TREĆA SMENA: Bermuda se sveti Arubi, Klipersi nastavljaju seriju protiv Orlanda, Cicipas krči put do finala Majamija

Vreme čitanja: 3min | uto. 30.03.21. | 22:51

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju tokom noći

Izabrane vesti

(Fudbal, Brazil, Šampionat Karioka)

Fluminense je seriju od tri pobede neočekivano prekinuo u prošlom kolu od trećeligaša Volta Redonde, koja je posle šest rundi na iznenađujuće visokom drugom mestu. Vasko je pak neporažen na prethodnih pet duela u svim takmičenjima, međutim, samo jednom je u tom periodu slavio. Ako je suditi na osnovu poslednja četiri međusobna susreta od kojih nije dobio nijedan, ni večeras se neće radovati.

BARBADOS – ANGILJA, 01.30

(Fudbal, KONKAKAF, Kvalifikacije za Svetsko prvestvo)

Biće ovo prilika za dva tima da dođu do prvih bodova u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kataru koje se održava naredne godine. Barbados je u uvodnom kolu poražen od Paname minimalnim rezultatom, mada se sve do finiša dobro držao. Angilja je svoj kvalifikacioni ciklus otvorila debaklom od Dominikanske Republike (0:6), a ako je suditi na osnovu jedinog dosadašnjeg međusobnog duela sa Barbadosom, koji je izgubila sa 7:1, preti joj još jedan.

BERMUDA – ARUBA, 02.00

(Fudbal, KONKAKAF, Kvalifikacije za Svetsko prvestvo)

Iz tabora selekcije Bermuda ističu da imaju nedovršena posla sa Arubom. Domaćin je u jedinom dosadašnjem okršaju dveju reprezentacija poražen pre dve godine sa 3:1 i želi revanš večeras. I jedni i drugi će tražiti tri boda kako bi zacelili rane nakon teških poraza na startu kvalifikacija. Bermuda je od Kanade poražena sa 5:1, dok je Aruba od Surinama počašćena šesticom.

AUDAKS ITALIJANO – LA SERENA, 01.00

(Fudbal, Čile 1)

Sezona u Čileu tek što je startovala. Prvo kolo zatvoriće Audaks Italijano i La Serena. Oba tima prethodnu sezonu završila su tik iznad zone ispadanja. Audaks se zapravo spasao u poslednjem kolu trijumfom upravo nad La Serenom. I jedni i drugi su prošlu takmičarsku godinu okončali u identičnoj formi, sa po jednim trijumfom, dva remija i dva poraza. Ali tradicija je na strani Audaksa, koji je dobio svaki od prethodnih osam međusobnih okršaja.

DEPORTES TOLIMA – ATLETIKO NASIONAL, 01.00

(Fudbal, Kolumbija 1)

Šampionska trka u Kolumbiji će ove godine biti vrlo neizvesna. U 16. kolu Aperture sastaju se dva tima iz vrha tabele – Deportes Tolima i Atletiko Nasional. Domaćin ima samo tri boda manje od večerašnjeg rivala, inače lidera prvenstva, ali je u poslednje vreme u nešto slabijoj formi, pošto je dobio tek jedan od prethodnih pet mečeva u prvenstvu. Atletiko Nasional je u naletu, remi u jednom od derbija prethodnog kola sa Independijete Medeljinom bio je osmi uzastopni meč bez poraza za Zelene. Ali i to bi moglo da se prekine. Atletiko nijedan od prethodna četiri meča sa Deportesom nije dobio, a na tri je čak i poražen.

HAGUARES DE KORDOBA – HUNIOR, 03.05

(Fudbal, Kolumbija 1)

Duel dva tima iz sredine tabele, ali sa potpuno drugačijim rezultatima u poslednje vreme. Haguares je poražen na svakoj od prethodne tri utakmice u prvenstvu, dok je Hunior neporažen na poslednje četiri u svim takmičenjima, od kojih je tri dobio. Pride, ni od večerašnjeg rivala nije izgubio na prethodna četiri međusobna okršaja.

CICIPAS – SONEGO, 01.05

(Tenis, ATP Majami)

(1,15) Cicipas – Sonego (4,70)

Prvi nosilac turnira Stefanos Cicipas nastavio je takmičenje u Majamiju uprkos blagim problemima. U prvom kolu rutinski je savladao Damira Džumhura sa 2:0 u setovima za tek nešto više od sat vremena igre, da bi ga u narednom Kei Nišikori dobro namučio (2:1). Sonego je imao neuporedivo lakši put do osmine finala. U prvom meču savladao je Fratanđela, potom i Galana Riverosa, obojicu sa po 2:0 u setovima, ali mu se ovde put izvesno završava. Zanimljivo, dvojica tenisera se nikada ranije nisu međusobno sastajali.

LA KLIPERS – ORLANDO, 04.00

(Košarka, NBA)

Los Anđeles je u prvom međusobnom meču dva tima ubedljivo slavio (116:90), a sve osim trijumfa Klipersa večeras bilo bi pravo iznenađenje. Jer tim iz Grada anđela u seriji je od šest pobeda, od kojih su četiri bile sa dvocifrenom razlikom. Orlando s druge strane ima samo dve pobede na poslednjih 15 mečeva. Na isto toliko prethodnih utakmica nije dobio ni Kliperse, još od 2013. godine.


tagovi

Treća smena

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara