TREĆA SMENA: Selesao pleše protiv Perua, derbi brazilskih velikana u Riju, Baksi žele majstoricu

Vreme čitanja: 4min | čet. 17.06.21. | 23:00

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju tokom noći

Izabrane vesti

(Fudbal, Kopa Amerika)

Kolumbijci su startovali Kopa Amerika minimalnom pobedom protiv Ekvadora. Jedini strelac bio je as Boke Juniors Edvin Kardona. Venecuelanci su stigli u Brazil oslabljeni, bez dvocifrenog broja reprezentativaca koje je pokosio virus korona. Na premijeri u Braziliji Selesao je lako slavio sa 3:0. Kolumbijci su pobedili komšije na tri od poslednjeih pet utakmica, dok su dva meča završena remijem. Pre nešto više od sedam meseci Kolumbija je na svom terenu slavila protiv narednog rivala sa 3:0 u kvalifikacijama za Mundijal u Kataru naredne godine.

FLUMINENSE – SANTOS, 23.55

(Fudbal, Brazil 1)

Domaćin je jedan od šest timova koji nisu osetili gorčinu poraza. U prošlom kolu pre četiri dana Flu se izvukao u Bragansi protiv Bragantina. Bikovi su vodili sa 2:0 do 75. minuta, ali četa Rožera Mašada Markeza u Rio de Žaneiru je donela vredan bod (2:2). Santos je imao dosta problema ove godine. Finansijska kriza drma Ribe iz Sao Paula. Meč četvrtog kola imao je predigru. Novi trener Santosa Fernando Diniz želeo je iz Fluminensea da dovede Paula Enrikea Gansa na pozajmicu, ai su stopirani pregovori dva tima. Flu će noćas bit jači za Lukasa Klara, Martinelija, Nenea, Garbijela Tekšeiru i najboljeg strelca, vremešnog Freda koji nisu igrali protiv Bragantina. Mašado ne može da računa na povređene Samjuela Ksavijera i Nina. Zamene bi trebalo da budu Kalegari i Manoel. Santos će na Marakani da bude lišen usluga suspendovanog Luana Peresa. Sančez i Ranijel se oporavljaju od povreda, kao i Sandri i Žobson.

ATLETIKO GO – FORTALEZA, 23.55

(Fudbal, Brazil 1)

Senzacionalni lider šampionata Brazila posle tri kola je Fortaleza. Od borbe za opstanak prošle sezone, stigla je do liderske pozicije. Naravno, pitanje je nedelje kada će da sklizne s čela Serije B. Lider gostuje noćas u Gojaniji protiv odličnog Atletiko Gojaniensea koji ima takođe maksimalan učinak, ali iz dva kola. Uz Atletiko Paranaense i Flamengo je jedini tim koji nije primio gol na startu Brazileiraa (gol-razlika je 3:0).

SPORT RESIFE – GREMIO, 23.55

(Fudbal, Brazil 1)

Velikan iz Porto Alegrea Gremio ima košmarni start u novoj sezoni. Ima dva poraza, a početkom godine nije uspeo da se plasira ni u Kopa Libertadores. Trostruki šampion Južne Amerike gostuje noćas Sport Resifeu koji ima samo bod iz tri kola. Resife će za meč četvrtog kola Serije A da bude jači za napadača Neiltona i Everalda, koji su se od utorka priključili treninzima. Levi bek Žunior Tavares je van tima zbog bolesti, kao i napadač Maksvel. Vezista Žoao Igor i napadač Leandro Barsija i dalje su van stroja posle operacija. Trener Gremija prvi put u šampionatu moći će da računa na Daglasa Kostu koji je prošlog meseca stigao u Gremio na jednogodišnju pozajmicu iz Juventusa. Lucidni as počeće meč s klupe, ali se očekuje u nastavku da dobije šansu da debituje za poljuljanog giganta.

BRAZIL – PERU, 02.00

(Fudbal, Kopa Amerika)

Nejmar i drugovi noćas na Olimpijskom stadionu u Rio de Žaneiru Nilton Santos dočekuju Peru kome će ovo biti prvi meč na šampionatu. Biće to repriza finala Kopa Amerika pre dve godine kada je Selesao slavio na Marakani sa 3:1. Selektor Tite promešaće karte protiv Perua. Brazilski Globo najavljuje bar šest promena u odnosu na sastav kojije igrao u nedelju na otvaranju šampionata protiv Venecuele. Golman Mančester Sitija Ederson se vraća na gol umesto Alisona iz Liverpula. Tijago Silva se oporavio od povrede i biće u poslednjoj liniji odbrane. Fabinjo će zameniti Kazemira na sredini terena, a Gabrijel Barbosa Gabigol će biti starter umesto asa Evertona Rišarlisona. Everton bi mogao da zameni vezistu Liona Lukasa Paketu, dok bi Fred iz Mančester junajteda mogao da ustupi mestu Evertonu Ribeiru, vezisti Flamenga. U odsustvu povređene prve zvezde Peruanaca Paola Gerera najviše se očekuje od napadača italijanskog Beneventa Đanluke Lapadule.

TOLIMA – MILJONARIOS, 03.00

(Fudbal, Kolumbija, Apertura – plej-of)

U naredna tri dana pada odluka o šampionu kolumbijske Aperture. Prvi meč finala igra se noćas na stadionu Manuel Muriljo Toro u Ibageu, a sastaju Deportes Tolima i Miljonarios. Ovo nije samo dvoboj nekadašnjih šampiona, ovo je i dvoboj ukrštenih priča u kojoj su stratezi obe ekipe idoli svojih rivala u velikom finalu. S jedne strane tu je Ernan Tores, sadašnji trener Los Piahosa i idol svog noćašnjeg protivnika, sa kojim je bio prvak u format Klausura 2012. godine, čime je prekinuo 24 godine dug period bez trofeja za Milionere. Sa suprotne strane, na klupi popularnih Ambasadora iz Bogote nalazi se Alberto Gamero, stručnjak koji je sa Deportes Tolimom osvojio najviše trofeja, turnir Apertura 2018. godine i Kup Kolumbije 2014. Na poslednjih deset okršaja ovih ekipa, pored velike dominacije Tolime, koja je zabeležila pet pobeda, viđeno je čak četiri remija, uključujući i poslednji odigran bez postignutih golova u ligaškom delu sezone. Miljonarios uspeo da slavi tek jednom, i to pre gotovo četiri godine. Revanš je za tri dana u Bogoti.

MILVOKI BAKS – BRUKLIN NETS, 02.30

(Košarka, NBA liga)

U ovoj polufinalnoj seriji Istočne konferencije svih pet pobeda su ostvarili domaćini. Bruklin vodi sa 3:2 i noćas u Viskonsinu ima prvu meč loptu za finale. Netsi će biti jači za oporavljenog Džejmsa Hardena, ali Kajrija Irvinga još neće biti u timu. Goste iz Njujorka nosi fenomenalni Kevin Durent. Očekuje se odgovor Janisa Adetokumba i Baksa koji žele da izbore majstoricu.


tagovi

Treća smena

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara