TREĆA SMENA: Flamengo i Velez nemaju takmičarski pritisak, Atlanta bez Bogdanovića

Vreme čitanja: 3min | pet. 03.12.21. | 23:00

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju tokom noći

Izabrane vesti

(Fudbal, Brazil 1)

Atletiko je i dalje u igri za plasman u Kopa Sudamerikanu. Trinaesti je na tabeli, a i 14. mesto vodi u međunarodno takmičenje. Tri kola pre kraja ima jedan bod više od 15-plasirane Kujabe. U poslednjih pet kola nije izgubio, ostvario je seriju od četiri uzastopna remija, a zatim i pobedu nad Baijom u prošlom kolu sa 2:1. Noćas mu je rival Šapekoense, najslabiji tim u ligi, koji ima samo 15 bodova iz 35 kola. U prvom klubu, sredinom avgusta, odigrali su 1:1.

SPORT RESIFE – FLAMENGO, 23.55

(Fudbal, Brazil 1)

Za Flamengo je sezona završena. Atletiko Mineiro je pobegao na nedostižnih +11, osvojio je titulu, pa u preostala tri kola velikan iz Rio de Žaneira ne mora ni da se trudi. Palmeiras ne može da ga stigne, svakako će da bude drugi. Za Sport Resife još postoji teoretska šansa da se spase. Ako pobedi na preostale tri utakmice do kraja, Atletiko Paranense ne osvoji ni bod, a Baija i Gremio ne pobede nijednom, izboriće opstanak. Realnost je ipak da će koliko noćas da se oprosti od elite. U avgustu ga je Flamengo savladao sa 2:0.

FORTALEZA – ŽUVENTUD, 01.00

(Fudbal, Brazil 1)

Svaki bod je Fortalezi od zlatnog značaja do kraja šampionata. Bori se za plasman u Kopa Libertadores, trenutno je šesti na tabeli, prvi iznad crte koja vodi u grupnu fazu. Ima bod više od Fluminensea, tri od Amerike i Seare. Forma ne obećava, izgubio je tri od poslednje četiri utakmice. Mora zato da bude oprezan. Žuventudu takođe trebaju bodovi, bori se u isto vreme za opstanak i plasman u Kopa Sudamerikanu. Trenutno je 14. na tabeli. U prvom okršaju su Žuventud i Fortaleza odigrali 1:1.

VELEZ – PATRONATO, 01.30

(Fudbal, Argentina 1)

Velez je obezbedio plasman u Kopa Libertadores, tako da mu preostale dve utakmice u prvenstvu ne znače previše. U najboljem slučaju probiće se do druge pozicije u prvenstvu, ali River Plejt je već krunisan za šampiona. Patronatu s druge strane bodovi trebaju, kako bi olakšao sledeće sezone sebi borbu za opstanak. Ove niko ne ispada, zbog pandemije koronavirusa, ali je na zbirnoj tabeli Patronato najlošiji i u teškoj je situaciji. U Liga kupu u aprilu Velez je savladao Patronato sa 1:0.

DEFENSOR SPORTING – SERO, 01.45

(Fudbal, Urugvaj 2)

Borba za plasman u Primeru Urugvaja. Defensor Sporting je blizu plasmana u finale, u prvom meču polufinala kao gost je savladao Sero sa 2:1. U ligaškom delu je kod kuće savladao svog noćašnjeg rivala sa 2:0, u gostima je odigrao 0:0 i veliki je favorit. Sero ima samo jednu pobedu u poslednja četiri meča. Pobednik ovog dvomeča igraće u finalu protiv boljeg iz meča Sentrala i Rasinga iz Montevidea.

ATLANTA – FILADELFIJA, 01.30

(Košarka, NBA liga)

Ponovo je Bogdan Bogdanović na listi povređenih igrača i opet su Hoksi osuđeni da igraju bez njega. U četvrtak su uspeli i tako oslabljeni da savladaju Indijanu (114:111), čime su stigli do osmog trijumfa u poslednjih devet mečeva. Filadelfija je jedna od ekipa koje su pobeđivale Atlantu, 31. oktobra je bilo 122:94 za Seventisikserse. Uprkos tome, Hoksi su bolje rangirani na tabeli Istočne konferencije, imaju 12 pobeda i 10 poraza. Filadelfija je na 11:11.


tagovi

Treća smena

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara