Miloš Degenek (©Star Sport)
Miloš Degenek (©Star Sport)

Treći odlazak? Zvezda odbila prvu ponudu za Miloša Degeneka

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.12.23. | 10:07

Štoper iz Knina još ne zna da li ostaje ili ide

Malo koji fudbaler je kroz istoriju Crvene zvezde odlazio i vraćao se kao Miloš Degenek. Štoper reprezentacije Australije mogao bi ove zime po četvrti put da napusti Ljutice Bogdana, pošto je prema saznanjima Sportkluba dobio ponudu iz Južne Koreje.

Degeneka želi Pohang, vicešampion Južne Koreje. Kako pomenuti izvor tvrdi, branilac titule je već odbio prvu ponudu za 29-godišnjeg defanzivca, ali tu neće biti kraj razgovorima između dva kluba. Nije trenutno poznato da li je Crvena zvezda bila nezadovoljna visinom obeštećenja za Degeneka ili klub ne želi da pusti iskusnog defanzivca da ode.

Izabrane vesti

Degenek se u prvom delu sezone kod doskorašnjeg trenera Baraka Bahara nalazio u nemilosti, iako ga je Izraelac želeo svojevremeno u Makabi Haifi. Odigrao je samo 399 minuta u svim takmičenjima, od toga tri puta kao starter u uvodnim rundama Mozzart Bet Superlige Srbije.

U međuvremenu je došlo do potpune promene klime, na stadion Rajko Mitić vratio se Vladan Milojević kod kojeg je Degenek bio redovan prvotimac tokom 2018. i 2019. godine, kada je imao veliku i bitnu ulogu u igranju dve grupne faze Lige šampiona.

BAHAROV POMOĆNIK: NE BIH DA GOVORIM O SVEMU ŠTO SE DEŠAVALO U ZVEZDI

Ipak, nejasno je da li je Degenek u Milojevićevim planovima za nastavak sezone. On se uz Pohang nalazio i na radarz još jednog južnokorejskog tima - Džeonbuka.

Degenek je u Crvenu zvezdu stigao iz Jokohame leta 2018. za 200.000 evra, da bi godinu i po dana kasnije za više od 3.500.000 evra otišao u Al Hilal. Vratio se samo šest meseci kasnije iz Saudijske Arabije kao pozajmljen igrač, da bi ga u julu 2019. Zvezda otkupila nazad za 1.500.000 evra. Ponovo je otišao u januaru 2022. godine kada ga je pokupio Kolumbus Kru, a zatim je ponovo došao u Crvenu zvezdu prošlog leta za 500.000 evropskih novčanica.



tagovi

Miloš DegenekFK Crvena zvezdaZimski prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara