TREĆA SMENA: Finale Kupa Južne Koreje, Velez bez imperativa, Atlanta na velikom ispitu

Vreme čitanja: 3min | pet. 10.12.21. | 23:00

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju tokom noći

Izabrane vesti

(Fudbal, Argentina 1)

Velez Sarsfild je obezbedio mesto u sledećoj kampanji Kopa Libertadores i u poslednji okršaj u sezoni može da bude bezbrižan. Ide u goste Platenseu, koji je stacioniran na 18. mestu, ali koji u zbirnoj tabeli koeficijenata u prethodne dve sezone koji se broje za opstanak ne stoji baš najbolje. Otuda mu je predstojeći duel značajniji i gledaće da ga reši u svoju korist. Platense je bez poraza na tri minula susreta, dok je Velez osvojio bod na protekla dva.

BOLIVAR – ROJAL PARI, 23.55

(Fudbal, Bolivija 1)

Noćas u La Pazu pada odluka o četvrtom mestu u bolivijskoj Diviziji profesional, a sastaju se Bolivar i Rojal Pari. Gosti dolaze iz Santa Kruza, najvećeg grada u ovoj zemlji sa više od 1.600.000 stanovnika, udaljen 500 kilometara od La Paza. Problem za fudbalere Rojal Parija je što dolaze iz grada koji je na nadmorskoj visini od 437 metara, dok Bolivar dočekuje rivala na stadionu Ernando Siles na čak 3.598 metara. Zna se kako je teško igrati u takvim uslovima. Bolivaru treba bod da bi obezbedio igranje u kvalifikacijama za Kopa Libertadores naredne godine. Rojal Pari i Bolivar su odigrali nerešeno – 1:1 sredinom avgusta u prvom delu šampionata. Velikan iz La Paza je pobedio tri od poslednja četiri meča na svom stadionu. Lavovi iz Santa Kruza su pre dve godine odigrali 2:2 u gostima protiv Bolivara.

ESTUDIJANTES - ALDOSIVI, 01.30

(Fudbal, Argentina 1)

Estudijantes je u dobroj formi, i u finalni duel kampanje prvenstva Argentine ulazi sa ciljem da se pobedom potencijalno domogne grupne faze Kopa Libertadores. Obezbedili su Studenti kvalifikacije za to takmičenje, ali tri boda uz poraz Kolona odvešće ih direktno u grupe. Ipak, sa druge strane imaće Aldosivi, koji je na tabeli dvogodišnjih rezultata i koeficijenata treći od dna. Svaki bod mu je dragocen kako bi stekao što bolju situaciju pred narednu kampanju i ne bi morao da strepi za opstanak u najjačem rangu. Estudijantes je bez poraza na šest minulih okršaja, dok je Aldosivi zabeležio tri pobede na protekla četiri susreta.

DAEGU – ČONAM, 04.30

(Fudbal, Kup Južne Koreje)

Revanš meč finala Kupa Južne Koreje igra se u neobičnom terminu, od 12.30 časova po lokalnom vremenu. Daegu ima prednost od 1:0 iz prvog meča, a favorit je u svakom slučaju, jer je treći najjači klub u Južnoj Koreji i ove sezone je igrao u četvrtfinalu Lige šampiona. S druge strane, Čonam je senzacija sezone, takmiči se u drugom rangu i tu je i ostao. Međutim, ukoliko danas nadoknadi minus i eliminiše Daegu, kao što je u polufinalu bio bolji od Ulsana, izboriće plasman u elitno takmičenje.

ATLANTA – BRUKLIN, 01.30

(Košarka, NBA liga)

Na velikom ispitu se nalaze košarkaši Atlante. U goste im dolazi trenutno najbolji tim Istočne konferencije, Bruklin Netsi. Pritom, Hoksi su lišeni pomoći Bogdana Bogdanovića, pošto je srpski reprezentativac povređen. Mini seriju od dva uzastopna poraza Atlanta je prekinula pre tri dana na gostovanju Minesoti (121:110). Bruklin je s druge strane u blagom padu forme, izgubio je na dva od poslednja tri meča. Ova dva tima su se sastala u Njujorku 4. novembra, a tada su Netsi trijumfovali sa 117:108.


tagovi

Treća smena

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara