TREĆA SMENA: Bogat fudbalski program, igra se u Čileu, Americi, Argentini, Brazilu, Boliviji...

Vreme čitanja: 4min | uto. 14.09.21. | 23:00

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju tokom noći

Izabrane vesti

(Fudbal, Čile 1)

Najveći čileanski klub je minule sezone bio na pragu ispadanja. Prvi put u istoriji. Uspeo je ipak da zadrži status jednog od retkih klubova koji nikada nisu ispali iz elite. Ove sezone se peva druga pesma na David Areljano stadionu. Vratio se Kolo Kolo na vrh tabele i hita ka novoj, 33. tituli prvaka Čilea. Ima utakmicu manje i bod više od prvog pratioca na tabeli, a posle tri vezana trijumfa protiv Evertona će tražiti priliku dodatno da se odlepi. Gosti su prošle nedelje prekinuli seriju od pet mečeva bez trijumfa, savladali su minimalcem Palestino kod kuće. Jasno, tradicija je na strani Albosa, koji su slavili u minula tri okršaja sa Evertonom. Poslednji poraz pretrpeli su pre tri godine, na Arealjnu se Everton nije sladio od leta 2013.

TORONTO - INTER MAJAMI, 01.30

(Fudbal, MLS)

Iako domaćin važi za blagog favorita, čini se da bi Inter Majami mogao da mu pomrsi račune i produbi agoniju kanadskog kluba, koji je bez trijumfa od jula. Na osam vezanih mečeva osvojio je svega dva boda. Klub Dejvida Bekama je sa druge strane ozbiljno podigao obrtaje i na poslednjih 10 utakmica ima samo jedan poraz. Od kraja jula pa do danas je od mogućih 30 osvojio 21 bod. Nedavno su ove dve ekipe delile megdan i na Floridi, a Inter je bio više nego ubedljiv. Slavio je pre manje od mesec dana pred svojim navijačima sa 3:1. Dominirao je tokom gotovo svih 90 minuta.

BOKA JUNIORS - DEFENSA I HUSTISIJA, 02.00

(Fudbal, Argentina 1)

Uzdigla se Boka posle očajnog početka sezone i polako ulazi u borbu za tron. Još uvek je daleko, ali 10 osvojenih bodova na minule četiri utakmice su znak da su pred sastavom sa Bombonjere bolji dani. Priliku da nastavi niz nepobedivosti argentinski velikam imaće u 11. kolu prvenstva, kada mu na noge dolazi Defensa. Gosti su bez poraza na pet vezanih utakmica u ligi, ali su pred okršaj u Buenos Ajresu pretrpeli iznenađujuć poraz u kupu od Tigrea. Dobila je Boka tri poslednja okršaja sa sastavom iz Florensio Varele, a samo jednom je pretrpela poraz od narednog rivala. Sastajali su se u devet navrata od 2014. godine pa do aprila tekuće. Velikan je tako iz više razloga jasan favorit, čini se da ima kvalitet da to na terenu i opravda.

BLUMING - BOLIVAR, 02.00

(Fudbal, Bolivija 1)

Crno se piše domaćinu, čak iako gost nije preterano sjajan ove sezone. Bluming je u seriji od sedam mečeva bez trijumfa (dva remija), nanizao je pet poraza. Bolivar je sa druge strane popravio formu, pa je bez poraza na četiri utakmice, dobio je minule dve. Posebno se istakao u poslednjoj, kada je krajem avgusta deklasirao Guabiru kod kuće (6:0). Fudbalerima Bluminga predstoji borba za opstanak, dok se Bolivar polako penje ka željenom cilju i mestima koja vode u Kopa Libertadores. Da bi nastavio uspon, večeras mora da pobedi. Slavio je u minula dva okršaja sa narednim protivnikom, ali je dobio samo jedan od poslednjih deset mečeva na stadionu Bluminga. Neće biti lako, ali sve sem trijumfa najuspešnijeg kluba u zemlji predstavljalo bi veliko iznenađenje.

SANTOS - ATLETIKO PARANAENSE, 02.30

(Fudbal, Kup Brazila)

Santos je dobio jednu od poslednjih 10 utakmica, Atletiko dve. Ipak, jedan od ta dva trijumfa upisan je protiv ekipe sa Vile Belmiro. Drugi u četvrtfinalu Kopa Sudamerikane za prolaz. Ali usledila je serija od pet mečeva bez trijumfa. Bilo kako bilo, Santos je ipak u težoj poziciji, Ipak, u kupu vidi spas sezone. Ispao je u četvrtfinalu Sudamerikane, 13. je na tabeli u Seriji A. Trofej u kupu zalečio bi rane, ali prvo morao da se nadoknadi minus iz Kuritibe (0:1). U međusobnim okršajima mahom su slavili domaćini. Gost nijednom u poslednjih 10. Santos ima pet pobeda, Atletiko četiri. Samo jedan duel od minulih 10 okončan je bez pobednika.

SIJETL SAUNDERS - SANTOS LAGUNA, 04.00

(Fudbal, Konkakaf liga kup)

U toku je tek drugo izdanje ovog takmičenja. Oformili su ga MLS i Fudbalski savez Meksika. Tako će se iz godine u godinu u njemu takmičiti po četiri tima iz Sjedinjenih Američkih Država i njihovih južnih komšija. S ozbirom da se u drugom polufinalu sastaju Leon i Pumas, Sijetl brani čast američkog fudbala protiv Santos Lagune. Ubedljivo je savladao Tigres još početkom avgusta (3:0), pa sada ima priliku da osveti Orlando (poražen od Gererosa u četvrtfinalu, 0:1). Saundersi su u boljoj formi. Upravo su protiv Tigrova započeli seriju i vezali četiri trijumfa. Na kratko je prekinuo Portland, ali se pobedom nad Minesotom prošlogodišnji finalista plej-ofa MLS lige vratio na pravi put. Gererosi su posle devet vezanih mečeva bez poraza (samo tri trijumfa) prošle nedelje pretrpeli poraz od Tihuane. Nema sumnje da im je poljuljao samopouzdanje pred večerašnji meč. Deliće Sijetl i Santos Laguna prvi put megdan još od 2013. godine, kada je u Ligi šampiona američki tim izvukao deblji kraj.


tagovi

Treća smena

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara