TREĆA SMENA: Kvalifikacije za Libertadores i Sudamerikanu, Pokuševski i Bogdan u akciji

Vreme čitanja: 5min | uto. 16.03.21. | 22:30

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju tokom noći

Izabrane vesti

(Fudbal, Kopa Libertadores kvalifikacije)

Prva utakmica na stadionu Santosa okončana je pobedom domaće ekipe (2:1), te sastav iz Brazila ima lepu prednost. Ipak, ekipa koja je minule sezone osvojila treće mesto u plej-ofu šampionata Venecuele je pokazala zube na Vila Belmiro stadionu, postigla gol i čak imala više prilika od velikog favorita, pa se sigurno neće lako predati na svom stadionu. Santos je minulog vikenda slavio i u šampionatu Paulista protiv Ituana (2:1), pa u dobrom raspoloženju čeka revanš.

AJAKUČO - GREMIO, 01.30

(Fudbal, Kopa Libertadores kvalifikacije)

Gremio je već završio posao u prvom meču, kako je u Porto Alegreu slavio sa 6:1 protiv peruanske ekipe. Tako je i trener Renato Gaučo odustao od odlaska u Kito, kako će se zbog restrikcija Vlade Perua revanš odigrati u glavnom gradu Ekvadora. Samo dva igrača koja su učestvovala u ubedljivom trijumfu će početi meč, a Trikolori se i sa rezervnom postavom sa pravom nadaju pobedi.

INDEPENDIJENTE DEL VALJE - UNION ESPANJOLA, 01.30

(Fudbal, Kopa Libertadores kvalifikacije)

Fudbaleri Espanjole su slavili u prvom meču odigranom u Čileu (0:1), ali je jasno da u ovom dvomeču ništa nije gotovo. Independijente je bio i bolji rival na strani, pa je sa razlogom veliki favorit na svom stadionu. Ekipa iz Sangolkija, koja je kao trećeplasirana završila sezonu u Ekvadoru, je u međuvremenu slavila u veoma uzbudljivom meču u domaćem šampionatu protiv Aukasa (4:3), pa se nada novoj pobedi i plasmanu u treću rundu kvalifikacija. Pobednik ovog dvomeča će izvesno igrati sa Gremiom, koji ima luksuz da izgubi i sa četiri razlike od peruanskog Ajakuča.

12. OKTOBAR - NASIONAL ASUNSION, 23.15

(Fudbal, Kopa Sudamerikana kvalifikacije)

U Kopa Sudamerikani će se ove sezone igrati po prvi put i grupna faza. Vizu za ovaj deo takmičenja izvesno će dobiti dve paragvajske ekipe, kako će u kvalifikacionoj rundi koplja ukrstiti četiri sastava iz ove zemlje. Za jednu će se boriti 12. oktobar i Nasional, a prvi meč na programu je večeras. Sastav iz Asunsiona je u boljoj formi, pa je i pred gostovanje favorit, na prethodna tri meča nije doživeo poraz, u minulom kolu je remizirao bez golova sa River Plejtom. Ekipa iz Itague dočekuje tim iz glavnog grada posle poraza od Sero Portenja u ligi, ali će nesumnjivo dati sve od sebe da stekne prednost na svom stadionu.

ANTOFAGASTA - UAČIPATO, 01.30

(Fudbal, Kopa Sudamerikana kvalifikacije)

Dva čileanska tima boriće se za mesto u grupnoj fazi južnoameričkog pandana Ligi Evrope. Antofagasta je sezonu okončala na šestom mestu na tabeli Primere, sa dva boda više od Uačipata, kojem je pripala poslednja viza za kvalifikacije. Mesec dana prošlo je od okončanja sezone u Čileu, tokom koje su ova dva tima u dva navrata delila megdan. Pume iz Antofagaste su slavile kod kuće (2:1), dok na stadionu Stilersa iz Talkavana nije bilo pobednika, ali ni golova.

TOLIMA - DEPORTIVO KALI, 01.30

(Fudbal, Kopa Sudamerikana kvalifikacije)

Fudbaleri Tolime su u nešto boljoj formi, na poslednjih pet duela ostvarili su tri trijumfa uz dva poraza. U minulom kolu savladali su Haguares na svom stadionu i kao favorit dočekuju meč sa Deportivom. Sastav iz Kalija je imao blistav početak sezone, ali je u seriji od pet utakmica bez trijumfa. Posle četiri remija pretrpeo je poraz u gradskom derbiju od Amerike (0:2). Deportivo je bez trijumfa protiv Tolime na poslednja tri susreta, a prethodni put je na stadionu večerašnjeg protivnika slavio još 2018. godine.

DEPORTIVO PEREIRA - ČIKO, 02.00

(Fudbal, Kolumbija 1)

Ne cvetaju ruže ovim ekipama od starta kolumbijske Aperture. Posle 11 kola slabiji učinak od njih ima samo Petrolera. Svega šest bodova osvojio je Deportivo, Bojaka Čiko jedan više, pa bi predstojeći duel mogao da bude prelomni za nastavak sezone u oba sastava. Pereira je na poslednjih pet mečeva osvojila četiri boda (tri poraza), dok je jednak broj neuspeha imao i sastav iz Bogote, ali je makar dva puta slavio (Junior i Tolima). U poslednja četiri susreta ovih ekipa ekipa iz Pereire je slavila u tri navrata, jednom su podelile plen, a Čiko je minuli put slast trijumfa osetio u maju 2019. godine.

ČIKAGO - OKLAHOMA, 01.00

(Košarka, NBA)

Oklahoma igra sve bolje u poslednje vreme, a jedan od glavnih razloga za uspon Tandera je i odlična igra Alekseja Pokuševskog. U pobedi nad Memfisom u nedelju veče mladi srpski košarkaš je sa 19 godina i 78 dana starosti postao najmlađi igrač koji je na jednom meču upisao 20 ili više poena, 10 ili više skokova i pritom pogodio pet ili više trojki. Od povratka iz razvojne lige beleži 13,7 poena po meču, igra sa velikim samopouzdanjem i treba očekivati još jednu dobru rolu bivšeg igrača Olimpijakosa, koji se ustalio u startnoj petorci Grmljavine. Bulsi ipak neće biti lak plen, imaju plej-of ambicije ove sezone i nošeni Lavinom, Markanenom i sve boljim rukijem Patrikom Vilijamsom sa pravom veruju u trijumf protiv mlade ekipe iz Oklahoma Sitija.

HJUSTON - ATLANTA, 01.00

(Košarka, NBA)

Roketsi su u seriji od 16 vezanih poraza, a za rivala imaju tim koji je nanizao pet trijumfa. Hoksi su veliki favorit i u Teksasu, a raduje i sve bolja igra Bogdana Bogdanovića, koji je u trijumfu nad Kavalirsima zabeležio 12 poena (najbolje izdanje od povratka iz povrede). Atlanta želi da izbegne plej-in i domogne se jedne od prvih šest pozicija na Istoku, a da bi mogla da nastavi da gaji takve ambicije moraće da upiše recku i u Hjustonu. Gosti će biti bez Krisa Dana, Diandre Hantera i Kema Rediša, dok Stiven Sajlas ne može da računa na Dantea Eksuma, Erika Gordona, Radionsa Kurusa i Pi Džej Takera. Pod znakom pitanja su i nastupi Klinta Kapele i rukija Onjeke Okongvua za Jastrebove, dok će stručni štab Raketa pred sam meč doneti odluku o statusu Džona Vola i Danuela Hausa.


tagovi

Treća smena

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara