Falu Fal na potpisu za Rems
Falu Fal na potpisu za Rems

Treći najveći transfer iz Srbije ove zime delo je drugoligaša

Vreme čitanja: 1min | sub. 28.01.23. | 16:56

Grafičar ostvario rekordni prihod

Istoriju piše fudbalski klub Grafičar! Prelazak talentovanog štopera Falua Fola u Rems ove zime nije istorijski samo po činjenici da je jedan igrač Mozzart Bet Prve lige otišao direktno u francusku Ligu 1, već i zbog ekonomskog faktora koji probija sve dosadašnje okvire!

Kako nezvanično saznaje Mozzart Sport, Grafičar će od transfera Fola inkasirati fiksno 500.000 evra, što je najveći transfer u klupskoj istoriji. Uz pomenutu osnovicu drugoplasiranom klubu Mozzart Bet Prve lige pripašće procenti od naredne prodaje, kao i bonusi koji ceo posao mogu da podignu na celih milion evra! Taj iznos bi Grafičar mogao da dobije u slučaju da se Fol izbori za mesto u timu. On je sa francuskim klubom potpisao ugovor do juna 2027. godine.

Izabrane vesti

Pored toga što je posao zbog kojeg će Grafičar prihodovati daleko najviše para, prelazak Fola u Rems ujedno je i treći najveći izlazni transfer srpskog fudbala ove zime. Naime, ispred Grafičara su samo dva posla. Mladost iz Lučana je za prodaju talentovanog Đorđa Gordića u Mančester Siti - potpisao na kraju za filijalu iz Belgije Lomel - inkasirao čak 1.900.000 evra, uz određene bonuse. Drugi najveći posao srpskog fudbala ove zime je Vošina prodaja mladog špica Jovana Miloševića Štutgartu za 1.200.000 evra, što je prvi milionski transfer u Novom Sadu još od prodaje Mijata Gaćinovića Ajntrahtu iz Frankfurta za nešto više para.



tagovi

GrafičarFalu FolRemsZimski prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara