TREĆA SMENA: Derbi Buenos Ajresa u Libertadoresu, igra se i Sudamerikana, brazilska elita i druga liga, MLS...

Vreme čitanja: 4min | sre. 21.07.21. | 23:00

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju tokom noći

Izabrane vesti

(Fudbal, Brazil 1)

Atletiko Gojainense je dobro počeo šampionat Brazila, ali je u padu. Za vikend je poražen od Palmeirasa sa 3:0 na svom terenu. Osvojio je samo dva boda u prva tri kola. Kujaba je prošle nedelje ostvarila istorijsku pobedu u elitnog rangu. Pao je Šapekoense u gostima sa 3:2. Novajlija u Brazileirau čeka na prvu pobedu u istoriji na svojoj Pantanal areni u Seriji A.

PALMEIRAS - UNIVERSIDAD KATOLIKA, 00.15

(Fudbal, Kopa Libertadores)

Šampion Južne Amerike je blizu četvrtfinala Kopa Libertadoresa posle trijumfa u Santijago de Čileu protiv Universidad Katolika sa 1:0 pogotkom Rafaela Vejge pre sedam dana. Palmeiras je vezao sedam pobeda, od toga šest u Brazileirau. Tim iz Sao Paula je lider Serije A i najozbiljniji kandidat za svrgavanje s trona Flamenga, dvostrukog uzastopnog prvaka zemlje fudbala. Palmeiras bi uskoro mogao da ostane bez Matijasa Vinje koji bi za oko 11.000.000 evra trebalo da pređe u Romu kod Žozea Murinja. Urugvajac je još sa timom, čeka da se transfer finalizuje. On je trenirao sa saigračima, ali je pitanje da li će da igra protiv Katolika. Ukoliko ostane van tima na levom beku igraće Renan. Napadač Luiz Adrijano se oporavlja od povrede kolena i trebalo bi da propusti i noćašnji duel. U konkurencji nisu ni Luan i Ron, dok je Gabrijel Menino sa mladom reprezentacijom Brazila na Olimpijskim igrama u Tokiju. Kod tima iz čileanske prestonice povređeni su Fuentes, Tapija i Aued.

BARSELONA GVAJAKIL - VELEZ SARSFILD, 00.15

(Fudbal, Kopa Libertadores)

Tim iz Buenos Ajresa ima minimalnu prednost (1:0) iz prvog meča, kada je na startu utakmice gol postigao napadač Huan Martin Lusero. Velez Sarsfild je u novu sezonu ušao oslabljen. Klub su napustili Luis Abram, Aleksander Domingez, Ernan de la Fuente, Pablo Galdames i Ramiro Kaseres. Njima je istekao ugovor sa ekipom iz Buenos Ajresa. Pored njih tešku povredu kolena doživeo je Hoakin Garsija i njega očekuje oporavak od minumum šest meseci. Trener Maurisio Pelegrini neće moći da računa na Fransiska Ortegu i Tijaga Almadu koji će braniti boje Argentine na Olimpijskim igrama u Tokiju. Početkom meseca Pelegrini je obnovio ugovor sa Velezom do 30. juna naredne godine. Tim iz Buenos Ajresa je za vikend odigrao bez golova protiv gradskog rivala Argentinos Juniorsa na startu šampionata Gaučosa. Barselona je na drugom mestu u Ekvadoru, sa tri boda manje od lidera Emeleka. Tim iz Gvajakila je imao odlilčnu uvertiru pred duel sa Velezom. U domaćem prvenstvu je dobio Makaru sa 3:0 na svom terenu.

ARSENAL SARANDI - SPORTING KRISTAL, 00.15

(Fudbal, Kopa Sudamerikana)

Peruanski Sporting Kristal ima prednost od 2:1 iz prvog meča osmine finala Kopa Sudamerikane. Gosti su u odličnoj formi, vezali su šest pobeda. Arsenal Sarandi ima šansu da na svom terenu u Aveljanedi se plasira među osam najboljih timova u drugorangiranom takmičenju Južne Amerike. Na startu šampionata Argentine Arsenal je odigrao bez pobednika - 1:1 protiv San Lorenca.

INTER MAJAMI - NJU INGLAND, 01.30

(Fudbal, MLS)

Inter je očajan ove sezone. Tim Dejvida Bekama je vezao pet poraza u MLS-u. Ne pomaže i nekadašnji as Reala, Napolija i Juventusa Gonzalo Iguain. Samo 11 bodova ima tim iz Majamija. Nju Ingland je lider Istočne konferencije MLS-a. Ekipa iz Bostona ima 27 bodova, samo dva boda manje od Sijetla koji trenutno ima najbolji skor od svih 27 timova u najjačoj ligi ove zemlje.

ARGENTINOS JUNIORS - RIVER PLEJT, 02.30

(Fudbal, Kopa Libertadores)

River Plejt je u nokdaunu. Poražen je na startu šampionata Argentine od Kolona (1:2), a u prvom meču osmine finala Kopa Libertadoresa na Monumetntalu protiv gradskog rivala Argentinosa je bilo 1:1. Trener Milionera Marselo Galjardo je ove godine ostao bez dvojice nosilaca igre - Naća Fernandeza i Rafaela Santosa Borea. River nije pobedio Argentinos na šest poslednjih utakmica. Na pet od tih šest mečeva nije bilo pobednika. Ukoliko bude 0:0 u četvtfinalu Kopa Libertadoresa idu Juniorsi jer u ovom takmičenju važi pravilo gola u gostima.

FLAMENGO - DEFENSA I HUSTISIJA, 02.30

(Fudbal, Kopa Libertadores)

Flamengo ima prednost iz prvog meča iz Buenos Ajresa sa 1:0. Šampion Brazila dočekaće prvaka Kopa Sudamerikane u Braziliji, a ne na svojoj Marakani. S novim trenerom Renatom Gaučom Portalupijem, koji je zamenio Rožerija Senija, Flamengo igra mngo bolje. Vezao je tri pobede. U tim su se vratili reprezentativci Brazila Gabrijel Barbosa Gabigol i Everton Ribeiro, Urugvajac Araskaeta i Čileanac Maurisio Isla koji su bili sa svojim selekcijama na Kopa Amerika.

BRAGANTINO - INDEPENDIJENTE DEL VALJE, 02.30

(Fudbal, Kopa Sudamerikana)

Bragantino je na pragu osmine finala Kopa Sudamerikane posle trijumfa u prvom meču protiv Independijente del Valjea sa 2:0. Iako su Bikovi pali u poslednje vreme, prolazak u narednu rundu ne bi trebalo da se dovodi u pitanje. Ekipa iz Braganse je proteklog vikenda odigrala nerešeno (2:2) sa Santosom u Seriji A, a vicešampion Južne Amerike je osvojo bod u poslednjem trenucima meča.

CSA - VASKO DA GAMA, 02.30

(Fudbal, Brazil 2)

Moreplovci iz Rija posrću na startu sezone u Seriji B. Misija povratka u elitu nije tako izvesna. Vasko je prošlog vikenda jedva sačuvao bod na svom terenu protiv lidera Nautika (1:1). Vasko je bez poraza četiri utakmice, dok je CSA u naletu, ima dve pobede u prethodna tri kola.


tagovi

Treća smena

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara