TREĆA SMENA: Igraju Paragvajci, Ekvadorci, Venecuelanci, a tu su i NBA liga i NHL

Vreme čitanja: 3min | pet. 21.05.21. | 23:00

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju tokom noći

AGVA SANTA – PORTUGESA, 23.55

Izabrane vesti

(Fudbal, Brazil – Paulista 2)

Fudbaleri Agva Sante su jednom nogom već u polufinalu plej-ofa druge lige Pauliste. Oni su u prvom četvrtfinalnom okršaju pre tri dana bili bolji od Portugese sa 2:0. Sada gosti imaju mnogo težak zadatak, em što moraju da nanesu Agva Santi prvi poraz u 2021. godini, em što moraju da budu ubedljivi. Poslednji meč Agva Santa je izgubila baš od Portugese, u decembru sa 1:0. Posle toga je bila neporažena na narednih 17 utakmica. U tom periodu je ostvarila 10 trijumfa i sedam remija. Samo dva puta viđeno je UG3+.

BOSTON – VAŠINGTON, 00.30

(Hokej, NHL)

Nastavlja se plej-of serija u NHL. Boston Bruinsi su u prednosti, vode sa 2:1 i igraju treći meč na svom terenu. Imaće i podršku sa tribina, dozvoljeno je prisustvo do 4.291 navijača. Sve tri utakmice ova dva tima otišli su u produžetke, dva puta je posle tri trećine bilo 2:2, a jednom 3:3. To dovoljno govori o izjednačenosti ova dva tima. Oni su u ligaškom delu još dva puta u 2021. godini igrali produžetke. Bruinsi su sada u naletu, imaju dve uzastopne pobede i napravili su brejk u prestonici. Međutim, očekujemo i odgovor Vašingtona.

GUAIRENJA – GUARANI, 01.00

(Fudbal, Paragvaj 1)

Apertura u Paragvaju ulazi u završnu fazu. Guairenja i Guarani su svoje takmičenje praktično završili, oba tima će okončati sezonu na sredini tabele. Trenutno su 5. i 6, Guairenja je bolje plasirana pošto ima tri boda više. Guarani pobedom može da je prestigne, ali kako nema plej-ofa, to je manje važno. Guarani će pokušati da se oporavi od šoka, u prošlom kolu je kod kuće izgubio od Libertada sa 6:1. Guairenja takođe ne briljira, u poslednjih šest kola je osvojila samo pet bodova. U martu je savladala Aboridžine sa 3:0.

KARABOBO – PUERTO KABELJO, 01.15

(Fudbal, Venecuela 1)

Puerto Kabeljo i dalje traži pobedu u novoj sezoni Primere Venecuele, posle prva četiri meča tri puta je remizirao i jednom izgubio. Karabobo je tek nešto bolji, ima poraz više, ali i pobedu više od svog narednog rivala. U prošlom kolu je savladao Jarakujanos sa 2:1. Karabobo i Puerto Kabeljo su igrali često u poslednjih nekoliko godina, šest puta u Primeri. Puerto Kabeljo je uspešniji, pobedio je na poslednja tri meča. Zanimljivo, samo na susretu u novembru prošle godine nisu oba tima postigla makar po jedan gol. Bilo je 3:0.

NUEVE DE OKTUBRE – MANTA, 02.00

(Fudbal, Ekvador 1)

Duel timova sa sredine tabele. Manta je posle 12 kola šampionata 9. sa 15 bodova, dok je Nueva de Oktubre za jednu poziciju lošiji, pošto je osvojio 13 poena. Manta je trenutno u nešto boljoj formi, na poslednja tri kola je osvojila sedam bodova. Njihov rival je s druge strane u seriji od dva uzastopna poraza. Nijedan od ova dva tima ne igra na međunarodnoj sceni, tako da ni sa te strane niko nije u boljoj poziciji, zbog eventualnog umora. Ova dva tima su se sastali dva puta prošle godine, obe ekipe su trijumfovale na svom terenu.

GOLDEN STEJT – MEMFIS, 03.00

(Košarka, NBA)

Kome će poslednja viza za plej-of NBA lige saznaćemo noćas. Memfis se tesnom pobedom nad San Antoniom (100:96) izborio za duel sa Golden Stejtom, osmim timom Zapadne divizije. Pobednik ovog duela igraće protiv Jute u osmini finala. Voriorsi su u četvrtak doživeli poraz od Lejkersa trojkom Lebrona Džejmsa u poslednjem napadu, a to je bio prvi njihov neuspeh posle šest uzastopnih trijumfa, a tek drugi na poslednjih 10 mečeva. U tom nizu su 13. maja savladali i Memfis, sa 113:101. To je bio jedini poraz Grizlija na poslednjih sedam mečeva.

VELINGTON – VESTERN JUNAJTED, 06.05

(Fudbal, Australija 1)

Velington Feniks i Vestern Junajted su praktično završili svoje sezone. I dalje imaju matematičku šansu da stignu Brizbejn i plasiraju se u plej-of, ali šest bodova zaostatka četiri kola pre kraja deluju kao preveliki minus. Pogotovo kada se uzme u obzir forma ovih klubova. Velington ima samo jednu pobedu u poslednjih pet kola, ostale utakmice je remizirao. Zato barem ne gubi, bez poraza je od 5. aprila, odnosno na sedam mečeva. Vestern je znatno lošiji, ima samo jedan osvojen bod u poslednjih pet kola, na kojima je ukupno dao jedan gol.


tagovi

NBA ligaEkvador 1NHL

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara