TREĆA SMENA: Verdao je umoran, Santos slab u gostima, oprez u Mendozi, 4+ na visini Potosija...

Vreme čitanja: 4min | pet. 23.04.21. | 23:00

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju tokom noći

GUARANI - PALMEIRAS, 01.00

(Fudbal, Brazil Paulista)

Izabrane vesti

Guarani i Palmeiras su pozicionirani na trećim pozicijama Grupa C i D, ali je domaćin u boljoj situaciji jer je samo bod daleko od Santosa koji je na mestu koje garantuje proboj u završnicu prvenstva Paulista. Sa druge strane, Palmeiras eje u zaostatku od tri duela u odnosnu na lidera Bragantina i jedan naspram drugoplasiranog Novorizontina, ali ima i pet bodova deficita u odnosu na njega. Bez pobede je na tri poseldnja susreta i na megdan dolazi umoran posle slavlja u Peruu nad Universitarijom pre dva dana na otvaranju grupne faze Kopa Libertadores.

AJAKUČO - SIJENISIJANO, 01.00

(Fudbal, Peru 1)

Najuspešnija dva sastava uvodnog dela sezone u Grupi A prvenstva Perua odmeriće noćas snage. Lider Ajakučo ide na noge Sijensijanu, koji je sakupio dva boda manje, ukupno osam iz četiri duela. Ajakučo je jedini kiks u vidu remija zabeležio na gostovanju Kusku, dok je na preostala tri duela pobedio bez primljenog gola. Tradicija je na strani Ajakuča, koji je neporažen na devet prethodnih dvoboja sa Sijensijanom, a u poslednjem pre nepuna dva meseca je pobedio u gostima sa 4:1.

SPORTING KANZAS SITI - ORLANDO SITI, 01.30

(Fudbal, MLS)

Drugo kolo novog izdanja MLS-a otvaraju noćas Sporting Kanzas Siti i Orlando Siti na stadionu Čildrens Mersi park. Tim sa Floride je u prvom kolu na svom terenu odigrao duel bez golova sa jednim od glavnih pretendenata na krunu Atlantom, dok je Kanzas Siti pobedio Njujork Red Buls u gostima sa 2:1. Domaći sastav je zablistao u minulom šampionatu, završivši kao prvi u Zapadnoj konferenciji, a ključ uspeha bila je odbrana. I Orlando može da bude zadovoljan ostvarenim, pošto je završio na četvrtom mestu Istoka. Na četiri od šest minulih dvoboja ovih timova mreža se tresla na obe strane, uz barem tri pogotka.

NASIONAL POTOSI - ROJAL PARI, 01.30

(Fudbal, Bolivija 1)

Vodeći sastav prvenstva Bolivije penje se sa 400 metara na planinu, na skoro 4.000 iznad nivoa mora, gde ga čeka Nasional Potosi. Rojal Pari je na četiri dosadašnja duela ostvario maksimalan učinak, dok je Nasional šestoplasiran sa pet bodova manje. Na mečevima Rojal Parija u proseku pada više od pet golova po meču, dok je prosek domaćina 4,25. Interesantno, Rojal Pari na dosadašnjih pet gostovanja Nasionalu nije uspeo da pobedi, a u dva navrata je izvukao remi.

GODOJ KRUZ - SENTRAL KORDOBA, 02.15

(Fudbal, Liga kup Argentine)

Duel timova van forme otvoriće 11. rundu Liga kupa Argentine. Godoj Kruz je pozicioniran na 10. mestu Grupe A sa 12 bodova, tri manje od četvrtoplasiranog San Lorenca koji je na mestu koje vodi u nokaut fazu. Sa druge strane, Sentral Kordoba je osmoplasirana sa bodom više, ali kako je Godoj slavio samo jednom na sedam proteklih mečeva, a gost nije uspeo da trijumfuje na poslednjih pet, izvesno je da u Mendozi treba očekivati oprez sa obe strane.

PUEBLA - PUMAS, 02.30

(Fudbal, Meksiko 1)

Branilac titule u Aperturi Leon se trgao i hita ka plej-ofu, dok finalisti ne cvetaju ruže. Pumas je popravio formu, zarežao pet duela bez poraza, ali previše remizira i to ga je koštalo situacije u kojoj je prvi ispod crte koja razdvaja one koji će u doigravanje i one koji završavaju sezonu. Noćas Pumas ide u goste trećeplasiranoj Puebli, koja je u seriji od tri slavlja. Na utakmicama Pumasa pada ubedljivo najmanje golova u ligi, samo 1,40 u proseku.

NOVORIZONTINO - SANTOS, 03.15

(Fudbal, Brazil Paulista)

Bragantino se izdvojio na čelu Grupe C, Novorizontino ga prati, a Palmeiras je pet koraka iza njega. Iznenađujuće dobro deluje Novorizontino ove godine u državnom prvenstvu Paulista, vezap je četiri pobede i noćas Santosu neće biti lako. Santasiko iz Sao Paula je drugi u Grupi D, sa bodom više od Guaranija, i ne bi smeo da kiksira ako želi da se plasira u četvrtfinale takmičenja. Santos je ove sezone na tri gostovanja osvojio samo bod, uz gol-razliku 2:9.

MAZATLAN - LEON, 04.30

(Fudbal, Meksiko 1)

Osvajač Aperture se nije snašao na startu Klausure, ali se pribrao na vreme. Leon gazi redom, vezao je pet pobeda i u igri je za direktan plasman u plej-of. Noćas ga očekuje gostovanje Mazatlanu, koji je stacioniran na 12. mestu, poslednjem koje donosi mesto u doigravanju. Ipak, kod kuće ne briljira, jer nije ostvario pobedu na svom terenu na tri protekla susreta, dok je Leon na gostovanjima trijumfovao u tri navrata na pet prethodnih duela.


tagovi

Južna AmerikaTreća smena

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara