TREĆA SMENA: Epicentar u Buenos Ajresu, River na popravnom, bitke za Kopa Libertadores i Kopa Sudamerikanu, Bogdanović, Jokić i Pokuševski na parketu

Vreme čitanja: 4min | sre. 07.04.21. | 22:52

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju tokom noći

Izabrane vesti

(Fudbal, kvalifikacije za Kopa Sudamerikanu)

Urugvajski timovi Montevideo Siti i Feniks bore se za jedno mesto u Kopa Sudamerikani, drugorangiranom takmičenju na tlu Južne Amerike. Domaćin iza koga stoji Mančester Siti je dobio prethodna dva duela protiv narednog rivala. Pre nešto više od mesec i i po Montevideo je slavio sa 3:0, a prošle godine sa 3:1 u gostima. Poslednja tri meča ovih timova završeni su sa tri ili više pogodaka.

ATLETIKO TUKUMAN – RIVER PLEJT, 01.30

(Fudbal, Kup Argentine)

Slavni River Plejt nikako da uđe u formu. Poslednje dve utakmice u Liga kupu Argentine nije postigao ni gol (dva remija), a završavao je utakmice sa igračem više u polju. Matijas Suarez i Rafael Santos Bore i ostali napadači poste, a priliku za popravni četa Marsela Galjarda ima noćas u Tukumanu protiv Atletika u šesnaestini finala Kupa Argentine. Igra se samo jedan meč, pa nema opuštanja za Milionere sa Monumentala.

LEON – TORONTO, 02.00

(Fudbal, KONKAKAF Liga šampiona)

Meksiči šampion Leon dočekuje Toronto u prvom meču osmine finala KONKAKAF Lige šampiona. Domaćin je u prednosti jer je šampionat u toku, dok MLS liga i dalje nije počela. Toronto je poslednji meč odigrao pre skoro pet meseci. Leon je u odličnoj formi u meksičkoj Klausuri. Pobednik Aperture je loše počeo novu sezonu, ali sada ima tri uzastopne pobede.

DEFENSA I HUSTISIJA – PALMEIRAS, 02.30

(Fudbal, Rekopa Sudamerikana)

Prvi meč Superkupa Južne Amerike igra se u Buenos Ajresu, na stadionu Norberto Tito Tomageljo. Malena Defensa iznenadila je sve prošle sezone. Pod komandom legendarnog asa Ernana Krespa tim iz prestonice Argentine je osvojio Kopa Sudamerikanu posle pobede u finalu protiv Lanusa sa 3:0. Čuveni golgeter Parme i Intera karijeru je nastavio na klupi brazilskog Sao Paula, a njegova zamena je talentovani Sebastijan Bekasese (41) koji je pre toga vodio Rasing iz Aveljanede. Iza Palmeirasa je najbolja sezona u istoriji. Osvojena je čak tri od četiri trofeja. Osim prvenstva Pauliste, slavni klub je bio najbolji u Kopa Libertadores u i Kupu Brazila, a dva trofeja timu iz Sao Paula doneo je mladi portugalski stručnjak Abel Fereira. Domaćin najveće nade polaže u napadača Brajana Romera koji je postigao 10 golova prošle sezone u Kopa Sudamerikani i bio najbolji strelac. Za Palmeiras neće moći da igraju Danila Barbosu koji fizički još nije spreman, dok je nekadašnji napadač Šahtjora, Milana i Spartaka iz Moskve Luis Adrijano oboleo od virusa korona. Povređeni su Gabrijel Menino (skočni zlglob) i Luis Silva (oporavak posle operacije kolena). Pobednik Superkupa Južne Amerike dobiće 1.250.000 dolara, a poraženi 750.000.

TOMBENSE – VASKO DA GAMA, 02.30

(Fudbal, Kup Brazila)

Vasko da Gama je opet imao očajnu sezonu u Seriji A koja je rezultirala novim ispadanjem iz elite. Moreplovci iz Rija nisu dobro počeli ni šampionat Karioka, bore se za jedno od prva četiri mesta i plasman u plej-of. Gosti su favoriti proitv niželigaša Tombensea, koji dolazi iz prvenstva Mineirao, u 1/32 Kupa Brazila. Biće ovo prvi sudar ovih timova u istoriji. Vasko je za vikend dobio Bangu sa 4:2 i konačno nagovestio buđenje.

LIBERTAD – ATLETIKO NASIONAL, 02.30

(Fudbal, plej-of za Kopa Libertadores)

Lideri šampionata Paragvaja i Kolumbije igraće dvomeč za plasman u Kopa Libertadores. Libertad je malo popustio u poslednje vreme. Oskar Kardozo i drugovi samo su jednom pobedili u prethodna četiri kola u nacionalnom prvenstvu, dok je Aletiko iz Nasionala u odličnoj formi. Tim iz Medeljina je za vikend dobio Envigado sa 3:0 i učvrstio se na čelu šampionata Kolumbije. Ova dva tima su i pre dve godine igrali u plej-ofu za ulazak u najjače takmičenje Južne Amerike. Tim iz Asunsiona je bio bolji. Kod kuće je slavio sa 1:0, dok je u Medeljinu bilo 1:1.

HUANKAJO – KAHAMARKA, 02.30

(Fudbal, kvalifikacije za Kopa Sudamerikanu)

Peruanski dvoboj za mesto u drugorangiranom takmičenju u Južnoj Americi. Haunkajo ima tri pobede u prethodna čeriri meča, dok je Kahamarka bez trijumfa već sedam utakmica u šampionatu Perua i kvalifikacijama za Kopa Sudamerikanu. Ovo je revanš utakmica. U prvom meču Huankajo je slavio u gostima sa 1:0, pa je blizu plasmana u grupnu fazu ovog takmičenja.

ATLANTA HOKS – MEMFIS GRIZLIS, 02.00

(Košarka, NBA liga)

Tim Bogdana Bogdanovića igra sve bolje kako sezone odmiče. I naš as je naštelovao ruku, postiže sve više poena i daje veliki doprinos Hoksima posle dvomesečne pauze zbog povrede kolena. Memfis je takođe u naletu, pobedio je na tri uzastopna meča u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu. U prethodnom meču je slavio na Floridi protiv Majamija, a pre toga je pobedio i Filadelfiju u gostima, jednog od najboljih timova u Istočnoj konferenciji.

OKLAHOMA SITI TANDER – ŠARLOT HORNETS, 02.00

(Košarka, NBA liga)

Oklahoma će teško do mesta u plej-ofu na veoma jakom Zapadu, ali je dobila igrača za budućnost, našeg asa Alekseja Pokuševskog. Mladi Srbin igra sve bolje kako sezona odmiče. Tander dočekuje Šarlot koji ima pozitivan skor u ligi – 25 pobeda i 24 poraza.

DENVER NAGETS – SAN ANTONIO SPARS, 03.00

(Košarka, NBA liga)

Denver je ušao u top formu. Pojačanje iz Orlanda Aron Gordon odlično se uklopilo u tim Nagetsa, dok Nikola Jokić igra u MVP izdanju. Tim iz Kolorada je u seriji od šest trijumfa, dok je ekipa Grega Popovića bez slasti pobede već tri meča. Denver je dobio tri od poslednja četiri meča protiv ekipe iz Teksasa.


tagovi

Treća smena

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara