Bergkampova statua ispred Emirejtsa (©Reuters)
Bergkampova statua ispred Emirejtsa (©Reuters)

Trećeligaški projekat: Trener Henrik Larson, direktor Denis Bergkamp, a tu su i Dirk Kujt i Ronald Kuman

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.02.24. | 10:57

Samo još da vidimo u kom klubu...

Legende Premijer lige ponovo u Engleskoj. S tim da ovog puta idu korak po korak. Iz treće ili čak četvrte lige. Denis Bergkamp, Henrik Larson, Dirk Kajt, pa i selektor Holandije Ronald Kuman. S tim da će ova prva trojica investirati sebe ne samo profesionalno, već i finansijski.

Vest otkriva poznati holandski menadžer Rob Jansen, koji u podkastu KieftJansenEdmondGijp kaže da Bergkamp, Larson i Kajt planiraju da kupe zasad nepoznati engleski klub iz treće ili četvrte lige. I da su toliko daleko otišli da su već podelili funkcije.

Izabrane vesti

Bergkamp bi bio direktor omladinske škole, pošto je sa mlađim selekcijama već radio u Ajaksu i Fudbalskom savezu Holandije. Larson bi bio trener. Šta bi tačno radili Kajt i Kuman još nije poznato, ali...

U procesu smo kupovine kluba u Engleskoj. Ne smem još da kažem kog. Mogu da kažem sa kim to radimo. Ronald Kuman, Denis Bergkamp, Henrik Larson. Tražimo klub iz treće ili četvrte lige. Ne mora da bude London. Imamo i finansijere. Plan je da vodimo klub u najširem smislu reči. Onako kako mislimo da treba. Treninzi, marketing, sve. Imamo tim, možda će nam se priključiti još jedno ili dva lica“, decidiran je Jansen.

Konkretno o podeli odgovornosti.

Svi će imati posao u klubu. Henrik Larson će da bude šef struke. Bergkamp će da postavi akademiju. Kuman će takođe da radi njegove stvari“.

Larson je inače radio kao trener u švedskom Helsinborgsu. Onda je pomogao Kumanu u Barseloni od 2020. do 2021. Sam Kuman je od prošle godine selektor Holandije. Ugovor mu traje do 2026.



tagovi

Denis BergkampDirk KajtRonald KumanHenrik Larson

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara