TREĆA SMENA: Počinje Torneo Intermedio u Urugvaju, paragvajski derbi bez rezultatskog značaja

Vreme čitanja: 3min | pet. 02.06.23. | 23:00

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju tokom noći

Izabrane vesti

(Fudbal, Ekvador 1)

Verovatno odlučujuća utakmica za Independijente del Valje u ovogodišnjoj Aperturi. Do kraja te faze takmičenja ostala su samo još tri kola, a Independijente je prvi na tabeli, sa pet poena prednosti u odnosu na drugoplasiranu Barselonu iz Gvajakila. Srećom po njega, Barselona ga nije kaznila za poraz od LDU Kita (3:2) u prošlom kolu. Samo dan kasnije je i tim iz Gvajakila izgubio od El Nasionala (4:1). Sada Independijente igra protiv aktuelnog šampiona Aukasa, koji je loše odigrao Aperturu i trenutno je tek sedmi na tabeli, sa sedam poena manje od lidera. Osvajanjem Aperture Independijente ne bi osigurao titulu, već samo plasman u finale, koje se igra krajem godine.

LA LUZ – PENJAROL, 01.00

(Fudbal, Urugvaj 1)

Torneo Intermedio je takmičenje koje se igra u Urugvaju između dva prvenstva, Aperture i Klausure, a ono je svojevrsni Liga kup u kojem učestvuju samo prvoligaši. Novu sezonu otvoriće duel osvajača Aperture Penjarola i La Luza, tima koji je u nedavno završenom takmičenju bio deveti. Ekipe su podeljene u dve grupe od po osam ekipa, najbolji tim iz svake grupe plasiraće se u finale, a osvajač Intermedija će igrati u Superkupu Urugvaja sledeće sezone protiv šampiona. Penjarol i La Luz su u A grupi, u kojoj su još Danubio, Vonderers, Defensor Sporting, River Plejt, Boston River i Montevideo Siti. U prvenstvenom susretu sredinom februara Penjarol je savladao La Luz jedva sa 4:3, golom Areza iz penala u 98. minutu. Prethodno je Penjarol gubio sa 1:0, pa preokrenuo na 3:1, samo da bi Rojon golovima u 83. i 87. minutu doveo La Luz nadomak velikog boda.

AURORA – LIBERTAD GRAN MAMORE, 01.00

(Fudbal, Bolivija 1)

Fudbaleri Aurore su u padu forme, vezali su tri utakmice bez pobede (dva remija i jedan poraz). To ih je koštalo pada na tabeli, posle 14 kola su šesti, sa 10 bodova manje od lidera Strongesta. U goste Aurori noćas dolazi Libertad, koji je 14. sa svega pet poena manje. Bio je i lošije rangiran, ali je sa dva uzastopna trijumfa u prethodna dva kola uspeo da popravi položaj. Libertad je inače novi prvoligaš i do sada nije igrao takmičarske mečeve protiv Aurore.

SERO PORTENJO – LIBERTAD, 01.30

(Fudbal, Paragvaj 1)

Pola sata posle manje bitnog na teren će izaći i onaj slavni Libertad. Velikan iz Asunsiona noćas igra veliki gradski derbi protiv jednog od najvećih rivala Sero Portenja. Nažalost, ovog puta bez nekog posebnog značaja, jer su do kraja Aperture ostala samo još dva kola. Libertad je obezbedio titulu, ima 13 poena više od drugoplasiranog Sero Portenja, a trenutno je u seriji od četiri uzastopna trijumfa. S druge strane, Sero je očigledno digao ruke otkad je ostao bez šanse da se domogne trona, pa nema nijednu pobedu u poslednja četiri kola (po dva remija i poraza). U prvom susretu ove sezone Libertad je deklasirao Sero sa 5:0, uz čak četiri pogotka kapitena Oskara Kardoza.

TIGRE – TALJERES KORDOBA, 02.30

(Fudbal, Argentina 1)

Ako neko može da ugrozi River Plejt ove sezone i njegove šampionske ambicije, onda je to Taljeres Kordoba. Tim koji je u poslednje dve sezone konstantno dobar, sada je ušao u odličnu formu (četiri pobede u prethodnih pet kola, uz jedan remi), pa se probio do trećeg mesta. Lider River ima sedam poena više, što je i te kako dostižno u preostalih devet kola ako se nastavi sa ovakvim igrama. Naredni rival Taljeresa je 15-plasirani Tigre, koji sasvim suprotno, nema nijednu pobedu u poslednjih pet kola (tri remija i dva poraza). Sa 22 boda, za Taljeresom zaostaje 12 poena, a za Bokom Juniors i devetim mestom koje vodi u Kopa Sudamerikanu pet.

ADT TARMA – ALIJANCA LIMA, 03.00

(Fudbal, Peru 1)

Ostala su još dva kola do kraja Aperture, ali fudbaleri Alijance mogu u potpunosti da se opuste – osvojili su prvo mesto i obezbedili plasman u finale. Drugoplasirani Sportnig Kristal ima pet poena manje, ali i odigran meč više, tako da ne može da ugrozi prvog finalistu. Ipak, očekuje se noćas još jedna laka pobeda Alijance, pošto gostuje nejakom ADT-u. Reč je o ekipi koja nema nijednu pobedu u prethodnih pet kola (dva remija i tri poraza), te sa 17 poena (22 manje od Alijance) zauzima slabu 15. poziciju,


tagovi

Treća smena

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara