TREĆA SMENA: Osim Libertadoresa i Sudamerikane igra se i u Brazilu i Boliviji, kreću i Meksikanci

Vreme čitanja: 4min | čet. 22.07.21. | 23:00

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju tokom noći

Izabrane vesti

(Fudbal, Brazil 2)

Derbi 13. kola brazilske Serije B. Drugoplasirana Koritiba dočekuej petoplasirani CRB. Oba tima imaju albicije da se plasiraju u Seriju A, a ovaj meč iako neće ništa konkretno da odluči, pošto ima još mnogo da se igra, imaće uticaj na samopouzdanje ekipe koja pobedi. Koritiba nije izgubila na osam uzastopnih mečeva, a u tom periodu je primio samo četiri gola. Ova dva tima su se poslednji put sastali 2019. godine, takođe u Seriji B, a oba puta je slavio CRB. Koritiba ga je savladala samo jednom na poslednjih pet susreta.

BOLIVAR – PETROLERO, 00.15

(Fudbal, Bolivija 1)

Rivali ne dopuštaju Bolivaru da se opusti. Trenutno je četvrti u prvenstvu Bolivije, ali ima dve odigrane utakmice i bod manje od Rojal Parija i Palmaflora. Mogao bi da ih prestigne ukoliko savlada Orijente Petrolero. Kada se ova dva tima sastanu, najčešće Bolivar i pobeđuje. Trijumfovao je pet puta na poslednjih šest okršaja, uz jedan remi 2019. godine. Orijente nije izgubio na poslednjih pet prvenstvenih mečeva, tri puta je slavio i dva puta je remizirao. U tom periodu je primio samo jedan pogodak.

INDEPENDIJENTE – SANTOS, 00.15

(Fudbal, Kopa Sudamerikana)

Okršaj slavnih klubova u osmini finala Kopa Sudamerikane. Santos ima prednost od 1:0 iz prvog meča, što je solidan rezultat, ali ne dovoljan da bismo se usudili da unapred proglasimo Brazilce pobednicima ovog dvomeča. Independijente je razočarao na otvaranju argentinskog šampionata, odigrao je samo 0:0 protiv Argentinosa. Isti dan je i Santos remizirao, 2:2, ali protiv znatno jačeg protivnika. Otkinuo je bod kao gost Bragantinu. Independijente i Santos su se sastali u osmini finala Kopa Libertadoresa 2018. godine. Tada su Argentinci prošli dalje, pošto su kod kuće slavili sa 3:0, a potom u Brazilu odigrali meč bez golova.

ESTUDIJANTES DE MERIDA – TRUHILJANOS, 01.15

(Fudbal, Venecuela 1)

Zicer za Estudijantes de Meridu. U goste mu noćas dolazi preslabi Truhiljanos, najslabiji tim divizije Oksidental. Trugiljanosi iz 12 mečeva nisu osvojili još nijedan bod, a gol razlika im je 2:45. Poslednji poraz doživeli su od Hermanosa sa 6:0, a reč je o timu koji je za pet poena lošije rangiran od Estudijantesa. Domaćin je u poslednjih sedam kola doživeo samo jedan poraz, od Portugese. Upisao je još pet pobeda i jedan remi. Ove godine je već dva puta igrao protiv Truhiljanosa, slavio je prvo u aprilu sa 4:0, a zatim u junu sa 7:0.

ORLANDO SITI – FILADELFIJA, 01.30

(Fudbal, MLS)

Dugo je Orlando Siti bio u vrhu Istočne konferencije, ali je prethodnih nedelja usledila serija loših rezultata. Izgubio je od Njujork Red Bulsa i Čikaga, a zatim i remizirao sa Torontom, što je bilo dovoljno da sklizne na četvrtu poziciju. Jedan od timova koji ga je preskočio je i Filadelfija, njegov noćašnji rival. Tim iz Pensilvanije je to uradio pobedom nad Di-Si Junajtedom sa 2:1 u prošlom kolu. Poslednja dva takmičarska meča Orlanda i Filadelfije završena su nerešenim ishodom, 2:2 i 1:1. U martu ove godien su odigrali i jedan prijateljski meč, Orlando je pobedio sa 3:1.

PENJAROL – NASIONAL, 02.30

(Fudbal, Kopa Sudamerikana)

Okršaj urugvajskih velikana i velikih konkurenata u osmini finala Kopa Sudamerikane. U prvom susretu ova dva tima Penjarol je kao gost slavio sa 2:1, što ga dovodi u veoma pozitivnu poziciju uoči revanša. Ove godine su se sastali već tri puta, a zanimljivo da u prvenstvu nijedan meč nije pripao Penjarolu. Bilo je 0:0 u februaru i 2:0 za Nasional 4. jula. Od poslednjih 16 susreta ova dva tima samo je dva puta trijumfovao onaj koji je igrao kao gost. Upravo to se desilo prošle nedelje. Pobednik će igrati protiv Sporting Kristala.

INTERNASIONAL – OLIMPIJA ASUNSION, 02.30

(Fudbal, Kopa Libertadores)

Posle 0:0 u prvom okršaju Internasionala i Olimpije, pobedio je tim iz Porto Alegrea u ponedeljak Žuventud sa 1:0 i tako koliko-toliko popravio raspoloženje. Ipak, dugo je već u krizi i nije pobedio na dva uzastopna meča još od početka maja i svog prethodnog susreta sa Olimpijom.Tada je savladao Paragvajce u grupi Kopa Libertadoresa sa 6:1, a zatim Žuventud sa 4:1. Posle toga je krenula kriza koja traje već 20 mečeva. U tom periodu su ostvarili samo pet pobeda i čak sedam poraza. Sada bi baš protiv istih rivala mogli da prekinu lošu formu.

KERETARO – KLUB AMERIKA, 04.00

(Fudbal, Meksiko 1)

Mečom u Keretaru počinje nova sezone u Meksiku. Klub Amerika je ligaški deo Klausure završio na drugom mestu, ali je tim iz Meksiko Sitija ispao već u prvoj nokaut rundi plej-ofa od Pačuke. Početkom godine na klupi je seo Santijago Skolari, Španac koji je nekoliko mečeva bio trener Reala. Ovog leta tim sa stadiona Asteka je dobro pazario. Iz Monterja je stigao Migel Lajun, iz Pueble Salvador Rejes, iz Keretara Fernando Madrigal, iz Tihuane Džordan Silva, dok je jedino plaćeno obeštećenje za Španca Alvara Fidalga koji je stigao iz Kasteljona za 1.000.000 evra. U timu nije više iskusni napadač Đovani dos Santos. Na početku prvenstva Solari neće imati najjači tim. Kapiten tima, golman Giljermo Očoa je sa olimpijskim timom u Tokiju. Ove godine u Klausuri, Amerika je na svom terenu dobila Keretaro sa 2:1. Na četiri vezane utakmice ovih timova bio je tip GG3+.


tagovi

Treća smena

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara