TREĆA SMENA: Kvalifikacije za Libertadores i Sudamerikanu, Žinjak ruši Pačuku

Vreme čitanja: 3min | čet. 18.03.21. | 22:30

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju tokom noći

ATLETIKO NASIONAL – GUARANI, 01.30

Izabrane vesti

(Fudbal, Kopa Libertadores kvalifikacije)

Opravdao je Atletiko Nasional ulogu favorita i poneo 2:0 iz Asunsiona. Nije sve išlo kao po loju iako su Zeleni brzo slomili otpor domaćina. Poveo je Nasional golom Barere, a Rovira je u 98. minutu obezbedio mirniji revanš u Medeljinu. Kolumbijski predstavnik će kao i pre osam godina u šesnaestini finala Kopa Sudamerikane u revanšu moći da igra na kartu remija.

AUKAS – GVAJAKAILI SITI, 23.15

(Fudbal, Kopa Sudamerikana kvalifikacije)

Omogućeno je u Kopa Sudamerikani da se u kvalifikacijama sastanu timovi iz iste zemlje. U redizajniranom izdanju sastaju se timovi iz istih zemalja. Dueli Aukasa u Gvajakailija po pravilu u ekvadorskom šampionatu iznedre goleadu, a pobeđuje domaćin. Na prethodna tri međusobna meča Aukas je dva puta trijumfovao, dok je poslednji put slavio Gvajakaili. Zagarantovano je GG4+ kada ove dve ekipe ukrste koplja.

GUAIRENJA – RIVER PLEJT, 23.15

(Fudbal, Kopa Sudamerikana kvalifikacije)

Za jedno od dvanaest neupražnjenih mesta u grupnoj fazi boriće se i paragvajski klubovi. Guairenja je u strašnoj formi, sa Libertadom se upustila u trku u Aperturi. Pretrpela je samo jedan poraz u paragvajskom prvenstvu. River Plejt je izgubio korak. Na prethodna četiri meča doživeo je tri neuspeha. Gvairenja je izašla kao pobednik iz poslednja dva direktna okršaja.

METROPOLITANOS – PEURTO KABELJO, 23.15

(Fudbal, Kopa Sudamerikana kvalifikacije)

Dueli Metropolitanosa i Puerto Kabelja po pravilu ne obiluju golovima. Tvrdo i uglavnom bez pobednika. Važnost meča će pojačati pritisak, svaka greška timove bi mogla skupo da košta, pa ne treba očekivati zaletanje. Dva tima su se do sada sastala šest puta, a na četiri utakmice nije dobijen pobednik.

KARLOS MANUČI – MELGAR, 01.30

(Fudbal, Kopa Sudamerikana kvalifikacije)

Kada Karlos Manuči i Melgar dele megdan, ne pada više od dva gola. Oba tima su po jednom slavila u međusobnom duelu, a prethodna dva meča nisu iznedrila pobednika. Peruansko prvenstvo tek je startovalo. Karlos Manuči je na premijeri bio uspešan i lider je grupe A. Melgar je poklekao na prvom koraku, podelio je bodove sa Universitariom.

KOBRESAL – PALESTINO, 01.30

(Fudbal, Kopa Sudamerikana kvalifikacije)

Kobresalu i Palestinu će okršaj u kvalifikacijama za Kopa Sudamerikanu praktično biti prvi meč u novoj sezoni. Iza njih je mesec dana pauze. U minuloj sezoni Palestino je zauzeo peto mesto u čileanskom prvenstvu, dok je Kobresal završio kao sedmoplasirani. Poslednji međusobni meč odigrali su pre dva meseca, a Palestinu je pripala goleada – 3:2.

LA EKIDAD – PASTO, 01.30

(Fudbal, Kopa Sudamerikana kvalifikacije)

Uveliko se lopta kotrlja širom Kolumbije, pa La Ekidad i Pasto ne ulaze nespremni u kvalifikacioni ciklus. Oba tima su imala nešto slabiji start, ali su podigli formu. I La Ekidad i Pasto su neporaženi u poslednjih pet utakmica. La Ekidad se bolje kotira, drži 5. poziciju sa 22 boda, Pasto je 11. sa 15, ali to ništa neće značiti u kvalifikacijama. Pasto je samo jednom slavio protiv La Ekidada na prethodnih 12 utakmica. To je već podatak koji govori ko je bliži prolasku.

PAČUKA – TIGRES, 03.00

(Fudbal, Meksiko 1)

Razočaravajuću sezonu do sada imaju oba tima u Klausuri. Ali, kod Pačuke je primetan boljitak. Vezala je dve pobede, osvojila sedam bodova na prethodna tri meča i više nije fenjeraš. Tigres je bez pobede četiri meča u nizu, ali se i dalje nalazi unutar plej-of zone. Novi poraz bi to mogao da promeni, a Pačuka bi trijumfom preskočila Tigres. Podela plena ne odgovara nikome u ovom trenutku.


tagovi

Treća smenaJužna Amerika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara