TREĆA SMENA: Gaučo, Karioka i Nasionalov imperativ

Vreme čitanja: 4min | sre. 24.03.21. | 23:00

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju tokom noći

NOVO HAMBURGO - BRAZIL DE PELOTAS, 23.55

Izabrane vesti

(Fudbal, Brazil Gaučo)

Novo Hamurgo se suočava sa ispadanjem, dok se Brazil de Pelotas nada plasmanu u doigravanje. I jedan i drugi scenario su prilično realni. Domaći sastav je fenjeraš šampionata Gaučo na polovini ligaškog dela takmičenja, i jedini je tim bez pobede. Sakupio je dva boda iz pet rundi, a na poslednja tri susreta je poražen. U goste mu dolazi Brazil de Pelotas, koji je šestoplasiran i na tri boda udajenosti od četvrtog mesta koje vodi u plej-of. Ovaj tim je neporažen na prethodna tri okršaja. Pride, Hamburgo je četvrtoligaš, a Brazil de Pelotas dva ranga više.

DOMINIKANSKA REPUBLIKA - DOMINIKA, 23.55

(Fudbal, KONKAKAF kval. za SP)

Prva pomisao na duel Dominikanske Republike i Dominike svakako je da se radi o velikom rivalstvu, ali to nije slučaj. Kviskejanose u prvom kolu Grupe D kvalifikacija za Svetsko prvenstvo KONKAKAF zone očekuje sudar sa malenom Dominikom, koja gotovo da ne postoji na fudbalskoj mapi. Nije ni da Dominikanska Republika blista, nalazi se na 159. mestu FIFA rang liste, ali je miljama iznad protivnika. Generalnu probu za meč ova selekcije je imala protiv Srbije pre dva meseca, kada je duel u Santo Domingu završen bez golova. Domaćin je veliki favorit.

BOKA JUNIORS - DEFENSORES DE BELGRANO, 00.10

(Fudbal, Kup Argentine)

Ne ide Boki Juniors baš sve od ruke u okviru Liga kupa, takmičenju koje je osvojila u njegovom prvom izdanju, ali ambicije velikana iz Buenos Ajresa se znaju. Uvek i svugde, samo pobeda. Takav je slučaj i pred noćašnji okršaj u sklopu šesnaestine finala Kupa, posle neubedljivog učinka na svom stadionu ove sezone. Jedinu pobedu na domaćem terenu Đenovljani su zabeležili u sklopu Kupa, a i sada će dočekati drugoligaša Defensores de Belgrano. Spekuliše se da će kormilar Boke na teren da pošalje rezerviste. One najbolje čuva za derbi Liga kupa Argentine protiv Independijentea.

GVATEMALA - KUBA, 01.00

(Fudbal, KONKAKAF kval. za SP)

Premijerni duel 1. kola kvalifikacija za Mundijal u okviru Grupe C u KONKAKAF zoni Gvatemala igra sa Kubom. Domaćin je favorit za osvajajanje prvog mesta i očekuje se da lako izađe na kraj sa Karipskim lavovima. Kuba je 180. selekcija planete, Gvatemala 130. i već to je dovoljno za ostavljanje utiska, a pride je zanimljivo pomenuti da Kuba nikada nije slavila u gostima Gvatemali. Na dosadašnjih devet duela izborila je četiri remija i pet puta je poražena. Forma je isto na strani domaćina, koji je na 10 prethodnih mečeva ostvario šest pobeda, uz dva remija i poraza, dok je Kuba na istom uzorku zabeležila samo jedan trijumf, uz remi i osam neuspeha.

NASIONAL - BOSTON RIVER, 01.15

(Fudbal, Urugvaj 1)

Liverpul je već viđeni pobednik urugvajske Klausure, i osigurao je mesto u polufinalu plej-ofa za titulu. Sa druge strane, to ne znači da ostali nemaju za šta da se bore u preostale dve runde prvenstva. Nasional je lider posmatrajući ukupnu tabelu, koja računa sva tri dela sezone, a ta pozicija garantuje plasman u finale doigravanja za titulu. Velikan iz Montevidea noćas je domaćin Boston Riveru, koji ne može ni gore, ni dole, i potpuno je rasterećen pred gostovanje Trikolorima. Tradicija je na strani Nasionala, koji je na dosadašnjih 10 dvoboja sa Bostonom slavio u pet navrata, uz dva remija i tri poraza.

BOTAFOGO - FLAMENGO, 01.35

(Fudbal, Brazil Karioka)

Brazilski šampionat Karioka donosi nam noćas veiki derbi Rio de Žaneira između Botafoga i Flamenga. Dva tima u duel ulaze u sasvim različitom raspoloženju. Fogao je ispao iz najjačeg ranga u nedavno okončanoj sezoni, dok je Mengao osvojio titulu prvaka. Crno-beli ne blistaju ni u ovom državnom šampionatu, nalaze se na šestom mestu sa šest bodova, dok su crveno-crni drugoplasirani sa bodoma i utakmicom manje od vodeće Volta Redonde. U poslednje vreme više uspeha u međusobnim duelima imao je Flamengo, koji je pobedio na devet od 13 dvoboja, a bio je bolji i u najnovijem, početkom decembra prošle godine sa 1:0.

INTERNASIONAL - KAŠIJAS, 02.00

(Fudbal, Brazil Gaučo)

Možda ne igra u kompletnom sastavu, ali pitanje pobednika ne bi trebalo da se postavlja. Internasional noćas dočekuje Kašijas, u sklopu 6. kola Šampionata Gaučo. U prevodu, vicešampion prvenstva Brazila ima posla sa četvrtoligašem. Ipak, ekipa iz Porto Alegrea ne bi smela da se opusti, jer je nedaavno već dobila šamar od jednog niželigaša Sao Luiza, koji je slavio kao gost sa 2:1. Inter je drugoplasiran, mada ima isti broj bodova kao i lider Gremio, odnosno Kašijas i Sao Luiz, uz meč više od dva tima. Bilo kako bilo, Internasional je imao priliku da nauči lekciju, i sada verovatno neće ući lagano u meč.

ATLETIKO NASIONAL - JAGUARES DE KORDOBA, 02.00

(Fudbal, Kolumbija 1)

Medeljinski velikan se budi. Posle tromog start godine Zeleni su uhvatili priključak za vodećima i sada je samo na bod od tandema na vrhu Santa Fea i La Ekidada. Priliku da ih pretekne ima već noćas, i to četiri kola pred start plej-of. Prilično dobra situacija za Atletiko Nasional, i očigledno u pravo vreme tempirana forma. Zeleni su stigli na prag grupne faze Kopa Libertadores, odnosno u seriji su od četiri trijumfa. Od toga dva u šampionata, a sa 23 golova su najefikasniji tim u ligi. Gosti su solidni, na devetom mestu, prvom ispod crte za plej-of, a imaju samo četiri boda manje od Atletiko Nasionala. Ipak, doživeli su dva poraza zaredom, a teren u Medeljinu ove sezone niko nije uspeo da osvoji.


tagovi

Južna AmerikaTreća smena

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara