©Starsport
©Starsport

Treći put zajedno: Milojević dovodi Bena na Kipar

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.01.23. | 23:52

Zvezdin ofanzivac u poodmaklim pregovorima sa Apoelom

Izborivši sa Panioniosom plasman u Evropu zajedno su ispisali istoriju u Grčkoj, plod njihove saradnje ostao je upisan zlatnim slovima i u Crvenoj zvezdi, a kako stoje stvari Vladan Milojević i El Fardu Ben mogli bi da treće poglavlje zajedničkih uspeha otvore na Kipru.

Naime, kako navode kiparski mediji pregovori Apoela i ofanzivca šampiona Srbije su u poodmakloj fazi te je za očekivati da fudbaler sa Komora uskoro zaduži plavo-žuti dres.

Izabrane vesti

Ben se u aktuelnom prelaznom roku našao na vrhu liste želja Vladana Milojevića, a rukovodstvo kiparskog kluba rešeno je da strategu obezbedi igrača sa kojim je već imao plodonosnu saradnju u dve sredine.

Prema informacijama sa Kipra, igrač i klub su našli zajednički jezik te je preostalo samo da se klubovi usaglase oko uslova pod kojima bi Zvezda dala zeleno svetlo.

S obzirom na to da Apoel ofanzivca želi u svojim redovima već ove zime izvesno je da će crveno-beli inkasirati simboličnu sumu na ime obeštećenja, ali usled činjenice da Benu ističe ugovor krajem leta, kao i zbog minulih zasluga, za očekivati je da dogovor sa šampion Srbije bude lako realizovan.

Reprezentativac Komora sa Vladanom Milojevićem je prvi put sarađivao u Panioniosu u sezoni 2016/17, kada prosleđen na pozajmicu iz Olimpijakosa, a atinski klub na čelu sa srpskim strategom u pomenutoj takmičarskoj godini kao petoplasirani je izborio mesto u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Novo poglavlje zajedničke saradnje kroz koju je protkano sijaset uspeha Ben i Milojević su otvorili u Crvenoj zvezdi. Ofanzivac je kao želja stratega u srpsku prestonicu stigao zime 2018. godine i do danas je bio važan deo brojnih istorijskih rezultata crveno-belih.

Za pet godina prevedenih u Ljutice Bogdana afirmisao se kao najbolji stranac u klupskoj istoriji i u međuvremenu je dobio srpsko državljanstvo, ipak u mesecima iza nas pao je u drugi plan, a kako ga sa crveno-belima veže još šest meseci ugovora rastanak se ove zime već pominjao kao mogući scenario.

Sa druge strane, Vladan Milojević je od dolaska u Apoel početkom oktobra na 13 utakmica nanizao 11 pobeda uz po jedan remi i poraz te su plavo-žuti uz AEK iz Larnake poneli epitet jednog od najozbiljnijih kandidata za tron.

Pod Milojevićevom komandom Ben je u prethodna dva mandata odigrao 113 utakmice koje je ukrasio sa 51 postignutim golom te ne čudu što ga Srbin želi u svojim redovima i u Nikoziji.


tagovi

El Fardu BenVladan MilojevićAPOELKipar

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara