TREĆA SMENA: Derbi u Paragvaju, Dončić protiv tima koji ga je preskočio na draftu

Vreme čitanja: 5min | ned. 18.04.21. | 23:00

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju tokom noći

Izabrane vesti

(Fudbal, Paragvaj 1)

U jednom od derbija paragvajskog fudbala Sero Portenjo dočekuje Libertad. Popularni Ciklon je nanizao pet mečeva bez poraza, posle četiri trijumfa u minulom kolu je remizirao u uzbudljivom duelu sa Sportivo Lukenjom. Nalazi se na četvrtom mestu, dva boda ispod današnjeg rivala, posle 11 odigranih kola. Libertad je u nešto slabijoj formi, na poslednjih pet utakmica u svim takmičenjima ima dva trijumfa, pre samo par dana pretrpeo je bolan poraz u revanš meču poslednje runde kvalifikacija za Kopa Libertadores (1:4). Ove dve ekipe su megdan delile pre dva meseca, kada je Libertad na svom stadionu slavio (2:1), dok je krajem minule godine Sero Portenjo bio bolji u svom domu (1:0). Gosti u meč ipak ulaze kao favorit, ali videćemo kako će se podići posle neuspeha u kvalifikacijama za elitno takmičenje Južne Amerike.

KOLON - GODOJ KRUZ, 02.00

(Fudbal, Liga kup Argentine)

Kolon igra odlično ove sezone, prvi je u Grupi A Liga kupa sa dva boda i utakmicom manje od River Plejta. Pretrpeo je samo jedan poraz i to baš u minulom kolu od Milionera, pa protiv Godoja, koji je sve dalje od plej-ofa, traži šansu da se vrati na pobedničke staze. Samo pet golova je sastav iz Santa Fea primio ove takmičarske godine, od toga tri u minulom kolu od Rivera, dok Godoj ima ubedljivo najgoru odbranu u grupi, njegova odbrana je u 20 navrata kapitulirala. Obe ekipe su u padu forme i imaju po samo jedan trijumf na poslednjih pet mečeva. Interesantno je da se skoro dve godine Kolon i Godoj Kruz nisu sastajali, a prethodna dva duela pripala su sastavu sa Groblja slonova (popularni naziv Estanislao Lopez stadiona u Santa Feu).

BOTAFOGO SP - PALMEIRAS, 01.00

(Fudbal, Brazil - Paulista)

Blistao je minule sezone Palmeiras, osvojio Kopa Libertadores i Kup Brazila, ali mu ove ne cvetaju ruže. Ekipa Abela Fereire ostala je bez trofeja u Super kupu, a potom i u Rekopa Sudamerikani, dok je posle dva meča u kojima je izgubila pehare pretrpela poraz i od Sao Paula u šampionatu Paulista. Posle samo boda iz prethodna dva kola Verdao je treći u Grupi C iza Bragantina i Novorizontina. Botafogo iz Riberiao Preta je takođe treći, ali na tabeli Grupe A, iza Korintijansa i Santo Andrea sa pet osvojenih bodoa. Prvi trijumf upisao je pre samo par dana protiv Ituana. Na pet poslednjih međusobnih duela ovih sastava Palmeiras je slavio i to bez primljenog gola. Ipak, Abel Pereira će odmoriti nekoliko prvotimaca, kako već u sredu kreće u odbranu trona u elitnom takmičenju Južne Amerike.

SANTOS - INTERNASIONAL LIMEIRA, 01.00

(Fudbal, Brazil - Paulista)

Santos ne blista zasad, ali je uspeo da ostvari primarni cilj i domogne se grupne faze Kopa Libertadores. Ipak, u šampionatu Paulista je upisao tek jedan trijumf, ali je zahvaljujući lošim rezultatima ostalih timova drugi u Grupi D iza Mirasola (dva boda manje). Za rivala ima jedan od najslabijih timova prvenstva, Inter iz Limeire je osvojio samo tri boda i na dnu je Grupe A, uspeo je iznenađujuće da nadigra samo Novorizontino. Ovi rivali su se dosad samo jednom sastali u to baš u okviru ovog takmičenja, Santos je slavio na Vili Belmiro pre nešto više od godinu dana (2:0).

EMELEK - TEKNIKO UNIVERSITARIO, 01.00

(Fudbal, Ekvador 1)

Zahuktao se Emelek, izborio i plasman u grupnu fazu Kopa Sudamerikane, na poslednja četiri meča ostvario je tri pobede uz jedan remi. Zazuima drugo mesto na tabeli šampionata Ekvadora, sa bodom manje od vodeće Barselone, pa bi u slučaju pobede skočio na prvo mesto. Tekniko je daleko slabije počeo sezonu, sa devet bodova je 11. na tabeli, ali je u seriji od dva trijumfa. Tim koji ima najslabiji napad (šest golova) i najbolju odbranu u ligi (sedam golova) može da se pohvali da u prethodna dva duela nije pretrpeo poraz od Emeleka, u prvom od dva prošlogodišnja duela je i slavio (2:0). Sastav iz Gvajakila predvođen Urugvajcem Barselom (pet golova) je svakako favorit i bilo bi veliko iznenađenje da tu ulogu na opravda.

SANTOS LAGUNA - TOLUKA, 02.00

(Fudbal, Meksiko 1)

Ekipa Santos Lagune je u poslednja tri kola osvojila samo bod, pa je pala na petu poziciju na tabeli sa 22 boda. Toluka je ipak u daleko lošijoj formi, od mogućih 15 bodova osvojila je dva u poslednjih pet rundi i sa tri boda manje od večerašnjeg rivala sedi na osmom mestu na tabeli. Kada su međusobni dueli u pitanju, Toluka nije slavila na poslednja tri zvanična okršaja sa Gererosima, koji su u septembru prošle godine upisali trijumf kao gosti (2:1). Crveni Đavoli ipak mogu da se pohvale jednim od boljih napada u ligi, a u svojim redovima imaju i prvog strelca prvenstva - Argentinac Kanelo je postigao devet pogodaka u dosadašnjem toku sezone.

MONTEREJ - PAČUKA, 04.06

(Fudbal, Meksiko 1)

Fudbaleri Montereja su sjajnoj seriji u aprilu, u kojem su upisali četiri trijumfa u svim takmičenjima. Sa dva vezana u šampionatu domogli su se četvrtog mesta, imaju bod i čak dve utakmice manje od Pueble, pa su na dobrom putu da obezbede plasman direktno u četvrtfinale plej-ofa. Pačuka je uspela da se podigne posle očajno starta sezone i veže pet mečeva bez poraza u ligi, ali je u minulom kolu izgubila kod kuće od Pueble i predstoji joj borba za plasman u doigravanje. Ima utakmicu više i 11 bodova manje od večerašnjeg rivala, kojeg nije savladala još od 2016. godine. Rajadosi su u seriji od 11 mečeva bez poraza u susretima sa Pačukom, a njihov poslednji okršaj odigran u septembru prošle godine okončan je bez pobednika (1:1).

VANKUVER - PORTLAND, 04.00

(Fudbal, MLS)

Fudbaleri Vankuvera večeras igraju prvi meč u novoj sezoni, a za protivnika imaju Portland, koji je već odigrao dva zvanična meča, ali u KONKAKAF Ligi šampiona. Timbersi su u osmini finala za rivala imali Maraton iz Hondurasa, na gostovanju su odigrali nerešeno (2:2), ali su zato kod kuće bili više nego ubedljivi (5:0). Blistao je kolumbijski reprezentativac Jimi Čara, koji je u revanšu upisao het-trik. Vajtkepsi se minule sezone nisu domogli plej-ofa, pa su pred tekuću izdvojili 6.600.000 evra na pojačanja. Kao najveće je stigao Brazilac Kajo Alešandre iz Botafoga, a kanadski klub pojačao je i bivši štoper Vojvodine Ranko Veselinović. U dva prošlogodišnja duela ovih ekipa Portland je upisao minimalne trijumfe.

DALAS - SAKRAMENTO, 01.30

(Košarka, NBA)

Mavsi su odigrali nekoliko slabih utakmica, samo zahvaljujući majstoriji Luke Dončića uspeli su da upišu trijumf nad Memfisom, jedini u poslednja četiri susreta. Ipak, bolju priliku da se vrate na pravi put teško da su mogli da pronađu, kako 90 minuta posle ponoći po srednjoevropskom vremenu dočekuju Sakramento, koji je nanizao devet poraza. Nisu se Mavsi i Kingsi sastajali ove sezone, a minule je četiri dvoboja Dalas upisao tri pobede. Luka Dončić je ove sezone deo MVP trke, igra na neverovatnom nivou, pa nema sumnje da će učiniti sve da Kingsima još jednom na delu pokaže kakvu su grešku napravili kada su pre tri godine na draftu birali Marvina Beglija ispred Slovenca.


tagovi

Treća smena

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara