U Dubaiju kao na Autokomandi – Đorđević: Vraćaju se dani pobede; Bajković: Zvezda dobija sa 2:1

Vreme čitanja: 3min | uto. 26.09.23. | 08:00

“Družimo se do srede i posle srede, a na dan utakmice se ne poznajemo”, šali se nekadašnji kapiten Partizana

Staće, po običaju, cela sportska Srbija na ta dva sata dok se bude terala lopta na Topčiderskom brdu, ali pratiće se rezultat sa istom strašću i u – Dubaiju.

I to će na jednom mestu biti predstavnici oba beogradska večita rivala. Jer su u istom klubu, u Al Vaslu, sa jedne strane Nenad Đorđević, nekadašnji kapiten i štoper Partizana i Boban Bajković, bivši golman Crvene zvezde, kojima je šef Miloš Milojević, doskorašnji prvi trener crveno-belih.

Izabrane vesti

Đorđevića i Bajkovića smo u trenutku poziva zatekli na zajedničkoj večeri, ali kako kaže bivši trofejni as Partizana, druženje će trajati “samo” do srede.

“Ne znam da li ćemo stići da gledamo derbi, jer imamo trening u to vreme kada je utakmica, ali da nije tako, sto odsto bismo ga ispratili zajedno. Do srede ćemo se družiti, u sredu se nećemo poznavati, pa posle srede ispočetka”, smeje se Đorđević.

Veruje nekadašnji komandant odbrane Parnog valjka i strelac na 124. derbiju, da je došlo Partizanovo vreme.

“Kao u onoj navijačkoj pesmi - vraćaju se dani pobede. Pročitao sam pre neki dan da je Peđa (Mijatović, prim. aut.) rekao kako je vreme da se dobije derbi i osvoji titula i verujem da će biti tako. Voleo bih da se to desi i zbog Duljaja, on je moj stari saborac”.

Iako je Zvezda favorit na papiru, Đorđević veruje da je adut Partizana – na klupi.

“Sećam se da smo i mi igrali Ligu šampiona, pa smo odmah posle toga izgubili derbi, tako da se nikad ne zna. Crvena zvezda ima kvalitetan tim, tu nema šta, ali Baharu će ovo biti prvi put da učestvuje u našem večitom derbiju. Tu je Duljaj iskusniji, jer ima nekoliko duela sa Zvezdom kao trener, još više kao igrač, tako da bi to mogla da bude prednost Partizana”, podvlači Đorđević.

Boban Bajković, akter nekoliko večitih derbija na golu Crvene zvezde, očekuje da aktuelni šampion odnese sva tri boda na svoju stranu Topčiderskog brda, mada ističe respekt prema velikom rivalu, kojeg mnogi unapred otpisuju.

“Crvena zvezda ima kvalitetniji tim, bolje igrače, ali sve to mora da se dokaže na terenu. A, zna se da u derbiju ne postoji izraziti favorit. Partizan je pokazao jak karakter sa nekoliko preokreta u ligi, igraće u svojoj kući, tako da neće biti lako mojim crveno-belima”, upozorava Bajković.

Rezultati derbija u Humskoj govore da koliko god Zvezda bila superiorna poslednjih godina, čak sedam i po godina ne zna za pobedu u komšiluku.

“To samo govori da nije lako igrati na JNA, kao što ni njima nije lako kada dođu na Marakanu. Derbi je posebna utakmica, ono što piše na papiru pre meča ne mora ništa da znači”.

Ali, Bajković “vidi” Zvezdin trijumf i prekid te tradicije.

“Nadam se, odnosno, verujem u Zvezdinu pobedu. Biće 2:1. Voleo bih da igra Katai i da postigne gol, on uvek zablista protiv Partizana”, poručuje Bajković.

Muzika za Đorđevićeve uši je bio podatak o Partizanovoj seriji bez poraza na svom terenu od Zvezde.

“Nisam znao za taj podatak, što je, eto, još jedan argument na našoj strani. Kao što je Bajko rekao, napravili smo dva-tri preokreta u prvenstvu, to govori o karakteru ekipe. Igramo na svom stadionu, u svojoj kući, tako da imamo dovoljno razloga da budemo optimisti”.

Jedino je nekadašnjeg kapitena razočarala informacija da Grobara neće biti na jugu u sredu.

“To je ozbiljan hendikep. Biće dosta naših navijača na istoku i zapadu, ali zna se šta je jug u derbiju, 12. igrač. Ne bih da ulazim u razloge, niti sam upućen zašto je to tako, ali ta podrška, vetar u leđa će baš nedostajati”, priznaje Nenad Đorđević.

I obojica nekadašnjih derbi asova, u duhu fer-pleja, poručuju: samo da sve prođe mirno, sportski, pa ko bude bolji…



tagovi

FK PartizanFK Crvena zvezdaNenad ĐorđevićBoban Bajković171. Večiti derbiMozzart Bet Superliga

Obaveštavaj me

FK Partizan
FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara