TREĆA SMENA: Derbi u Los Anđelesu, Kruzeiro živnuo, Bruklin brani teren u majstorici

Vreme čitanja: 4min | sub. 19.06.21. | 23:00

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju tokom noći

Izabrane vesti

(Fudbal, Brazil 2)

Slutilo je na novi krah, ali Kruzeiro pokazuje znake života. Posle tri uvodna duela u šampionatu bez pobede i ispadanja iz Kupa Brazila od niželigaša Žuazeirensea, Raposa je najzad ostvarila pobedu. U prošloj rundi Kruzeiro je kao gost minimalcem porazio Ponte Pretu, a noćas ponovo na strani želi da nastavi započet posao. Rival je Operario Feroviario, koji je takođe u dobrom momentu posle slavlja nad Sampajo Koreom. Kruzeiro je u prošlosezonskim dvobojima u oba navrata bio bolji od Operarija.

VITORIJA - BRUSKE, 23.55

(Fudbal, Brazil 2)

Najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg toka sezone u drugom rangu Brazila bez premca je Bruske. Novajlija je ostvario maksimalan učinak tokom tri odigrana susreta i samo Nautiko sa četiri slavlja je uspešniji. Seriju odličnih rezultata Bruske bi mogao da nastavi noćas na gostovanju Vitoriji, koja je u donjem domu i sa samo tri osvojena boda iz četiri meča. Sakupila ih je usled nerešenih okršaja, a najveći problem ekipe je realizacija, pošto je postigla samo jedan gol do sada, dok je Bruske dao pet.

FLAMENGO - RB BRAGANTINO, 02.00

(Fudbal, Brazil 1)

Branilac titule prvaka Brazila nalazi se u sjajnoj formi. Flamengo je u seriji od čak 16 duela bez poraza posmatrajući sva takmičenja, a na poslednja četiri susreta je slavio. Noćas Mengao ima posla sa RB Bragantinom u sklopu 5. kola Serije A, a to je ekipa koja je na četiri ovosezonska ligaška meča ostvarila po dve pobede i remija i postigla najviše golova (10). Flamengo je odigrao samo dva susreta i slavio bez primljenog pogotka. Na dva međusobna duela prošle sezone viđena su dva remija.

SAMPAJO KOREA - KONFIJANSA, 02.00

(Fudbal, Brazil 2)

Najtvrđa ekipa dosadašnjeg toka sezone u drugom rangu Brazila Sampajo Korea ima noćas posla sa Konfijansom, čiji dueli su jedni od najefikasnijih u ligi. Iza Koree je niz od sedam duela bez poraza u svim nadmetanjima koji je prekinut u prošloj rundi na gsotovanju Operariju. Sa druge strane, Konfijansa je bez pobede na tri poslednja duela, i bez slavlja je na četiri protekl gostovanja računajući i ligaški deo saveznog prvenstva Seržipano. Protekle sezone su oba tima u međusobnim susretima slavila kao gosti.

VILA NOVA - KORITIBA, 02.00

(Fudbal, Brazil 2)

Još je rana faza brazilskog drugoligaškog karavana, ali i pored toga se mora priznati da je Koritiba razočarala. Prošlogodišnji član najjačeg društva nikako da uhvati ritam i opravda status jednog od najozbiljnijih kandidata za povratak u Seriju A. Posle tri odigrana meča je ostvarila pobedu, remi i poraz, a iz Kupa je lako eliminisana od Flamenga. Noćas gostuje novajliji Vila Novi, koja ima bod i utakmicu više, ali i samo jedno slavlje na osam proteklih susreta u svim takmičenjima. Vila Nova je igrala 0-2 na 10 prethodnih duela, a Koritiba na istom uzorku u osam navrata.

LA GALAKSI - SIJETL, 03.00

(Fudbal, MLS)

Derbi ovog kola u MLS. Sijetl Saundersi, koji nemaju nijedan poraz ove sezone gostuju trećeplasiranom timu Zapadne konferencije, Los Anđeles Galaksiju. Sijetl igra strašno dobro u defanzivi pogotovo, u prvih osam kola je primio samo tri gola. Postigao ih je 14, što je bilo dovoljno za pet pobeda i prvo mesto u čitavoj ligi. Galaksi ne zaostaje mnogo za njima, sa utakmicom manje ima 15 bodova. Pobedio je pet puta, dok je izgubio u dva navrata. Jedan od poraza naneo mu je upravo Sijetl, 3. maja, sa ubedljivih 3:0. Ruidijaz je bio dvostruki strelac na tom meču, a Peruanac je ove sezone postigao ukupno šest golova i drugi je na listi u ligi, iza Čičarita.

OSTIN - SAN HOZE, 03.00

(Fudbal, MLS)

Prvi put od kako je ove godine ušao u MLS, Ostin će zaigrati na svom terenu. Napokon je završena izgradnja Q2 stadiona, priliku da deo istorije postane ima San Hoze. Od 2009. godine je 13 klubova ušlo u MLS pre tima iz Teksasa, a u svojim prvim mečevima pred domaćom publikom su samo tri tima bila poražena, Atlanta, Minesota i Nešvil. San Hoze je pobedio na samo tri od poslednjih 13 mečeva koje je igrao kao gost, a nijednom u tom periodu nije odigrao nerešeno. Ostin je iz prvih osam mečeva osvojio osam bodova, a San Hoze devet.

BRUKLIN NETS - MILVOKI, 02.30

(Košarka, NBA)

Majstorica u ovom četvrtfinalnom okršaju. Posle svega, rezultat je 3:3 i pobednik večeras ide na noge boljem iz duela Filadelfije i Atlante. Vodio je Bruklin sa 2:0 i 3:2, ali Baksi su uspeli da se vrate i izbore za majstoricu. Oba tima su branila svoj teren, a Njujorčani se nadaju da se to neće promeniti ni večeras. Najbliži brejku Milvoki je bio u petoj utakmici, kada su Netsi slavili sa 114:108. Na tom meču je Kevin Durent bio junak, meč je završio sa 49 poena, 17 skokova i 10 asistencija. Bila je to partija daleko iznad njegovog proseka u ovoj seriji. Sada u proseku protiv Milvokija postiže 34 poena po meču.


tagovi

Treća smenaJužna Amerika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara