu koju sada trenira Slavoljub Muslin više od 40 mečeva i postigao je četiri gola. Zbog dobrih igara privukao je pažnju drugih evropskih klubova kao što su Fulam, Sevilja i Sosijedad.

17.40 - Menadžer Gregorija van der Vila, Mino Rajola doputovao je u Pariz, gde bi trebalo da počne pregovore sa predstavnicima PSŽ-a o novom ugovoru holandskog igrača. Za Van der Vila interesuju se Čelsi i Roma u ovom prelaznom roku. 

17.30 - Bivši napadač Crvene zvezde Aleksandar Jevtić ipak neće pojačati redove beloruskog šampiona BATE Borisova. Opširnije pročitajte OVDE.

17.20Preokret! Novi detalji oko defanzivca Valensije Nikolasa Otamendija. Španski radio Kadena Ser navodi da bi Otamendi mogao da završi u Mančesteru, ali onom plavom delu, Sitijevom. U suprotnom smeru, na Mestalju bi trebalo da stigne Elijakim Mangala.

17.08 - GOTOVO: Prošlosezonski finalista Lige Evrope, ukrajinski Dnjepar potpisao je jednogodišnji ugovor sa nigerijskim fudbalerom Mičelom Babatundeom. On je prethodne dve godine igrao za Volin iz Lucka. 

16.50 - Uprava Juventusa odustala je od Giljerma Sikere, ako je verovati italijanskim medijima. Navodno, u četvrtak uveče na pregovorima sa madridskim Atletikom nije napravljen nikakav napredak oko transfera levog beka i sada se Stara dama okreće Aleksu Sandru iz Porta.

16.35 - Evo nas sada u Liverpulu. Ako Everton proda defanzivca Džona Stounsa Čeliju, iako su to više puta demantovali čelnici karamela, na Gudison bi, prema pisanju Dejli Mejla, mogao da stigne Kristijan Zapata iz Milana.

16.22 - Kako je javio Barseloni bliski El Mundo Deportivo, šampion Evrope ne odustaje od visine obeštećenja koje je zacrtao u slučaju Pedra – 30.000.000 evra. U trci za brzonogim krilnim igračem su klubovi iz Mančestera, Junajted i Siti.

16.12 - Baša ide u švajcarski Lucern. Ali ne Marko, već albanski vezista Migjen iz italijanskog torina. Baša je sa Lucernom potpisao ugovor na dve godine. Ovaj 28-godišnji vezista u karijeri je igrao za Lozanu, Lukeze, Vijaređo, Rimini, Frozinone i Atalantu.

15.50 - Malaga pažljivo prati razvoj situacije oko prelaska Davida De Hee iz Mančester Junajteda u Real, jer bi u tom slučaju pokušala da nagažuje Kejlora Navasa čuvara mreže Madriđana.

15.39 - Francuski mediji tvrde da je Valensija zainteresovana za napadača PSŽ-a Ezekijela Lavecija. Argentinac bi mogao da napusti Pariz do kraja avgusta posebno nakon dolaska zemljaka Anhela Di Marije.

15.25 - Napoli je dao rok od 48 sati Marselju da okonča transfer Džonatana De Guzmana. Klub sa San Paola ima u džepu ponudu Bornmuta vrednu 7.000.000 evra pa zato požuruje francuski tim.

15.11 - Menadžer Vest Bromvič Albiona Toni Pjulis želi da zadrži napadača Saida Berhina koji je meta Totenhema. Iskusni stručnjak kritikuje one koji su ustanovili letnji prelazni rok i smatra da bi on trebalo da bude zatvoren pre početka prvenstva.

15.00 - Menadžer veziste Napolija Drisa Mertensa potvrdio je kontakte sa Interom, koji želi da dovede Belgijanca. Zastupnik fudbalera Soren Lerbi kaže i da će konkretni detalji biti poznati naredne nedelje, kada otpočnu pregovori.

14.45 - Menadžer Noriča Aleks Nil potvrdio je da su Kanarinci zainteresovani za napadača Rome Matiju Destra kojeg će pokušati da dovedu do kraja prelaznog roka. Ovaj fudbaler je, inače, već bio jednom nogom u Bolonji... 

14.36 - Torino se dogovorio sa Palermom oko kupovine mladog reprezentativca Italije Andree Belotija koji če se preseliti u redove Bikova u transferu vrednom 8.000.000 evra. 

14.28 - Sautempton je pokazao interesovanje za 24-godišnjeg štopera Napolija Kalidua Kulibalija, za koga je Ronald Kuman spreman da ponudi 15.000.000 evra. 

14.15 - Italijanski mediji javljaju da su pregovori Juventusa i Atletiko Madrida oko kupovine levog beka Giljermea Sikeire propali i da se Stara dama okreće ka Aleksu Sandru, defanzivcu Porta.

14.07 - Dobro obavešteni nemački Bild javlja da je levi bek Augzburga Abdul Rahman Baba (21) trenutno u Londonu na lekarskim pregledima nakon kojih će kompletirati transfer u Čelsi vredan oko 30.000.000 evra. Čekamo potvrdu...

13.58 - ZVANIČNO: Iskusni napadač Lestera Dejvid Nadžent (30) preselio se u Midlsbro u transferu vrednom 5.600.000 evra.

13.50 - Menadžer Arsenala Arsen Venger poručio je da ne želi da angažuje prvotimca Sevilje Gžegoža Krihovjaka.  

13.39 - Razočaran odlukom Felipea Mela da ostane u Galatasaraju, trener Intera Roberto Mančini našao je alternativu na sredini terena, a to je Lukas Leiva vezni fudbaler Liverpula čiji će menadžer već u ponedeljak doputovati u Milano na pregovore.

13.30 - ZVANIČNO: Napadač Viljareala Đerard Moreno preselio se u Espanjol u transferu vrednom 1.500.000 evra.

13.23 - Bugarski veteran Dimitar Berbatov pregovara sa kiparskim APOEL-om. Za iskusnog napadača ovoga leta su interesovanje pokazivali još i Leverkuzen i Aston Vila.

13.15 - Mladi reprezentativac Srbije Uroš Đurđević je napustio holandski Vitese. Opširnije OVDE

13.07 - Trener Barselone Luis Enrike izrazio je želju da zadrži Pedra. U međuvremenu, ostrvski mediji javljaju da interesovanje za napadača pokazuje i Mančester Siti koji želi da isplati otkupnu klauzulu (30.000.000 evra) i preotme ga gradskom rivalu Junajtedu ispred nosa.

12.55 - Inter je obnovio interesovanje za levog beka Mančester Sitija Gaela Klišija. Međutim, dolazak Francuza u Seriju A, zavisiće dosta i od eventualnog prelaska Brazilca Aleksa Sandra iz Porta među Građane.

12.44 - Nakon povratka sa pozajmice iz Al Itihada, Brazilac Markinjo će opet napustiti Romu. Nova adresa iskusnog 29-godišnjeg veziste biće Udineze u čijim redovima će provesti narednih godinu dana. 

12.37 - Napoli razmatra mogućnost da angažuje iskusnog Alberta Đilardina, kao zamenu za Gonazala Iguaina. Italijanski napadač trenutno je fudbaler kineskog Gvangžua.

12.30 - Kjevo je označio svoja tri glavna pika u letnjem prelaznom roku. Na meti Letećih magaraca su: Masimo Koda (Parma), Alehandro Rodrigez (Ćezena) i veteran Rolando Bjanki (slobodan igrač). 

12.19 - Talentovani vezista Čelsija Nejtan Ejk (20) nalazi se na meti Votforda. Novi premijerligaš želi da dovede talentovanog Holanđanina na jednogodišnju pozajmicu čime je pokvario posao Đenovi, koja je takođe pokazivala interesovanje za njega.

12.11 - Inter ne odustaje od Ivana Perišića. Gazeta delo Sport piše da je milanski tim spreman da ponudi 12.000.000 evra, što je opet daleko od 20.000.000 koliko Volfzburg traži za Hrvata. Slede iscrpni pregovori dve strane...

12.05 - Transfer Džonatana De Guzmana iz Napolija u Marselj je stopiran. Dva tima ne mogu da se dogovore oko obeštećenja. Francuzi nude 2.500.000 evra, dok Italijani traže 4.000.000.

11.57 - Menadžer Arsenala Arsen Venger odbacio je mogućnost da Kostarikanac Džoel Kembel pređe u Palermo. Italijanski tim ne može da plati traženih 8.000.000 evra.  

11.50 - Napadač Liverpula Fabio Borini lako bi mogao da nastavi karijeru u Sanderlendu. Za Italijana se od ranije interesuju Lacio i Fjorentina, ali se ponovna pozajmica Crnim mačkama (bio kod njih u sezoni 2013/14) od jutros kao realna opcija.

11.41 - Ofanzivni vezista Atletiko Madrida Raul Garsija mogao bi da prihvati poziv Atletik Bilbaa i preseli se u Baskiju. Iskusni fudbaler nije u prvom planu u konkurenciji Janika Ferire Karaska i Olivera Toresa, pa bi selidba mogla da dođe u obzir.

11.34 - Leverkuzen želi još jednog ofanzivnog fudbalera, a izbor uprave Farmaceuta je Šveđanin Ola Toivonen, prvotimac francuskog Rena. Bundesligaš će morati da se poprilično potrudi kako bi ga angažovao, s obzirom na to da ga u svom timu želi i Dik Advokat menadžer Sanderlenda.

11.26 - Sampdorija želi napadača Vojvodine Ognjena Ožegovića. Opširnije OVDE

11.15 - ZVANIČNO: Talentovani napadač Barselone Adama Traore (19) potpisao je petogodišnji ugovor sa Aston Vilom. Katalonci su dobili obeštećenje od 10.000.000 evra, uz opciju da ga otkupe u naredne tri sezone ako to požele.

11.07 - Nazire li se kraj sage o transferu Nikolasa Otamendija? Mečevi u plej-ofu za Ligu šampiona mogli bi da budu poslednji za Argentinca u dresu Slepih miševa. Trener Nuno Espirito Santo uigravao je celog leta odbranu bez njega i očekuje se da Valensija prihvati ponude Mančester Sitija i Junajteda veće od 35.000.000 evra. 

10.58 - Golman Mančester Junajteda David De Hea iščekuje skoriji transfer u Real Madrid. Opširnije OVDE

10.50 - Juventus ima novog pika za vezni red. To je Danac Kristijan Eriksen fudbaler Totenhema, za koga su, navodno, spremili 18.000.000 evra. Trener Maks Alegri veliki je poštovalac sjajnog fudbalera Pevaca koji se dobro snalazi i na levoj strani i vidi ga kao veliko pojačanje.

10.41 - Đenova je ponudila trampu Laciju: Dijego Peroti za Kejtu Baldea. Ipak, čini se da Klaudio Lotito nije zainteresovan, radije bi da proda talentovanog Španca koji je produkt čuvene Brselonine omladinske škole za 15.000.000 evra, nego da ga menja za 27-godišnjeg Argentinca.

10.35 - Zvezda Bundeslige Mohamada Idrisu pojačao je petoligaša Irdingen. Opširnije OVDE

10.27 - Portugalska A Bola javlja da je trener Reala Rafa Benitez zainteresovan za Portugalca Vilijama Karvalja iz Sportinga za koga je spremio čak 45.000.000 evra. Lepa suma...

10.21 - Za početak hajde da se prisetimo najvećih trošadžija ovoga leta. Liverpul i dalje drži titulu kralja prelaznog roka sa potrošenih 110.000.000 evra, prate ga Valensija sa 109.000.000 i Atletiko sa potrošenih 104.000.000. Treće i četvrto mesto pripalo je Juventusu i PSŽ-u koji su spiskali negde oko 91.000.000 evra. Biće tu još promena sigurno, prelazni rok traje do 31. avgusta u ponoć.

Dobro jutro! Dobro došli ponovo na naš blog posvećen letnjoj fudbalskoj pijaci, na kome se u svakom trenutku možete informisati o svim najaktuelnijim transferima, nagađanjima i svemu što vas zanima. Za početak bismo vam preporučili da se OVDE informišete šta se sve juče dešavalo na pijaci širom sveta. Sve vesti od početka fudbalske pijace možete pronaći klikom na naš tag „Prelazni rok 2015“, a imate priliku da se informišete i na MOZZART specijalu „Prelazni rok“. Ako želite  da saznate sve o najvećim transferima ovoga leta, ali i platama igrača, to možete da uradite u rubrici „Najveći transferi“. Počinjemo!


tagovi

Transferi uživoletnji prelazni rok 2015

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara