TREĆA SMENA: Vraća se Bogdanović, okršaj Demokrata u Brazilu

Vreme čitanja: 2min | pon. 23.01.23. | 22:51

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju tokom noći

Izabrane vesti

(Fudbal, Brazil – Mineiro)

Okršaj Demokrata u državnom šampionatu Mineiro. Reč je o susretu 1. kola između imenjaka iz Governador Valadaresa i Sete Lagoasa. Demokrate će odmeriti snagu u takmičarskom meču prvi put posle godinu i po dana, pošto su se poslednji put sastali u avgustu 2021. Tada su u Sete Lagoasu odigrali 1:1. Sezonu pre toga, takođe u šampionatu Mineira, Governador Valadares je kod kuće savladao imenjaka sa 1:0.

ARNET GARDENS – FOLKLAND, 01.30

(Fudbal, Jamajka 1)

Nije još ni pola sezone prošlo na Jamajki, ali već sada se može naslutiti da će Folkland da se preseli u niži rang. Posle 10 kola osvojio je samo dva poena, uz Ver Junajted je jedini koji još nema nijednu pobedu. Gol-razlika mu je jednako tragična, 7:25, pa zaista ne liči na tim koji bi mogao da prestigne Ver i Čeplton. Što se tiče Arneta, trenutno je peti na tabeli, sa 17 poena. Dva više od sedmoplasiranog Danbiholdena, jednog od rivala u borbi za plej-of (prvih šest). U prošlom kolu je Danbiholden pobedio Arnet Gardens sa 4:2, te mu tako prekinuo seriju od tri vezana meča bez poraza.

ČIKAGO BULS – ATLANTA HOKS, 02.00

(Košarka, NBA liga)

Posle pet uzastopnih pobeda, Atlanta Hoksi su doživeli poraz pre dve noći protiv Šarlot Hornetsa (122:118). Taj meč je preskočio srpski reprezentativac Bogdan Bogdanović, odmarao je, ali zato se noćas vraća na teren. Pa, nek se spreme Bulsi… Čikagu je taman krenulo, pobedio je Golden Stejt (132:118) i Detroit (126:108), ali sada mu u koste dolazi vrlo motivisana Atlanta, direktan konkurent u borbi za plej-of. Hoksi su osmi na zabeli Istočne konferencije, sa tri pobede više od Bulsa, koji ima dve odigrane utakmice manje.

SAKRAMENTO KINGS – MEMFIS GRIZLIS, 04.30

(Košarka, NBA liga)

Veliki derbi Zapada. Sastaju se drugoplasirani Memfis i trećeplasirani Kingsi, u Sakramentu. Razlika među njima je čak pet pobeda u korist Grizlija, teško da će zameniti pozicije pred plej-of. Ipak, domaćin je svakako motivisan da se dokaže protiv jednog od direktnih konkurenata za prsten. Tim pre, jer je izgubio od njega početkom 2023. godine u Memfisu, sa 118:108. Pre toga su prošle godine oba tima ostvarila još po jednu pobedu u međusobnim okršajima, kao gosti. Prvo Grizliji sa 125:110, potom Kingsi sa 113:109. Obe ekipe su poražene na prošloj utakmici, Sakramento od Filadelfije (129:127), a Memfis od Finiksa (112:110).


tagovi

Treća smena

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara