TREĆA SMENA: Ključa u Konkakafu u borbi za Katar, trka udvoje za titulu u Brazilu, Monfis izaziva Zvereva

Vreme čitanja: 5min | sre. 13.10.21. | 23:00

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju tokom noći

Izabrane vesti

(Fudbal, Brazil 1)

Atletiko Mineiro na stadionu Mineirao u Belo Orizonteu dočekuje Santos. Vicešampion Južne Amerike u ovoj Seriji A ima dosta problema. Finansijska kriza drma tim sa stadiona Vila Belmiro. Tokom sezone je ekipa iz Sao Paula ostala i bez talentovanog napadača Kajo Žorža koji je pojačao Juventus. Prošlog vikenda pobeđen je Gremio sa 1:0 u derbiju za opstanak i to golom Vagnera Leonarda u četvrtom minutu sudijske nadoknade. Tim bodovima, Santos je konačno izašao iz opasne zone. Tim iz Belo Orizontea je najbolji domaćin u ligi, sa čak devet pobeda i po jednim remijem i porazom. Atletiko Mineiro je u seriji od osam pobeda na svom terenu, dok je na gostovanjima Santos sakupio samo osam bodova (jedna pobeda na 12 utakmica). Mesto u špicu u domaćem timu rezervisano je za veterana Hulka, dok bi partner u napadu mogao da mu bude Dijego Kosta, najnovije pojačanje, nekadašnji fudbaler madridskog Atletika i Čelsija. Santos je u prvom delu sezone dobio Atletiko sa 2:0 golovima Mote i Markosa Giljermea.

FLAMENGO – ŽUVENTUD, 23.55

(Fudbal, Brazil 1)

Trener Flemenga Renato Gaučo Portalupi ne može da računa na čak osmoricu nosilaca igre. Povređeni su Vitinjo, Bruno Enrike, David Luiz i Dijego, dok su Urugvajac Araskaeta, Čileanac Maurisio Isla i reprezentativci Brazila Gabrijel Barbosa Gabigol i Everton Ribeiro i dalje sa svojim selekcijama pred mečeve kvalifikacija za Mundijal u Kataru. Dobra vest je da se u tim vraćaju golman Dijego Alves i defanzivac Gustvo Enrike. Za golove u domaćem timu biće zadužen džoker Pedro, koji je uvek dobro koristio odustvo udarnog tandema u napadu Enrike – Gabigol. Trener Žuventuda Markinjos Santos u Rio dolazi bez vezista Žadsona i Darvina koji su suspendovani zbog kartona, dok su povređeni golman Marselo Karne i napadač Niko Kastiljo. Flamengo će imati veliki motiv da se revanšira novom članu elite za poraz krajem juna, kada je Žuventud na svom terenu slavio sa 1:0 golom Peišotoa.

SAD – KOSTARIKA, 01.00

(Fudbal, Kvalifikacije za Mundijal u Kataru - Konkakaf)

Derbi kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru na tlu Severne i Srednje Amerike je u Kolumbusu gde SAD dočekuju Kostariku. Jenkiji, šampioni Gold kupa i Konkakaf Lige nacija, nisu dobro počeli poslednju rundu kvalifikacija. Posle dve pobede i dva remija, pre tri dana su iznenađujuće poraženi u gostima od Paname (0:1). Kostarika je posle četiri meča bez pobede, konačno slavila u San Hozeu protiv Salvadora (2:1) u petom kolu, i to posle preokreta u drugom poluvremenu. Tvorci tri boda bili su fudbaleri Alahuelensea, iskusni Brajan Ruiz i Selso Borhes. Kostarikanci su letos promenili selektora. Posle lošeg izdanja u Ligi nacija, Ronald Gonzalez je ustupio mesto Kolumbijcu Luisu Fernandu Suarezu. Amerikanci su u uvodnom ciklusu oslabljeni neigranjem najboljeg igrača Kristijana Pulišića. Fudbaler Čelsija ima problema s povredama ove sezone.

KANADA – PANAMA, 01.30

(Fudbal, Kvalifikacije za Mundijal u Kataru - Konkakaf)

Kanađani, uz lidera Meksika, jedina su selekcija bez poraza, ali imaju čak četiri remija i trenutno su na četvrtoj poziciji koja vodi u baraž. U prethodna dva kola osvojena su dva boda u Meksiku i Jamajci, a noćas u Toronto stiže Panama, koja ima bod više i stiže u dobrom rapoloženju posle velike pobede nad SAD-om. U ovom ciklusu mrežu Kanade ne brani kapiten Crvene zvezde Milan Borjan. On se tek oporavio od korona virusa koji ga je mučio prethodne dve nedelje. Za reprezentaciju zemlje javorovog lista zbog povrede ne može da igra ni napadač Bešiktaša Kajl Larin. Dobra vest za domaćina je da je spreman Alfonso Dejvis. Najveće nade navijači na stadionu BMO fildu u Torontu očekuju od fudbalera Lila Džonatana Dejvida. Osim Larina, noćas za domaćina ne može da igra ni njegov saigrač iz redova turskog šampiona Atiba Hačinson. Povređeni su u Kavalini i Hoilet. U odsustvu Borjana, dobro je mrežu čuvao u prethodna dva meča (primio samo jedan gol) golman Vankuvera Maksim Krepo.

FORTALEZA – GREMIO, 01.30

(Fudbal, Brauil 1)

Važan meč se igra u Fortalezi gde domaćin dočekuje "davljenika“ Gremio. Velikan iz Porto Alegrea je na mestu koje vodi u niži rang. Stiže na stadion Kastelao posle samo boda u prethodna četiri kola. Domaćin je poražen dva puta u poslednja tri kola, ali i dalje ima realne izglede da se bori za plasman u Kopa Libertadores. U prvom delu sezone nije bilo golova u duelu ovih timova. Na tri prethodne utakmcie Gremija i Fortaleze nije bilo pobednika. Na čak sedam od poslednjih osam mečeva ovih timova dolazio je tip 0-2 gola.

---------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

---------------------------

HONDURAS – JAMAJKA, 02,05

(Fudbal, Kvalifikacije za Mundijal u Kataru - Konkakaf)

Honduras i Jamajka u San Pedro Suli igraju za ostanak u igri makar za baraž. Obe selekcije jedine nisu pobedile u ovim kvalifikacijama za Katar. Trijumf je neophodan ako žele na Svetsko prvenstvo. Zbog domaćeg terena prednost je na strani Hondurasa, mada je poslednja dva međusobna duela dobila Jamajka. Domaćin nije dobio noćašnjeg rivala na tri poslednje utakmice.

SALVADOR – MEKSIKO, 04.05

(Fudbal, Kvalifikacije za Mundijal u Kataru - Konkakaf)

Meksiko je posle pet kola lider Konkakaf kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru. Selektor Sombrerosa, nekadašnji trener Barselone, Herardo Martino, ima veliki izbor kvalitetnih igrača, kako u inostranstvu, tako i u jakim domaćim klubovima. Poslednjih osam utakmica Meksiko je dobio noćašnjeg rivala. Prve zvezde selekcije su vezisti Porta Hesus Korona i krilni napadač Napolija Irving Lozano. U selekciju se ovog meseca vratio Raul Himenez, napadač Vulverhemptona.

ZVEREV – MONFIS, 04.30

(Tenis, Indijan Vels)

Pre nekoliko godina, duel Aleksandra Zvereva i Gaela Monfisa bio bi neizvestan, ali je Francuz sada daleko od svetskog vrha. Nemac je, uz prvog nosioca Danila Medvedeva, najveći kandidat za trofej na mastersu u kalifornijskoj pustinji. Zanimljivo je da Zverev u tri meča protiv Monfisa nije osvojio ni set, pa će imati veliki motiv da sruši veterana i plasira se u četvrtinale mastersa u Indijan Velsu.



tagovi

Treća smena

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara