Andrej Ilić u duelu sa Sofijanom Amrabatom (Reuters)
Andrej Ilić u duelu sa Sofijanom Amrabatom (Reuters)

Trećina ruske lige razmišlja o srpskom špicu: Prati ga i Jokanović, Letonce čeka klupski rekord

Vreme čitanja: 2min | uto. 24.01.23. | 16:25

Andrej Ilić prerastao RFS koji za Srbina traži obeštećenje veće od 1.000.000 evra

Otisnuo se Andrej Ilić leta 2021. iz Ivanjice u Rigu i za godinu i po dana u letnosnkom fudbalu ostavio toliko upečatljiv utisak da ga je poželela nekolicina klubova iz ruske Premijer lige. Za srpskog napadača i nekadašnjeg Partizanovog đaka najozbiljnije su zagrizli Krasnodar i Rostov, a sa agentima 22-godišnjaka razgovarali su i čelnici Sočija, odnosno Krila Sovjetov. Ali tu nije kraj. Ruski mediji pišu da Ilića prati i trener Dinama Slaviša Jokanović, kao i da bi Srbin bio otvoren i za pregovore sa moskovskom Lokomotivom.

Dakle, interesovanja ne da ne manjka, nego preliva, a to je pravi pokazatelj da je 189 centimetara visoki napdač prerastao letonski fudbal i dres RFS-a. Isporučio je 25 golova i 10 asistencija na 57 utkamica otkako je potpisao za tim iz letonske prestonice, a zapažene partije pružao je i u Ligi konferencija. Prvo je u kvalifikacijama sam srušio Hibernijan, zatim je u grupnoj fazi pogdodio protiv Fiorentine i doneo bod svom timu na Artemio Frankiju.

Izabrane vesti

Spekuliše se da bi visina obeštećenja trebalo da se kreće između 1.200.000 (koliko mu iznosi tržišna vrednost) i 1.500.000 evra. Deluje da je najmanje realna opcija Lokomotiva budući da Lokosi jure atraktivnija pojačanja poput Ajntrahtovog Rafaela Santosa Borea. Pitanje je i koliko je realno da ode u Samaru, budući da su Krila Sovjetov ove zime već dovela najboljeg strelca ruske lige i nesuđeno pojačanje Crvene zvezde Vladimira Sičevoja, novopečenog Vladimira Pisarskog.

Ruski Sport Express piše da osim u Rusiji, interesovanje za Srbina postoji i u Turskoj, a gde god da ode, činjenica je da će RFS višestruko zaraditi u odnosu na novac koji je pre godinu i po dana isplatio Javoru. Ukoliko RFS dobije više od 1.000.000 evra, koliko potražuje za Ilića, eto novog klupskog rekorda po pitanju prodaje fudbalera. Leta 2021. postavio ga je Darko Lemajić transferom u Gent vrednim 900.000 evra, a kuriozitet je da je Ilić u Rigu stigao samo deset dana nakon Lemajić kao njegova zamena.


tagovi

Lokomotiva MoskvaDinamo Moskvaruska premijer ligaRFSAndrej IlićZimski prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara