Hoan Mohika u duelu sa Adamom Traoreom iz Barselone (Reuters)
Hoan Mohika u duelu sa Adamom Traoreom iz Barselone (Reuters)

Tražila ga je Zvezda, danas je statistički najbolji levi bek u Evropi i dovodi ga Čolo Simeone

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.04.22. | 19:32

Predugovor već potpisan

Pre nešto manje od godinu dana Crvena zvezda se raspitivala o dovođenju kolumbijskog levog beka Hoana Mohike koji je igrao u Elčeu kao pozajmljen igrač Đirone. I ostalo je na raspitivanju...

Elče ga je kupio za 1.200.000 evra, a već posle godinu dana bi mogao da zaradi tri puta na njemu ako Atletiko Madrid odluči da ga dovede. Španski mediji pišu da je Atletiko potpisao predugovor o pravu preče kupovine sa Mohikom. Kolumbijac ima ugovor sa Elčeom do 2024. i za njegovu salobodu je potrebno izdvojiti oko 3.500.000 evra. Nikakav problem za Atletiko što se tiče finansija. Ali Madriđani će za dovođenje Kolumbijca čekati rasplet sa startnim levim bekom Renanom Lodijem.

Izabrane vesti

Brazilski reprezentativac je na meti Njukasla koji bi mogao da pošalje ponudu koja se ne odbija. Ali čini se da je Ateltiko spreman na taj scenario. Zimus je u Madrid iz Lila stigao sjajni levi bek Reinildo Mandava koji se do sada menjao na pozicijama levog štopera kada igraju sa trojicom pozadi i levog beka kada igraju sa četvoricom. Ako Lodi ode, Mandava će ga naslediti, a Mohika bi mogao da bude alternativa za reprezentativca Mozambika.

Atletiko ima potpisan predugovor sa Mohikom u kojem stoji da će on doći kod njih i odbiti druge ponude ako ga pozovu. Tek ako Atletiko ne odluči da ga dovede, Mohika može da pregovara sa ostalim zainteresovanim klubovima.  

Ianče, Kolumbijac ove sezone igra sjajno za Elče i ovo mu je sezona karijere. Bio je starter na 28 od 31 prvenstvene utakmice i zabeležio dva gola i pet asistencija. Najbolji je igrač Eleča u dosadašnjem delu szeone. A nedavno ga je statistička kuća Olosip proglasila za najboljeg levog beka u „ligama petice“ u Evropi. Po podacima koja je sakupila i iskombinovala veštačka inteligencija, Mohika ima indeks vrednosti 8,33. Iza njega su ostali Žoao Kanselo iz Mančester Sitija (7,78) i Aleks Moreno iz Betisa (7,48). Slede Teo Ernandez iz Milana i Đordi Alba iz Barselone.


tagovi

Hoan Mohika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara