Italijano (© Reuters)
Italijano (© Reuters)

Trener Fjorentine prstom upire u štopera: Igor je kriv što smo izgubili, trebalo je da trči brže, da ruši Bovena

Vreme čitanja: 3min | čet. 08.06.23. | 00:15

„Momci su izbezumljeni što su poraženi u dva finala“, kaže Vinčenco Italijano

Za razliku od stereoptipnih izjava kako je tim na prvom mestu i kad se pobeđuje i kad se gubi, Vinčecno Italijano je direktno okrivio štopera Igora za poraz Fjorentine u Pragu i još jedno finale završeno neuspešno.

Šest minuta pre kraja strateg Viole poslao je na teren Brazilca, a ispostavilo se da je upravo on kasnio prilikom proboja Džerada Bovena i omogućio ofanzivcu Vest Hema da poentira za konačnih 2:1 i osvajanje Lige konferencije.

Izabrane vesti

Čak su i televizijske kamere uhvatile Italijana kako se dere na Igora i zamera mu rečima: „Trebalo je da trčiš breže“. Da nije govorio samo pod utiskom, već da stvarno krivi Igora za drugi primljeni gol potvrdio je u zvaničnom obraćanju javnosti. Nikolu Milenkovića ne pominje, ali se stekao utisak da nije oduševljen ni reakcijom srpskog reprezentativca.

Oba centralna beka moraju da ostvare prednost nad protivnicima. Igor je tek ušao, bio je svež, mogao je da trči mnogo, mnogo brže od Ranijerija, iscrpljenog kad je izašao. Objasnio sam mu da je u toj situaciji mogao daleko bolje. Da smo bili koncentrisaniji, otišli bismo na produžetke“, smatra Italijano.

Iako je odbrana italijanskog tima stajala visoko u tom, za nju, kobnom 90. minutu, ranije se tokom meča susretala sa identičnim izazovima. Samo što nije kažnjena.

„Toliko smo dobro čitali slične situacije za vreme utakmice, da zaista nismo očekivali da ćemo na taj način izgubiti. Bila je to situacija sa kojom znamo da se nosimo, da je „pročitamo“, jedino što nismo uradili ono što je trebalo. Mogli smo čak da žrtvujemo faul i zaustavimo Bovena, ali pre svega trebalo je da stignemo do napadača Vest Hema u tih nekoliko metara."

Fiorentina je ostala verna napadačkom stilu, bolje je izgledala, delovala zaintereosvanije da napada, iako deo javnosti na Apeninima preispituje odluku stručnog štaba da mesto u špicu poveri Luki Joviću pre Artura Kabrala.

Počeli smo sa momcima koji su nam dali balans, bio je to period utakmice kad smo jedva dozvolili Vest Hemu da stvara šanse. Igrali smo onako kako je potrebno da u finalu, malo smo rizikovali, a dosta kontrolisali dešavanja na terenu. Izgubili smo iz sumnjivog penala i gola koji smo mogli da izbegnemo“.

Koliko je neuspeh u Pragu teško pao toskanskoj ekipi postaje jasno ako se zna da je pre dve sedmice poražena od Intera u borbi za pehar Kupa Italije.

Užasan je osećaj izgubiti dva finala. Voleo bih da tako nešto nikada nisam doživeo, ali jesam. Tužan sam, jer su momci bili izbezumljeni i poraz u dva finala ih boli. Šteta je da smo izgubili dva finala koja smo odigrali dobro. Nisam mogao da zamislim ovakav scenario. Igrali smo dobro, stvaerali šanse, izjednačili odmah posle penala koji je mogao da nas „ubije“. Umesto toga, reagovali smo, mogli smo da prekrenemo preko Mandragore. Onda taj rikošet na sredini, trebalo je da izbegnemo pomenutu situaciju. To bi nam omogućilo da dođemo do produžetka, a tamo bismo imali prednost“, uveren je Vinčenco Italijano.

To nikad nećemo saznati...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


tagovi

FjorentinaVinčenco ItalijanoLiga konferencije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara