Aldo Kalulu i Nemanja Petrović iz TSC-a (© Star sport)
Aldo Kalulu i Nemanja Petrović iz TSC-a (© Star sport)

Traži se mesto za Kalulua: Jedan Holanđanin verovatno visi

Vreme čitanja: 3min | uto. 26.09.23. | 09:51

Crno-beli ne bi trebalo mnogo da menjaju ekipu za 171. večiti derbi

Do centra Srbi, od centra stranci. Tako uglavnom izgleda Partizan već drugu sezonu uzastopno, jer je formirao tim da mu u odbrani igraju domaći, a u manevru mahom fudbaleri iz inostranstva i to bi trebalo da mu bude vodilja i na 171. večitom derbiju na kome će pokušati da aktuelnih „plus četiri“ pretvori u još opipljiviju prednost nad najvećim rivalom.

Velikih odstupanja u ekipi koja je naređala šest pobeda u prvenstvu posle početnih 1:1 u Bačkoj Topoli ne bi trebalo da bude. Iako je Igor Duljaj proširio rotaciju i dobio više opcija u završnici prelaznog roka, očekuje se da među starterima budu mahom momci zaslužni za aktuelni plasman. Uz jednu dilemu. Najviše dve.

Izabrane vesti

Debatu u „Zemunelu“ otvorio je Aldo Kalulu. Francuz igra sve bolje kako vreme prolazi i postaje bitan faktor na utakmicama crno-belih, te stručni štab pokušava da mu pronađe mesto za okršaj sa učesnikom Lige šampiona, verujući da bi prodorima mogao da naudi odbrani ekipe Baraka Bahara. Krilni fudbaler je igrao daleko ispod renomea diplomca Lionove akademije i prvotimca nekoliko klubova Lige 1 na početku mandata u Beogradu, ali mu se tokom septembra minutaža drastično povećala, ujedno i uloga na terenu, čini se da se sve više razume sa saigračima i jedino mu nedostaje gol ili asistencija da bi potvrdio zašto je doveden. Mada, protiv Radnika je pokrenuo akciju pre drugog penala vrednog preokreta, dok je u Pančevu promašio zicer, uz napomenu da ga je, pretpostavka je, iznenadila nesebičnost Mateusa Saldanje.

Kako god, Aldo Kalulu je ozbiljan kandidat da počne utakmicu. Ako se to desi onda bi trpeo jedan Holanđanin. Samo je potrebno da stručni štab odredi koga bi uskratio za status startera. Ni Kvinsi Menig ni Ksander Severina nisu opravdali očekivanja na početku sezone i jedan bi mogao da trpi u sredu. Primera radi, Menig je protiv Železničara ostao na klupi tek treći put u 2023, dok za Severinu iz sedmice u sedmicu Igor Duljaj ponavlja kako mu je potrebno vreme, a novajlija iz Den Haga nikako da opravda poverenje.

Kalulu može da igra na oba krila, čak i u sredini terena, iza napadača, ali se čini da mu više prija kad je desno, odakle bi mogao da napadne Milana Rodića i pokuša da iskoristi nisko težište da bi namučio defanzivca Crvene zvezde.

U Partizanovom sportskom centru su se pojavili i nagoveštaji da bi trebalo iskoristiti kvalitet Gajisa Zahida. Pakistanac je na poslednje dve utakmice bio strelac, može da deluje iz drugog plana, ali detalj koji stručni štab odvraća od ideje da počne tiče se njegove fizičke spreme, jer je procena da još nije dovoljno fit da bi igrao od prvog minuta. Osim toga, možda mu i uloga džokera prija, u njoj bio strelac protiv Radnika i Železničara.

Što se tiče poslednjeg novajlije, Netana de Medine, izvesno je da belgijski štoper neće bitu u konkurenciji za derbi i njegovo pojavljivanje na terenu može da se očekuje tek posle oktobarske reprezentativne pauze.



 


tagovi

FK Partizan171. Večiti derbiVečiti derbiMozzart Bet SuperligaAldo Kalulu

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara